HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ Λευκάδα αποχαιρέτισε σήμερα (22/12) την Μεγάλη Κυρία του Πολιτισμού

Η Λευκάδα αποχαιρέτισε σήμερα (22/12) την Μεγάλη Κυρία του Πολιτισμού

Σε κλίμα οδύνης και πένθους κηδεύτηκε σήμερα (Δευτέρα) η Μεγάλη Κυρία του Πολιτισμού της Λευκάδας και για χρόνια ενεργό στέλεχος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας, Άννα Νικοδήμου.

Η νεκρική πομπή έφθασε λίγο μετά τις έντεκα το πρωί στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας στην πόλη της Λευκάδας, προκειμένου να ψαλλεί η εξόδιος Ακολουθία από τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλο και ομάδα ιερωμένων της Ι. Μητροπόλεως. Εκεί ήταν ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Δρακονταειδής, ο πρώην δήμαρχος – νομάρχης – βουλευτής και νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας κ. Σπύρος Μαργέλης, ο αντιπρόεδρος του Π. Κ. κ, Σπύρος Αρβανίτης, οι περισσότεροι από τους φίλους της εκλιπούσης που συμμετείχαμε κυρίως τα χειμωνιάτικα βράδια στην «παρέα του Νήρικος», σημερινοί και πρώην εργαζόμενοι του ξενοδοχείου της και πολλοί ακόμη Λευκαδίτες.

Μετά την νεκρώσιμη Ακολουθία την εκλιπούσα αποχαιρέτισαν, εκ μέρους του Π. Κ. ο αντιπρόεδρός του κ. Σπύρος Αρβανίτης, ο οποίος διάβασε και το σχετικό ψήφισμα του Διοικητικού του Συμβουλίου, ο συμμαθητής της και φιλόλογος κ. Σπύρος Βρεττός και ο Πρωτοπρεσβύτερος εφημέριος του Μητροπολητικού Ναού π. Γεράσιμος Ζαμπέλης.

Μετά την Ακολουθία και τον τελευταίο ασπασμό, η πομπή με την συνοδία πάντα της πένθιμης μουσικής, ανέβηκε από την κεντρική αγορά για να κατευθυνθεί στο Νεκροταφείο της Λευκάδας.

Αγαπημένη μας και αξέχαστη Άννα, ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

Ν. ΓΑΖΗΣ

Πηγή: www.fortsalefkada.gr

Προηγουμενο αρθρο
Τουρνουά Αγάπης από τον Πανλευκάδιο
Επομενο αρθρο
Φωνή αιθέρια σε κήπους τροπικούς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.