HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΕίναι η οδός Φιλοσόφων ο καθρέφτης όλου του νησιού;

Είναι η οδός Φιλοσόφων ο καθρέφτης όλου του νησιού;

Δεν είχα καμία διάθεση να ασχοληθώ με στραβά και ανάποδα το Σάββατο το πρωί ξεκινώντας για ένα μικρό περίπατο. Έξαλλου μέρες που έρχονται, θα μπορούσα να βρω ευχάριστα θεματάκια και να μαζέψω και like! Ούτε καν φωτογραφική μηχανή δεν είχα μαζί μου. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από ένα τηλέφωνο όχι και τόσο προηγμένης τεχνολογίας. Περισσότερο από το μισό χρόνο της βόλτας διέσχισα τα πεζοδρόμια της οδού φιλοσόφων ξεκινώντας από τον περιφερειακό Λευκάδας – Νυδριού (ΜΑΤΑΓΙΑΣ) μέχρι το ΚΤΕΛ.

Η οδός Φιλοσόφων είναι ο πλέον πολυσύχναστος δρόμος. Από εκεί διοχετεύεται όλη η κυκλοφορία προς και από την πόλη. Διασχίζεται από χιλιάδες αυτοκίνητα. Τελειώνει στο ΚΤΕΛ.

Όσα κατέγραψα αυτή τη φορά δεν είναι καινούργια. Διασχίζω το δρόμο κάθε μέρα με αυτοκίνητο. Τα σκουπίδια παραδείγματος χάρη είναι μόνιμο πρόβλημα χειμώνα καλοκαίρι. Τόσο μόνιμο που δεν μου προξενεί εντύπωση.

Αυτή τη φορά όμως τα στραβά και ανάποδα που συνάντησα έγιναν πάρα πολλά για ένα χιλιόμετρο δρόμο. Μάλιστα είναι τόσες πολλές οι περιπτώσεις, βρωμιάς, αδιαφορίας και εγκατάλειψης που εύκολα θα μπορούσε να πει κάποιος πως η οδός Φιλοσόφων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι ο καθρέφτης όλου του νησιού.

Ξεκινώντας από τον επαρχιακό δρόμο τα φρεάτιο αποστράγγισης ομβρίων είναι βουλωμένα. Δεν είναι μόνο τα φύλλα των δέντρων που συγκεντρώθηκαν από τον αέρα και τα σκέπασαν. Δεν έχουν μάλλον καθαριστεί ποτέ, αφού μέρος τους έχει καλυφτεί από χώμα πάνω στο οποίο φύτρωσε και χορτάρι!

Μόνιμο πρόβλημα χειμώνα καλοκαίρι είναι το σκουπίδια που συγκεντρώνονται γύρω από τους κάδους. Όσα δεν μένουν εκεί, διασκορπίζονται και καταλαμβάνουν τις άκρες των πεζοδρομίων και τα παρακείμενα χωράφια. Χάρμα οφθαλμών και ντροπή για το δρόμο που συγκεντρώνει όλη την κυκλοφορία του νησιού.

Στα δυο πεζοδρόμια έχει τοποθετηθεί περίφραξη. Τα οριοθετεί από τις παρακείμενες ιδιοκτησίες. Βάτα, δέντρα και άλλες πρασινάδες, όμως, δεν γνωρίζουν σύνορα και μάλιστα όταν δεν καθαρίζονται. Λίγο πριν τη διασταύρωση με την οδό Καραβέλα τα κλαδιά μεγάλωσαν τόσο που έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του πεζοδρομίου. Σε κάποιο μάλιστα σημείο γκρέμισαν την περίφραξη και έκλεισαν το πεζοδρόμιο. Αν δεν ήταν ο θόρυβος από τη συνεχή ροή των αυτοκινήτων, θα μπορούσες να το πεις και ζούγκλα, ούτε 500 μέτρα από τον Άγιο Μηνά!

Προσπερνώ την γνωστή διασταύρωση καρμανιόλα (Φιλοσόφων και Καραβέλα) που γίνεται αιτία για πάρα πολλά τροχαία.

Η κορύφωση έρχεται μόλις φτάσεις στο ΚΤΕΛ -λίγα μόλις μέτρα πριν το Δημαρχείο. Τόσο στη συνέχεια του δρόμου προς τη θάλασσα όσο και στον περιφραγμένο και αναπλασμένο ΧΑΔΑ, τα σκουπίδια είναι σωρός. Μάλιστα αυτά που είναι έξω από την περίφραξη, είναι τόσο πολλά και από τις βροχές και τον αέρα συγκεντρωμένα σε ένα σημείο, που μαζεύονται άνετα με μια μπουλντόζα!

Λίγα μέτρα παραπέρα ξεκάνει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός!
Πόσα φκιασίδια μπορείς να βάλεις πάνω από τη βρώμα; Πόσες ψευδαισθήσεις μπορείς να δημιουργήσεις πίσω από Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια;

Αδιάφοροι δημότες για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην πόλη και στο κοινωνικό σύνολο και η ανύπαρκτη δημοτική Αρχή να σκορπίζει φκιασίδια για να κουκουλώνει.

Προηγουμενο αρθρο
Εγώ θέλω τα Τρίκαλα να έρθουν σ’ εμένα!
Επομενο αρθρο
Η Αγία Άννα στη ΒΔ Λευκάδα: ένα Εξωκκλήσι της περιόδου του Μεσοπόλεμου και η Ιστορία του

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.