HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΕγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής – «Τεχνών Αντάμωμα»

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής – «Τεχνών Αντάμωμα»

Της Καίτης Κακαβούλη

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το βράδυ στην αίθουσα τέχνης «Θεόδωρος Στάμος» στην πλατεία Μαρκά τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο: Όταν οι ζωγραφική ανταμώνει την ποίηση. 26 εικαστικοί κινητοποιήθηκαν, έσμιξαν και δημιούργησαν έργα, εμπνευσμένα από την ποιητική συλλογή του Μίμη Κούρτη «Γι αυτούς που χάσανε νωρίς» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αρισταρέτη».

Ο Μίμης Κούρτης σεμνός και πολύ συγκινημένος στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους καλλιτέχνες που αποδέχτηκαν την πρόταση του να δημιουργήσουν με βάση τα ποιήματα του. Μια προσπάθεια που όπως δήλωσε ξεκίνησε μέσα από το facebook και ξάφνιασε και τον ίδιο το αποτέλεσμα. Η εικαστικός Χαρά Σαΐτη που προλόγισε την έκθεση μέσα από ένα γνωμικό του αρχαίου Σιμωνίδη έδωσε όλη τη διάσταση του παντρέματος της ποίησης με την ζωγραφική: «η ζωγραφική μοιάζει να είναι σιωπηλή ποίηση και η ποίηση λαλούσα ζωγραφική».

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί:
Ανούση-Ηλία Ρένα, Βαγενά Ντίνα, Βλάχου Σοφία, Βρεττού Ελένη, Bley Tia, Γιαννούλης Δημήτρης, Γουρζή Ανθούλα, Γουρζή Ευαγγελία, Ζαφειρόπουλος Γιάννης, Θεριανός Σωτήρης, Κακλαμάνη Λαμπρινή, Κασνάκογλου Φρόσω, Κατωπόδη-Βανδώρου Αντριάννα, Μαργέλης Γιώργος, Μπεκιάρης Δημήτρης, Πελεκούδα-Κούρτη Τέττα, Ραυτοπούλου Αγγελική, Ραυτοπούλου Ουρανία, Σαΐτη Χαρά, Σβορώνος Θωμάς, Σκλαβενίτης Κώστας, Σκληρού Τούλα, Σταύρακας Χρήστος, Σώλου Τέτη, Χαλκιοπούλου Ζωή, Κατερίνα Κοντογιώργη.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31 Ιουλίου.

Ακολουθεί το βίντεο του Θανάση Κατωπόδη

Προηγουμενο αρθρο
Μαρία η «Κουτσοχέρω». Η Λευκαδίτισσα που είχε αναπηρία και στα δύο χέρια και επινόησε το Καρσάνικο Κέντημα....
Επομενο αρθρο
Μουσική μυσταγωγία χθες στον πανέμορφο χώρο του Αγίου Παντελεήμονος Καρυωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.