HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ«Η μνήμη σου θα παραμείνει αιώνια, φίλε Γιώργο»

«Η μνήμη σου θα παραμείνει αιώνια, φίλε Γιώργο»

Σήμερα Κυριακή, 28 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, ο Δήμος ονομάζει έναν κεντρικό μεγάλο δρόμο σε

οδός Γεωργίου Ροντογιάννη.

Το γεγονός αυτό περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για τη Λευκάδα αλλά και την Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών, της οποίας υπήρξε επί πολλά χρόνια Μέλος και Αντιπρόεδρος.

«Ο Κίμων Σακελλαρίου, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις 17 Δεκεμβρίου 2013, στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου, στο τιμητικό αφιέρωμα, που πραγματοποίησε η Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών για τους Θωμά Κατωπόδη και Γιώργο Ροντογιάννη είπε μεταξύ όλων των άλλων για το δεύτερο: «…..Η μνήμη σου είναι ζωή. ….. Η μνήμη σου θα παραμείνει αιώνια, φίλε Γιώργο».
Και σήμερα, στα Τρίκαλα, έδρα της πανεπιστημιακής Σχολής στην οποία δίδαξε για αρκετά χρόνια, που αγαπήθηκε από συναδέλφους και φοιτητές, που το πάθος του για την έρευνα μέσα στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου υπήρξε παραδειγματικό, που εκτιμήθηκε για την κοινωνικότητά του, ο λαός της πόλης ξαναθυμάται το Γιώργο Π. Ροντογιάννη.
Ο Δήμος φρόντισε να δοθεί το όνομά του σε δρόμο εισόδου της πόλης και σήμερα αποκαλύπτεται, σε μια σεμνή τελετή η αναμνηστική μαρμαρόπλακα. »

Θανάσης Μελάς
Πρόεδρος Εταιρίας Λευκαδικών Μελετών

Προηγουμενο αρθρο
Ο Φάρος Δουκάτο της Λευκάδας [video]
Επομενο αρθρο
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας: ανάγκη δραστικής μείωσης του κόστους διέλευσης από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.