HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΗ ονοματολογία του θεάτρου

Η ονοματολογία του θεάτρου

Ακολουθεί μια ενδιαφέρουσα επιστολή αναγνώστη.

 «Γίναμε εντελώς «θέατρα» που με το άκουσμα της ένταξης του Θεάτρου στο ΕΣΠΑ Ιονίων νήσων, ξεκίνησε η ονοματολογία!

Γνωστοί τύποι με την δύναμη των ΜΜ δικτύωσης, νομίζουν ότι θα παρασύρουν τον δήμαρχο ή όποιον φορέα κληθεί να αποφασίσει για το όνομα, πριν καν αρχίσει το έργο και φτιάχνουν… εξέδρα.

Είναι ντροπή να παρασύρουν και άλλους και κυρίως να τίθενται υπό την ελαφρότητα της σύγκρισης ή της αμφισβήτησης ο Καρούσος από τον Λογοθέτη κ.λ.π. για να μην μπω καν στο τρυπάκι τους.

«Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε» λέει η παροιμία, που φαίνεται ότι δεν διαβάζουν καν οι περί τα facebook ασχολούμενοι. Και μάλιστα έτσι που παίζουν το παιγνίδι, ουσιαστικά «καίνε» τις προτάσεις τους.

Θα τολμήσω λοιπόν να απευθυνθώ στο δήμαρχο ή σε όποιον βγει δήμαρχος μέχρι να γίνει το θέατρο, να σταματήσει τις ονοματολογίες και να έχει κατά νου το παρακάτω:

Το θέατρο έχει ήδη όνομα. Και εξηγούμαι. Η Μαρία Κάλλας δεν έχει τιμηθεί απ’ την Λευκάδα όπως έπρεπε και θα έπρεπε.  Ήταν η τελευταία της δημόσια εμφάνιση στον κόσμο, το 1964 στην πλατεία μας κι ας ήταν ανεπίσημη. Στις θάλασσες της Λευκάδας αγάπησε και προδόθηκε απ’ τον Ωνάση. Κι ακόμα, ΔΕΝ υπάρχει θέατρο στον κόσμο που να φέρει τ’ όνομα της αλλά αν θέλετε ούτε και πατρίδα έχει πλέον.

 Η μοναδική ευκαιρία να την κάνουμε πιο πολύ δική μας είναι ετούτη.  Και μάλιστα με παγκόσμια απήχηση. Ας φανταστούμε τον κόσμο που θα έρχεται να θαυμάσει μια αίθουσα με τα ενθυμήματα και το όνομα της και ένα θέατρο μαζί!

Θέατρο, λοιπόν, «Μαρία Κάλλας».

Ένας αναγνώστης σας»

Προηγουμενο αρθρο
«ΔΟΞΑ» Βασιλικής
Επομενο αρθρο
Θανάσης Καββαδάς: «’’Σεισάχθεια’’, ’’δεν πληρώνω’’, ‘‘κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη’’ έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.