HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕργατικό Κέντρο Λευκάδας: Ανακοίνωση για την απεργία στις 30 Μαΐου

Εργατικό Κέντρο Λευκάδας: Ανακοίνωση για την απεργία στις 30 Μαΐου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ : Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΗΛ-FAX: 26450-22466 email: ergatlef@otenet.gr

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και άνεργοι
Συνάδελφοι εργαζόμενοι του δημοσίου,
Αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και συνταξιούχοι,
ΌΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ
• Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
• Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
• Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
• Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων
Συνάδελφοι,
Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Απαιτούμε ζωή, δουλειά με δικαιώματα!

Φτάνει πια. Δίκαια είναι τα αντεργατικά μέτρα και η ανάπτυξή τους μόνο για τα κέρδη τους. Εμείς δεν θα ανεχτούμε την άδικη ανάπτυξη που μας τσακίζει!

Τη «δίκαιη ανάπτυξη» που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας!

Βρισκόμαστε μπροστά σε νέο κύκλο επίθεσης και αντεργατικών μέτρων που συνοδεύουν το κλείσιμο της αξιολόγησης της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου. Όσο θα ξεδιπλώνεται η αντεργατική επίθεση τόσο θα δυναμώνουν τα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «δίκαιη ανάπτυξη» για «καθαρή έξοδο» και «τέλος των μνημονίων». Όσα ψέματα και αν πουν, κανένας εργάτης δεν πρέπει να ξεγελαστεί γιατί την κόλαση που ζει σήμερα, θα τη ζει και μετά τον Αύγουστο που η κυβέρνηση διατυμπανίζει ως σταθμό για επιστροφή στην «κανονικότητα».

Δε μπορεί να υπάρξει «δίκαιη» ανάπτυξη με εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους.

Δε μπορεί να γίνει «παράδεισος» η κόλαση των εργαζομένων με πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, μεροκάματα και συντάξεις πείνας, ανεργία και ψευτοαπασχόληση, χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά, με φόρους να αυξάνονται και το αφορολόγητο να μειώνεται.

Δε γίνεται «δίκαιη» ανάπτυξη με ομολογημένους και νομοθετημένους σχεδιασμούς για νέες μεγάλες μειώσεις στις ήδη πολλαπλά ψαλιδισμένες συντάξεις.
Δε γίνεται «δίκαιη» ανάπτυξη και ταυτόχρονα να ψηφίζονται νόμοι ενάντια στην απεργία και τους αγώνες των εργαζομένων.
Δεν υπάρχει «δίκαιη» ανάπτυξη με τσακισμένους τους μικροεπαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, βουτηγμένους στα χρέη σε εφορία και τράπεζες.
Δεν θα είναι «δίκαιη» η ανάπτυξη για τους μικρομεσαίους αγρότες που κάθε χρόνο χάνουν τη γη από τα χέρια τους και δε τους φτάνουν τόσοι κόποι και σκληρή δουλειά για να εξασφαλίσουν τις ανάγκες των οικογενειών τους.
Δε γίνεται επιστροφή στην «κανονικότητα», που μας υπόσχονται, με ξυλοφόρτωμα διαδηλωτών από τα ΜΑΤ σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια, με καταδίκες συνδικαλιστών, με δεκάδες απολύσεις εργατών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Αυτή η «ανάπτυξη», που υπόσχεται η κυβέρνηση, η «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια και η «κανονικότητα», που επικαλούνται, είναι «τα θέλω» και οι απαιτήσεις των αφεντικών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και των άλλων αρπαχτικών του ιδρώτα μας. Αυτή είναι η ανάπτυξη που φέρνει κέρδη για τους λίγους και φτώχεια, εξαθλίωση για εμάς τους πολλούς.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορούν να την κρύψουν όσες φιέστες και να στήσουν ανά την Ελλάδα. Όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι προηγούμενοι, τα εφαρμόζουν στο ακέραιο και νομοθετούν ακόμα περισσότερα, προστίθενται στα ήδη βαριά μέτρα που έχουμε στις πλάτες μας.

Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση δε διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο πολέμου, για ν’ αναβαθμίσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στο μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο. Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο.

Η απόφαση μας είναι μία: Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, για το μεροκάματο, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία, τις εργασιακές σχέσεις, για όλα! Με τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας, τα δικά μας συμφέροντα.

Οι πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) με «σημαία» τους τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των εργαζόμενων, απόντες από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους, προσπαθούν να επιβάλουν τα αιτήματα της μεγαλοεργοδοσίας για να τα παλέψει ο φτωχός λαός! Έστησαν και μια «συμμαχία προθύμων» για να ξεγελάσουν, να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να βγουν από την ανυποληψία και την απαξίωση. Τέτοια φιέστα στήνουν στις 30 Μάη! Καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και να απεργήσουν για «την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας», να διαδηλώσουν δηλαδή με αιτήματα τις απαιτήσεις και το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της κυβέρνησης. Και αυτό το ονομάζουν «εθνικό σχέδιο»!

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που επιχείρησαν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου για να περάσουν όλα τα μέτρα της κυβέρνησης και του τρίτου μνημονίου, οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φοροληστεία, οι απολύσεις, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας.

Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας.

Στις 30 Μάη να στείλουμε ισχυρό μήνυμα: Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας – οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!

Σε αυτό τον αγώνα έχουμε συμφέρον να βρεθούμε όλοι όσοι χτυπιόμαστε από το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τις δυνάμεις που το υπηρετούν. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, εργάτες, επαγγελματοβιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες μπορούμε και πρέπει να δείξουμε τη δύναμή μας.

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγουμενο αρθρο
Η άλλοτε κραταιά αλλαντοβιομηχανία BIKH κατέθεσε αίτηση πτώχευσης
Επομενο αρθρο
ΤΑΟΛ: Εκλογική Γενική Συνέλευση στις 24-6-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.