HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΕνας θεομπαίχτης λαϊκιστής

Ενας θεομπαίχτης λαϊκιστής

Αυτό που κατάφερε ο κ. Κουμουτσάκος, λαμβάνοντας Θεία Κοινωνία, είναι στ’ αλήθεια σπάνιο. Εκχυδάισε, διά του λαϊκισμού, το κορυφαίο των θρησκευτικών μυστηρίων. Χρησιμοποίησε την πίστη για πολιτική. Εστησε τον πάγκο του μικροπωλητή στην αυλή του Ναού, δίνοντας ένα έξοχο παράδειγμα πολιτικού κυνισμού και φιλοτομαρισμού

Κώστας Γιαννακίδης

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία του Νέου Ψυχικού. Ελαβε τη Θεία Κοινωνία και φωτογραφήθηκε. Ευσεβής έναντι Θεού, ασεβής έναντι ανθρώπων.

Αυτό που κατάφερε ο κ. Κουμουτσάκος είναι, στ’ αλήθεια, σπάνιο. Εκχυδάισε, διά του λαϊκισμού, το κορυφαίο των θρησκευτικών μυστηρίων. Χρησιμοποίησε την πίστη για πολιτική. Εστησε τον πάγκο του μικροπωλητή στην αυλή του Ναού. Αν είναι, πράγματι, ένθεος, θα γνωρίζει πώς αντιμετώπισε ο Ιησούς τους εμπόρους που είχαν απλώσει την πραμάτεια τους έξω από τον Ναό.

Ο κ. Κουμουτσάκος ουσιαστικά είπε στους ψηφοφόρους του, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, ότι δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες των ειδικών για τους επιδημιολογικούς κινδύνους που ελλοχεύουν μέσω της μετάληψης. Ενδεχομένως δε, για να έχει και το κεφάλι του ήσυχο, να ήταν και πρώτος στη σειρά των ανθρώπων που έλαβαν τη Θεία Κοινωνία. Αν το έκανε και αυτό, ήταν διπλά πονηρός.

Εννοείται ότι πολιτικά κινήθηκε σε πλαίσιο απόλυτης ασφάλειας. Περίπτωση να αποπεμφθεί δεν υπάρχει. Ποιος Πρωθυπουργός θα τολμούσε να απομακρύνει υπουργό επειδή έλαβε τη Θεία Κοινωνία; Θα έπρεπε, αλλά δεν πρόκειται να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Ομοίως και η επίπληξη θα είναι ήπια, διά κύκλων.

Ο κ. Κουμουτσάκος, που κατά τα λοιπά υποτίθεται ότι έχει εκσυγχρονιστικό και μεταρρυθμιστικό προφίλ, μας προσέφερε ένα έξοχο παράδειγμα πολιτικού κυνισμού και φιλοτομαρισμού. Αδιαφορώντας για τις συστάσεις, αγνοώντας την κοινή λογική, επέλεξε τη σωστή στιγμή για να ρίξει την πετονιά του στο συντηρητικό θρησκευόμενο ακροατήριο. Ενας Θεός ξέρει πόσοι άνθρωποι θα δουν τη φωτογραφία και θα αποφασίσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του υπουργού. «Υπουργός είναι, κάτι παραπάνω θα ξέρει». Διότι ο κ. Κουμουτσάκος, δεν γράφει, απλώς, στα παλιά του τα παπούτσια τους προβληματισμούς και τις συστάσεις των επιστημόνων. Καθίσταται επικίνδυνος για τη δημόσια Υγεία, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Μα δεν σκέφτηκε, ο αθεόφοβος, ότι έτσι κινδυνεύει να χάσει ψηφοφόρους; Οι νεκροί δεν ψηφίζουν.

Το πιθανότερο βέβαια είναι να βγει κάποια στιγμή και να πει ότι αισθάνθηκε την εσωτερική ανάγκη να το κάνει, ίσως κάποιο κάλεσμα από τον Θεό και πάει λέγοντας. Και όταν το περιστατικό ξεχαστεί, θα φροντίσει ο ίδιος να το θυμίσει στους σωστούς ανθρώπους για να αξιολογήσουν την πίστη και την εγγύτητα προς την Εκκλησία.

Ο κ. Κουμουτσάκος δεν έπρεπε να είναι υπουργός. Τουλάχιστον έχει το σωστό χαρτοφυλάκιο. Μετανάστευσης και Ασύλου. Βλέπεις τι κάνει και θέλεις να μεταναστεύσεις, να ζητήσεις άσυλο κάπου αλλού.

Πηγή: Protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Συνδικάτο Οικοδόμων Λευκάδας- Βόνιτσας: δελτίο τύπου για το επίδομα του κλάδου
Επομενο αρθρο
Γέμισε αφρούς παραλία στην Ιθάκη -Τι είναι το φαινόμενο «cappuccino coast»

1 Σχόλιο

  1. ADLER
    19 Σεπτεμβρίου 2020 at 07:53 — Απάντηση

    Θεομπαίχτης! κυριολεκτικά και κατά λέξη!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.