HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΛΜ: παρουσίαση του βιβλίου «Απομνημονεύματα» του Πέτρου Στεφανίτση στο Μεσολόγγι

ΕΛΜ: παρουσίαση του βιβλίου «Απομνημονεύματα» του Πέτρου Στεφανίτση στο Μεσολόγγι

Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Λ Ε Υ ΚΑ Δ Ι Κ Ω Ν Μ Ε Λ Ε Τ Ω Ν
Μ Ε Σ Ο Λ Ο Γ Γ Ι

Μια ευχάριστη αλλά και πολύ τιμητική πρόσκληση από το ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ και ΤΕΧΝΗΣ «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» έφερε στο Μεσολόγγι την Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών.

Σκοπός η παρουσίαση του βιβλίου ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ του Πέτρου Στεφανίτση, το οποίο εκδόθηκε το καλοκαίρι και έχει παρουσιαστεί στην Λευκάδα στην περίοδο των Γιορτών Λόγου και Τέχνης.

Στις ευρύχωρες αίθουσες συνεδριάσεων του Ιστορικού Μουσείου της ΔΙΕΞΟΔΟΥ, πατρικό σπίτι του Αρχηγού της φρουράς των Μεσολογγιτών κατά την ηρωική Έξοδο του 1826, Θανάση Ραζή-Κότσικα, κατάλληλα ανακαινισμένο, ενώπιο πυκνού ακροατηρίου ο κ. Τριαντάφυλλος Ε. Σκλαβενίτης, Ιστορικός και επιμελητής έκδοσης του βιβλίου, ξεδίπλωσε το περιεχόμενό του ικανοποιώντας του συγκεντρωμένους, οι οποίοι άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα συμβήκανε στην πόλη τους κατά τη διάρκεια της πολιορκίας από δυο μεγάλους πασάδες με αναρίθμητες δυνάμεις, την αντίσταση των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» και περισσότερο όσα ακολουθήσανε με την έξοδο, που με ενάργεια περιγράφονται από τον συγγραφέα.

Ήταν για την ΕΛΜ, ωραία ευκαιρία να παρουσιάσει το βιβλίο του Πέτρου Δ. Στεφανίτση, στον τόπο για τον οποίο ηρωικά αγωνίστηκε.-

Θ.Μ

Προηγουμενο αρθρο
Για την εξέλιξη των έργου “Αντικατάσταση κεντρικών αγωγών ύδρευσης οδού Αναπαύσεως, περιοχής Αγ. Μαρίνας – Αγ. Ιωάννη και οδού Ν. Σβορώνου”
Επομενο αρθρο
Οι φάσεις της σελήνης στη λαϊκή παράδοση της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.