HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕνισχύσεις για τους ελαιοπαραγωγούς της Λευκάδας ζητά ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς

Ενισχύσεις για τους ελαιοπαραγωγούς της Λευκάδας ζητά ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 14 Δεκεμβρίου 2018

Ενισχύσεις de minimis για τους ελαιοπαραγωγούς Λευκάδας ζητά από τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη είχε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, όπου έθεσε εκ νέου το θέμα των αποζημιώσεων των ελαιοπαραγωγών της Λευκάδας από το δάκο, ζητώντας του να κινηθούν οι διαδικασίες όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

Εν τω μεταξύ με νέα ερώτηση προς τον υπουργό ο κ. Καββαδάς ζητά τη λήψη αντισταθμιστικών μέτρων για τη συμπλήρωση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών λόγω της μειωμένης παραγωγής.

Ειδικότερα ο βουλευτής ερωτά τον υπουργό εάν προτίθεται να χορηγήσει στους ελαιοπαραγωγούς της Λευκάδας κρατικές ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis), προκειμένου να ανακουφιστούν από την απώλεια παραγωγής που υπέστησαν εφέτος λόγω μικροκλιματικών αλλαγών.

Σημειώνει ότι οι παραγωγοί -εκτός από τα ακραία καιρικά φαινόμενα- έχουν και ως αντίπαλο, τον ΕΛΓΑ καθώς είτε δεν δικαιολογεί την απώλεια παραγωγής ως αποτέλεσμα ακραίων καιρικών φαινομένων, είτε όταν το κάνει, καθυστερεί την καταγραφή του προβλήματος και τις αποζημιώσεις.

Ο κ. Καββαδάς υπενθυμίζει στον υπουργό ότι πρόσφατα αποφασίστηκε η καταβολή αντίστοιχων ενισχύσεων, ύψους 8,2 εκατ .ευρώ στους καπνοπαραγωγούς, 10,2 εκατ. Ευρώ στους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών, λόγω μειωμένης παραγωγής. Σημειώνει μάλιστα ότι είχε προηγηθεί η χορήγηση ενισχύσεων de minimis 42 εκατ. ευρώ σε αιγοπροβατοτρόφους στα Καλάβρυτα μετά από επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ:

Προηγουμενο αρθρο
Ελληνική Μαγειρική και Βραβεία στο Χριστουγεννιάτικο Γκαλά του Λυκείου των Ελληνίδων Μοντρεάλ
Επομενο αρθρο
Εκλογές στη Νέα Χορωδία Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.