HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΕγκρίθηκε η οριστική υδραυλική μελέτη του αγωγού μεταφοράς νερού προς Λευκάδα

Εγκρίθηκε η οριστική υδραυλική μελέτη του αγωγού μεταφοράς νερού προς Λευκάδα

Στην έγκριση της οριστικής Υδραυλικής Μελέτης του τμήματος του αγωγού μεταφοράς νερού προς Λευκάδα προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών. Η κατασκευή του αγωγού περιλαμβάνεται στο έργο “Κατασκευή Έργων Ύδρευσης Νομών Πρέβεζας-Άρτας -Λευκάδας. Προμελέτες και οριστικές μελέτες υδραυλικών και λοιπών έργων, υποστηρικτικές μελέτες, τεύχη δημοπράτησης”.

Η υδραυλική μελέτη του τμήματος του αγωγού μεταφοράς νερού προς Λευκάδα αφορά στο εμπλεκόμενο τμήμα με τα οδικά έργα της μελέτης σύνδεση της Λευκάδας με το δρόμο Άκτιο-Δυτικός Άξονας και συγκεκριμένα τους κλάδου Βόνιτσα-Λευκάδα και Άκτιο-Άγιος Νικόλαος.

Το συνολικό μήκος του αγωγού ανέρχεται στα 7.643 χιλιόμετρα ενώ ο προυπολογισμός των υδραυλικών έργων ανέρχεται στο ποσό των 6.300.000,00.

Συνολικά τα υπό μελέτη έργα μεταφοράς μεταφοράς πόσιμου νερού ( προϋπολογισμού άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ) είναι υπερτοπικής σημασίας και πρόκειται να εξυπηρετήσουν πληθυσμό σε οικισμούς των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας. Το έργο αποτελείται από τον αγωγό μεταφοράς νερού από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου και από τα συνοδά έργα:

1. Υδρομάστευση πηγών Αγίου Γεωργίου του Δήμου Ζηρού της Π.Ε Πρέβεζας,.
2. Έργα Μεταφοράς.

Το έργο περιλαμβάνει το σύνολο των υδραυλικών έργων ύδρευσης στους Νομούς Πρέβεζας, Άρτας, Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας, με την ανακατασκευή του υφιστάμενου έργου υδρομάστευσης των πηγών Αγίου Γεωργίου και του υφιστάμενου εξωτερικού υδραγωγείου (που θα αντικαταστήσει τους υφιστάμενους δύο αγωγούς μεταφοράς νερού Πρέβεζας και Λευκάδας) το οποίο μεταφέρει νερό από τις πηγές σε οικισμούς των Νομών Πρέβεζας, Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, καθώς και σε έργα βελτίωσης των υφιστάμενων αντλιοστασίων και δεξαμενών του δικτύου μεταφοράς νερού από τις πηγές στους προς ύδρευση οικισμούς.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας/www.epirus-tv-news.gr

Προηγουμενο αρθρο
Γιατί δεν αποδέχονται τους κανόνες αυτού του παιχνιδιού...
Επομενο αρθρο
Στις 550 χιλιάδες οι αφίξεις στο αεροδρόμιο Ακτίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.