HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΗ παραλία Κάθισμα της Λευκάδας το 1977

Η παραλία Κάθισμα της Λευκάδας το 1977

Μια φωτογραφία-ντοκουμέντο της δημοφιλούς παραλίας «Κάθισμα» αναδημοσιεύεται στο Αγρίνιο-Γλυκές Μνήμες από το group «Παλιές φωτογραφίες της Λευκάδας».

Η εικόνα χρονολογείται στο 1977. Όπως μπορείτε να δείτε καμία ανθρώπινη παρέμβαση δεν υπάρχει, καμία κατασκευή σταθερή η κινητή και φυσικά ούτε μία ξαπλώστρα. Αντίθετα διακρίνεται μία σκηνή με έναν μόνο λουόμενο.

Το Κάθισμα το 1977

Τότε η οδική σύνδεση από την πόλη της Λευκάδας προσέγγιζε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το Κάθισμα, στον Άγιο Νικήτα. Σιγά σιγά επισκέπτες ιδίως από το Αγρίνιο και τις γύρω περιοχές άρχισαν να ανακαλύπτουν τις ομορφιές του νησιού. Η Λευκάδα εδραιώθηκε ως ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Το αεροδρόμιο του Ακτίου και η Εγνατία Οδός ουσιαστικά απογείωσε το νησί, το οποίο δέχεται επισκέπτες από όλα τα Βαλκάνια.

Όσο για το Κάθισμα ήταν από τις πρώτες παραλίες της δυτικής πλευράς του νησιού που αναπτύχθηκαν. Χιλιάδες επισκέπτες επισκέπτονται τους θερινούς μήνες την παραλία αυτή. Φυσικά η σημερινή εικόνα σε τίποτα δεν θυμίζει εκείνη του 1977…

Το Κάθισμα σήμερα

Πηγή: www.agrinionews.gr

Προηγουμενο αρθρο
Εκλογή νέου Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυωτών «Νήρικος»
Επομενο αρθρο
Στην Εθνική Μεξικό η νέα αθλήτρια της Νίκης Λευκάδας Jackie Luna-Castro

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.