HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕορτασμός της πολιούχου της Λευκάδας Παναγίας Φανερωμένης

Εορτασμός της πολιούχου της Λευκάδας Παναγίας Φανερωμένης

Κορυφώθηκε σήμερα ο τριήμερος εορτασμός της πολιούχου του νησιού μας Παναγίας Φανερωμένης.

Ο σημερινός εορτασμός λόγω των ειδικών συνθηκών ήταν λιτός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η λιτάνευση της εικόνας δεν ακολούθησε την γνωστή μας διαδρομή πέριξ της Μονής αλλά περιορίστηκε πέριξ του καθολικού αυτής.

Στη σημερινή θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόφιλος με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής π. Νικηφόρου και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού. Παρόντες ήταν επίσης η περιφερειάρχης κ. Ρόδη Κράτσα και ο δήμαρχος Μεγανησίου Παύλος Δάγλας.

Παρών ήταν ακόμα ο εφοπλιστής και νέος διοικητής του Αγίου Όρους Θανάσης Μαρτίνος, γνωστός περισσότερο για κοινωφελές έργο του, την πολυεπίπεδη και ανιδιοτελή προσφορά του, τις αθρόες ευεργεσίες του προς τα πατριαρχεία, τις οικονομικές ενισχύσεις και τις πλουσιοπάροχες δωρεές του στις ιερές μονές.

Χτες ο κ. Μαρτίνος συνοδευόμενος από τον ηγούμενο της μονής Φανερωμένης π. Νικηφόρο και τον βουλευτή κ. Καββαδά επισκέφτηκαν την Κόκκινη Εκκλησιά, η αναστύλωση της οποίας γίνεται με δωρεά του ιδίου.
Φωτογραφίες: Νίκος Ζαμπέλης

Προηγουμενο αρθρο
Από το εκκλησάκι του Άη Λια, λίγο πριν σηκωθεί η ομίχλη
Επομενο αρθρο
Φαινόμενα τύπου Μυκόνου θα φέρουν νέο lockdown στον τουρισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.