HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ κακοκαιρία «σάρωσε» Κέρκυρα και Ηπειρο- Αποκλεισμένα χωριά [εικόνες – βίντεο]

Η κακοκαιρία «σάρωσε» Κέρκυρα και Ηπειρο- Αποκλεισμένα χωριά [εικόνες – βίντεο]

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαρία στην βορειοδυτική Ελλάδα. Η Κέρκυρα «πνίγηκε» από καταρρακτώδεις βροχές και μια γυναίκα οδηγός κινδύνευσε να παρασυρθεί από τα νερά. Στην Ηπειρο έχουν αποκλειστεί χωριά ενώ έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Σφοδρή είναι η κακοκαιρία που πλήττει το τελευταίο 24ωρο την Κέρκυρα, με καταρρακτώδεις βροχές και δυνατούς ανέμους που ξεπερνούν ακόμη και τα 8 μποφόρ, ενώ από χθες έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, προς Ηγουμενίτσα και Παξούς.

Σε ορμητικούς χείμαρρους έχουν μετετράπη οι δρόμοι στον Γάιο την πρωτεύουσα των Παξών, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη δυνατή νεροποντή, που πλήττουν το νησί.

α ορμητικά νερά που συσσωρεύτηκαν από το μεγάλο όγκο της βροχής, έγιναν ποτάμια και κατάφεραν να παρασύρουν μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα, παρότι, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Παξών, Σπύρος Βλαχόπουλος, «τη φετινή χρονιά, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, έγιναν τα περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα στο νησί».

Αυτή την ώρα, στο έλεος του νερού στο Γάιο, βρίσκονται δεκάδες σπίτια και μαγαζιά που είναι πλημμυρισμένα, ενώ στο νησί σπεύδει κλιμάκιο της πυροσβεστικής Κέρκυρας.

Σε «Βενετία» με… ποτάμια μετατράπηκε το Λιστόν προκαλώντας προβλήματα στα καταστήματα της περιοχής.

Κινδύνευσε να παρασυρθεί γυναίκα οδηγός

Παραλίγο να υπάρξει θύμα από την κακοκαιρία που πλήττει την Κέρκυρα, με μια γυναίκα να σώζεται πριν παρασυρθεί μαζί με το αυτοκίνητό της από τα ορμητικά νερά στη Λευκίμμη.

Η γυναίκα σώθηκε από πολίτες, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έσπευσαν την τελευταία στιγμή και αψηφώντας τους κινδύνους, κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν από το αυτοκίνητο.

Στην περιοχή έσπευσε και η Πυροσβεστική, που μέχρι αυτή την ώρα έχει προβεί σε δεκάδες κοπές δέντρων, ενώ ΙΧ όχημα που ήταν σταθμευμένο σε δρόμο, στην περιοχή της Γαρίτσας, μέσα στην πόλη της Κέρκυρας, υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές όταν καταπλακώθηκε από δέντρο που έσπασε από τους δυνατούς ανέμους.

Η Κέρκυρα πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχές και δυνατούς ανέμους που ξεπερνούν ακόμη και τα 8 μποφόρ. Από την Πέμπτη έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, προς Ηγουμενίτσα και Παξούς.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή, ενώ τον κώδωνα του κινδύνου κρούει από χθες η Πολιτική Προστασία της Κέρκυρας, ενημερώνοντας τους πολίτες για την επικινδυνότητα λόγω των καιρικών συνθηκών.

Posted by Δώρα Μαρτζούκου on Freitag, 1. Dezember 2017

Και μπορεί να έληξε η κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας ωστόσο δεν έγινε μάθημα καθώς πλημμύρισαν κάποιες αίθουσες του σχολείου

Προβλήματα υπήρξαν και στο νοσοκομείο Κέρκυρας, σύμφωνα με το kerkyrasimera.

Αποκλεισμένα χωριά στην Ηπειρο

Μεγάλα προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου έχουν προκληθεί από τις συνεχείς βροχοπτώσεις που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα αυτή την ώρα, σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr αναφέρεται στο Πλαίσιο Φιλιατών, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς το χωριό.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ,ενώ δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν το πρόβλημα προέκυψε από την πτώση μεγάλου όγκου φερτών υλικών ή αν έχει σημειωθεί και κατολίσθηση.

Σοβαρότατο πρόβλημα αντιμετωπίζει η περιοχή του κεντρικού Ζαγορίου, αφού έχει διακοπεί η πρόσβαση προς και από το Τσεπέλοβο, λόγω υπερχείλισης του ποταμού στη γέφυρα Κόκκορη.

Σημειώνεται πως τα καταλύματα αυτές τις μέρες στα Ζαγοροχώρια είναι γεμάτα, λόγω του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα, με τους επισκέπτες να έχουν αποκλειστεί.

Από τον μεγάλο όγκο νερού πρόβλημα αντιμετωπίζει και η περιοχή Λαγκάδα Κόνιτσας, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Σαρανταπόρου

Σκληρή μάχη με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και με το σκοτάδι δίνουν τα συνεργεία στο Παλιοσέλι Κόνιτσας, όπου γέφυρα κινδυνεύει να παρασυρθεί απο τα ορμητικά νερά του ποταμού.

Μικρότερα προβλήματα και στα Τζουμέρκα, όπου μεγάλα κλαδιά δέντρων έπεσαν εν μέσω οδοστρώματος στο Αμπελοχώρι ενώ στα Άγναντα έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Καταπτώσεις βράχων αναφέρονται και στην Ανατολική Ιωαννίνων.

Ολονύχτια και δύσκολη αναμένεται να είναι η μάχη των δήμων, των φορέων και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Προηγουμενο αρθρο
Φωτογραφική σπουδή στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας
Επομενο αρθρο
Διεθνές πρόγραμμα PISA 2018 αξιολόγησης μαθητών- Ποιο σχολείο επιλέχθηκε από την Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.