HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕπιστολή προς υπ. Ναυτιλίας και φήφισμα προς υπ. Παιδείας της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας

Επιστολή προς υπ. Ναυτιλίας και φήφισμα προς υπ. Παιδείας της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Δεληγιώργη 24 Αθήνα τ.κ. 10437
Τηλ. 210 5234950 / 210 8023629
Εmail: eptasyn@gmail.com

Αθήνα 5 Δεκεμβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 69

Προς: Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κύριο Παναγιώτη Κουρουμπλή

Θέμα: ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ της γραμμής ΠΑΤΡΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ-ΙΤΑΛΙΑ

Αξιότιμε υπουργέ,

Με την παρούσα αιτούμεθα την επίλυση του κάτωθι προβλήματος που απασχολεί το νησί της Κέρκυρας.

Μετά από πολλές δεκαετίες εδώ και περίπου τρία χρόνια σταμάτησε η συγκοινωνία που συνδέει την Κέρκυρα με την Πάτρα και αντίστροφα μέσω των θαλασσίων γραμμών ΠΑΤΡΑ-ΙΤΑΛΙΑ. Αποτέλεσμα της εν λόγω διακοπής είναι να στερηθούν οι Κερκυραίοι, οι ετεροδημότες, οι τουρίστες οι ντόπιοι και ξένοι, οι έμποροι και οι πάσης φύσεως μεταφορείς την γρήγορη, άμεση και απρόσκοπτη και οικονομική μετάβασή τους από την Ηπειρωτική Ελλάδα στην Κέρκυρα.

Περισσότερο όλων αυτών επλήγησαν οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και οι πάσχοντες, καθώς αδυνατούν να καλύψουν οδηγώντας η ακόμη και ως απλοί επιβάτες αυτοκινήτου την μεγάλη απόσταση των 500 και πλέον χιλιομέτρων μέχρι να φθάσουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας καθώς επίσης και από όλα τα άλλα μέρη της χώρας μας επιβαρυνόμενοι επιπλέον οικονομικά αλλά και με την μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία που υφίστανται με τα φεριμπότ Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας.

Παράλληλα πλήττεται σε μέγιστο σημείο και ο τουρισμός μας καθώς με την διακοπή της απ’ ευθείας σύνδεσης Πάτρας-Κέρκυρας ο Ευρωπαίος τουρίστας που θέλει να έλθει στην Κέρκυρα υποχρεώνεται να αποβιβαστεί στην Ηγουμενίτσα και στην συνέχεια να επιβαρυνθεί με επιπλέον χρήματα, χάσιμο πολύτιμου χρόνου δύο και πλέον ωρών αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία λόγω αναμονής στο λιμάνι με αποτέλεσμα να πλήττεται και τουριστικά το νησί της Κέρκυρας.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ζητούμε την άμεση επίλυση του δίκαιου αιτήματος της επανασύνδεσης τουλάχιστον για την τουριστική περίοδο 2 φορές εβδομαδιαίως και μία φορά κατά την χειμερινή περίοδο.

Ευχαριστούμε

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ                                    ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

—————
ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Δεληγιώργη 24 Αθήνα τ.κ. 10437
Τηλ. 210 5234950 / 210 8023629 Εmail: eptasyn@gmail.com

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 70

Η «Επτανησιακή Συνομοσπονδία» ομόφωνα, υιοθετεί και κοινοποιεί
ΨΗΦΙΣΜΑ
του Συνεδρίου της «Ομοσπονδίας Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων»

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων, χαιρετίζει την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη συγχώνευση σε ένα Ανώτατο ίδρυμα Πανεπιστημιακού χαρακτήρα τα τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων.

Η αναβάθμιση και η αύξηση της χρηματοδότησης για την Δημόσια Παιδεία από την Ελληνική πολιτεία είναι αναγκαίος όρος και συνολικό αίτημα της κοινωνίας για πολλά χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο η συγχώνευση αυτή κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά αποτελεί επιτακτική ανάγκη να συνοδεύεται από αύξηση των πόρων που θα διατεθούν για αυτό το σκοπό, ώστε να έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Η Συνομοσπονδία μας αφού εξέτασε προσεκτικά την εισήγηση της επταμελούς επιτροπής προς τον Υπουργό Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου σχετικά με το θέμα διαπιστώνει τα εξής:

Ενώ διατηρούνται σαν έδρες Τμημάτων του νέου Ιδρύματος τα νησιά της Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου όπου λειτουργούσαν ήδη τμήματα Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. δεν γίνεται το αντίστοιχο και για το νησί της Λευκάδας.
Οποιαδήποτε μετατροπή του επιπέδου σπουδών από τετραετές σε διετές με έδρα το νησί της Λευκάδας, όπως προβλέπεται στη πρόταση της επιτροπής, είναι φανερό ότι αποτελεί υποβάθμιση σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες συνθήκες που επικρατούν στο νησί, όταν αντίθετα για τους άλλους τρεις νομούς προβλέπεται αναβάθμιση σπουδών.

Επειδή η ισόρροπη ανάπτυξη και η συνοχή μεταξύ των νησιών μας αποτελεί θεμέλιο λίθο της Επτανησιακής κουλτούρας εκτιμούμε ότι η πρόταση του καθηγητή κ. Καλαφάτη που προβλέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακού τμήματος και στη Λευκάδα, αμβλύνει τις ανισότητες μεταξύ των νησιών και προσβλέπει στη θεραπεία του επιστημονικού αντικειμένου της Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, κάτι πολύ σημαντικό για όλα τα νησιά μας, αλλά και τις γειτονικές περιφέρειες με τις οποίες έχουμε άμεση σχέση.

Για αυτό καλεί τον Υπουργό Παιδείας να υιοθετήσει την δικαιότερη κατανομή των τμημάτων ανά νομό της Επτανήσου, όπως προβλέπεται στη πρόταση του κ Καλαφάτη, Αντιπροέδρου του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων και μειοψηφούντος μέλους της επιτροπής.

Για την Επτανησιακή Συνομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ                        ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Προηγουμενο αρθρο
Σε παράσταση διαμαρτυρίας προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου καλεί ο σύλλογος εργαζομένων
Επομενο αρθρο
Γλυκά της Καραϊβικής από τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.