HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕκπαίδευση ομάδας αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας

Εκπαίδευση ομάδας αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας προέβη σε συνεργασία με τη Μαρίνα Λευκάδας την 19 και 20-2- 2019 στην Ετήσια εκπαίδευση των ομάδων που έχουν συγκροτηθεί για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης στις λιμενικές εγκαταστάσεις αρμοδιότητας αμφότερων των Φορέων.

Συνεργάτης των στο εγχείρημα ήταν η εξειδικευμένη Εταιρία Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για αντίστοιχα θέματα ΜΕΤΟΠΗ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Η εκπαίδευση περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος, ενώ στα πλαίσια του δεύτερου εκτελέστηκε και Άσκηση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης.

Κατά τη διάρκεια της θεωρητικής εκπαιδεύσεως, παρουσιάστηκε ο αντιρρυπαντικός εξοπλισμός που υφίσταται στο Νυδρί και εντός της Μαρίνας, ενώ αναλύθηκαν ενδελεχώς οι τρόποι χρήσης αυτού.

Το πρακτικό μέρος ξεκίνησε με την επίδειξη όλου του εξοπλισμού που βρίσκεται αποθηκευμένος στη Μαρίνα Λευκάδας, σε άμεση ετοιμότητα χρήσης. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε άσκηση, το σενάριο της οποίας αφορούσε στη διαρροή πετρελαιοειδών αποβλήτων από το σκάφος “One More Toy”, που βρισκόταν προσδεμένο στη Μαρίνα, στο σημείο όπου γειτνιάζει με το Λιμένα της Λευκάδας.

Για την αντιμετώπιση του περιστατικού οι Ομάδες Αντιρρύπανσης του ΔΛΤ και της Μαρίνας προέβησαν στην παρέαση πλωτού φράγματος μήκους 105 μέτρων.

όπως και στην απαραίτητη Επιχειρησιακά αγκυροβόλησή του. Οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, με αποτέλεσμα η Άσκηση να κριθεί επιτυχής και η ταχύτητα των ενεργειών της Ομάδος εξίσου εντυπωσιακή με την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Στόχος της οργάνωσης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι η ταχύτερη, καθόλα αυτοδύναμη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ενός περιστατικού ρύπανσης, ειδικά διαρροής πετρελαιοειδούς, διότι όπως έχει αποδειχθεί και πολύ πρόσφατα, οι συνέπειες εξάπλωσης μίας πετρελαιοκηλίδας μπορεί να ποικίλουν, πλην όμως είναι στο σύνολό τους αρνητικές και καθόλα επιβλαβείς τόσο για το περιβάλλον και την οικονομία μας, όσο και για τις ζωές μας τις ίδιες.

Ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Λευκάδας
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: τοποθέτηση νέας ηλεκτροκίνητης σειρήνας συναγερμού
Επομενο αρθρο
Στις 2 Μαρτίου ο χορός του Τηλυκράτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.