HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΗ Λευκάδα του ’80 σε άσπρο – μαύρο (οδός Σταύρακα Πανάδα και η Δυτική παραλία της Λευκάδας)

Η Λευκάδα του ’80 σε άσπρο – μαύρο (οδός Σταύρακα Πανάδα και η Δυτική παραλία της Λευκάδας)

Η οδός Σταύρακα Πανάδα είναι ένα μικρό δρομάκι της παλιάς πόλης. Ξεκινά από την οδό Βερροιώτη και καταλήγει στη Δυτική παραλία. Σήμερα υπάρχουν αρκετά αναπαλαιωμένα και πανέμορφα σπίτια. Στη δεκαετία του ’80 τα πράγματα ηταν πολύ άσχημα ακόμα, για πολλά πράγματα.

503

Ένα κάρο βρίσκεται ακουμπισμένο στον τοίχο ενός ερειπωμένο σπιτιού. Σήμερα αυτό το σπίτι είναι από τα πιο όμορφα του δρόμου. Προσέξτε το δρόμο, όχι τις λακκούβες, αλλά το ανυπολόγιστης αξίας καλντερίμι μισοκατεστραμμένο. Ποιος σκέφτηκε την αξία του τότε, ποιος φρόντισε να διατηρήσει έστω και κάποια κομμάτια του; Βάλαμε παντού πλάκες Άρτας!

1

Η Δυτική παραλία της Λευκάδας σημερινή οδός Άγγελου Σικελιανού, φωτογραφημένη από το δρόμο του κάστρου, που εκείνη την εποχή γινόταν η διαπλάτυνση του. Τα κτίρια αντικατοπτρίζονται στα ήσυχα νερά του Ιβαριού. Κάποια κτίρια υπάρχουν ακόμα και σήμερα και μάλιστα περιποιημένα και όμορφα βαμμένα. Κάποια άλλα θυσιάστηκαν. Εκεί που βρίσκεται η συστάδα των δέντρων ήταν οι φυλακές της Λευκάδας. Είναι το σημείο που σήμερα βρίσκονται τα δικαστήρια.

* Για να δείτε όλες τις φωτογραφίες της Καίτης Κακαβούλη κάντε [κλικ εδώ]

Οι φωτογραφίες είναι της Καίτης Κακαβούλη, το κείμενο είναι της Βιολέττας Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Μια πολύ εύκολη υπόθεση αντιμετώπισε χτες η Πυροσβεστική
Επομενο αρθρο
Λευκάδα: Ομορφιά Χειμωνιάτικη, Μαγική

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.