HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ στραβός είναι ο Γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε

Η στραβός είναι ο Γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε

Με την παραλία Γιαλός προβλέπεται να συμβεί φέτος ότι είχε συμβεί την περσινή χρονιά με τον δρόμο προς τον Άγιο Νικήτα. Εκεί είχαν τοποθετήσει λοξά την απαγορευτική πινακίδα και ούτε γάτα ούτε ζημιά, στο όνομα του τουρισμού! Κάτι τέτοιο θα συμβεί και στην παραλία Γιαλός. Ο δρόμος έχει ολοκληρωθεί κατά τα 2/3. Οι απαγορευτικές πινακίδες θα μπαίνουν το βράδυ και το πρωί θα βγαίνουν.

Δεν είχαμε πρόθεση να ασχοληθούμε με το θέμα εξαιτίας του προηγούμενου με τον Άγιο Νικήτα. Στην περίπτωση του Γιαλού όμως, ο Δήμαρχος ήδη από τον Μάρτιο, έκανε με δηλώσεις του ένα πολύ σοβαρό λάθος. Κι αυτό θα μπορούσαμε να το προσπεράσουμε, αν δεν ερχόταν τώρα και αντί να παραδεχτεί την προσωπική του ευθύνη, τα βάζει κατά πάγια τακτική με τα ΜΜΕ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 27 Μαρτίου 2017 ο δήμαρχος, σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Γληγόρη για την πορεία των έργων αποκατάστασης των ζημιών στο Γιαλό και στους Εγκρεμνούς, απάντησε επί λέξει, (από την απομαγνητοφώνηση): «Στο Γιαλό τα έργα είναι πολύ πιο προχωρημένα. Ο Γιαλός θ’ ανοίξει το καλοκαίρι. Φυσικά το έργο δεν θα είναι ολοκληρωμένο. Ένας εκτιμώμενος χρόνος για να ανοίξει ο Γιαλός είναι 15 Ιουνίου. Ο χρόνος είναι εξαιρετικός. Υπάρχουν και εκεί δύσκολα σημεία. Γίνεται όμως καλή δουλειά.»

Την είδηση την επόμενη μέρα δημοσίευσαν τουλάχιστον τρεις τοπικές ιστοσελίδες, οι 2 μάλιστα με πηχυαίους τίτλους. Μέχρι σήμερα ούτε στα δημοτικά συμβούλια που μεσολάβησαν από τότε, ούτε στις ανακοινώσεις του Δήμου έγινε λόγος για κάτι διαφορετικό. Αντίθετα με συνεχείς αναρτήσεις στο facebook και αναδημοσιεύσεις από ημέτερους, το θέμα του ανοίγματος του δρόμου συντηρούνταν στην επικαιρότητα.

Ακολουθεί ανάρτηση στο facebook του Δήμου στις 19 Μαΐου με σχετικές φωτογραφίες:

Στο δημοτικό συμβούλιο επίσης στις 22 Μαΐου για την παραλία Γιαλός ο Δήμος είχε προβλέψει 4 θέσεις για ξαπλώστρες. (Δες εδω)
Η απόφαση ανακλήθηκε στις 15 Ιουνιου. (διαβάστε με προσοχή την παραπομπή γιατί στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Μάρκος Νικητάκης δήλωσε αναληθώς πως δεν είχαν οριστεί θέσεις για το Γιαλό)

Στις 10 Ιουνίου ο Δήμος επανέρχεται με νέα ανάρτηση στο facebook μαζί με φωτογραφίες από την περιοχή.

Με βάση αυτές τις διαβεβαιώσεις για το άνοιγμα του δρόμου τυπώθηκαν διαφημιστικοί χάρτες και έγιναν κρατήσεις δωματίων στις παρακείμενες περιοχές.

Μετά λοιπόν το κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί στο Γιαλό την Παρασκευή από συνεργείο του Δήμου, σήμερα ο δήμαρχος στο Δημοτικό συμβούλιο τα «γυρίζει» και μας λέει πως με «δημόσιες τοποθετήσεις» δήλωσε, πως ο δρόμος θα είναι κλειστός! Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, οι δηλώσεις του δημάρχου που είναι δεσμευτικές, είναι αυτές που γίνονται στα Δημοτικά Συμβούλια και αυτές που εκπορεύονται μέσα από τις επίσημες ανακοινώσεις του Δήμου. (Αυτά σε γενικές γραμμές δήλωσε στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γληγόρης). Οι δημότες δεν είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν τις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του δημάρχου και μάλιστα προ δεκαημέρου.

Ο δρόμος λοιπόν του Γιαλού δεν μπορεί να είναι ανοιχτός γιατί το έργο δεν ολοκληρώθηκε. Αυτή είναι η απλή αλήθεια την οποία δεν γνωρίζουμε με πιο σκεπτικό ο δήμαρχος από τον Μάρτη μήνα την διαστρέβλωσε, παρότι γνώριζε πως το έργο δεν επρόκειτο να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι, άρα δεν μπορούσε να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος.

Μέχρι πριν ένα μήνα φωτογραφίζονταν στην περιοχή προφίλ και ανφάς και αναρτούσαν φωτογραφίες καμαρώνοντας και σήμερα αντί να σιωπήσουν, μιλούν για πολιτικές σκοπιμότητες σε όσους έχουν μνήμη και λογική.

Είναι πολλά τα ψέματα και μάλιστα κατά συρροή.

Προηγουμενο αρθρο
Χωρίς εφημερίες 8 ημέρες το μήνα η Παθολογική και Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Για 5η συνεχόμενη χρονιά «Κατασκήνωση στην Πόλη» τον Αύγουστο!

4 Σχόλια

  1. anwnimos
    12 Ιουλίου 2017 at 11:17 — Απάντηση

    Επιπροσθέτως καταφέρονται πλέον εναντίον και των απλών αιτήσεων και επισημάνσεων. Έβγαλαν και κατηγορούν ψεύτες κάτοικους των Τσουκαλάδων. Αποκάλεσαν ευθέως ψεύτη τον πάρεδρο των Τσουκαλάδων στο Δημ. Συμβούλιο. Ότι λένε ψέματα που δεν είχαν νερό. Κατασκεύη εχθρών, κατασκευή δήθεν συνομοσιών, κατασκευή δήθεν προβοκατσιων, κατασκευή δήθεν αντιπολιτευτικών σαμποταζ. Και βέβαια υπάρχει και ο ρόλος του εντεταλμένου σύμβουλου προπαγάνδας και των αντίστοιχων προπαγανδιστικών κομματικών τρολ στο διαδίκτυο.Δυστυχώς το φαινόμενο του πολακισμού έχει φτάσει και εδώ. Ιδεολογικά σταθεροί στο να δηλητιριάζουν και να διχάζουν

  2. Α.Β
    11 Ιουλίου 2017 at 19:59 — Απάντηση

    Ειναι ψευτες και κοροιδευουν ασυστολα και χωρις καμια αιδω τους παντες με περισση αυταρεσκεια και κομπασμο και ελαφροτητα.
    Τι να πει κανεις .
    Μπλεξαμε.

  3. Σκεπτικιστής
    11 Ιουλίου 2017 at 19:36 — Απάντηση

    Νομίζω πως τώρα όλοι πρέπει να έχουμε καταλάβει. Γιατί αν δεν έχουμε καταλάβει κακό του κεφαλιού μας. Η κριτική απέναντι τους δεν πρέπει να γίνεται με όρους, αστοχιών, καθυστερήσεων, λάθος προγραμματισμού ή ελλείψεων, αλλά με όρους ιδεολογικούς.

    «Μπορεί να πρόκειται για μια ιδιαίτερη και πολύ επικίνδυνη μορφή διανοητικής κατάστασης, που λέγεται σταλινισμός. Είναι γνωστό ότι, επί Στάλιν, ποτέ δεν έφταιγε ο σοσιαλισμός για τις αποτυχίες της πολιτικής του. Έφταιγαν πάντοτε οι εχθροί του σοσιαλισμού, ακόμη και αν δεν υπήρχαν: οι Ουκρανοί, οι Πολωνοί, [οι αντιφρονούντες] και πάει λέγοντας. Τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να έχουμε μπλέξει με τέτοιους…»*

    * εφημερίδα «Καθημερινή» 30-6-17

  4. anwnimos
    11 Ιουλίου 2017 at 18:52 — Απάντηση

    Το πιο επικό βέβαια που έτυχε να ακούσω στο ραδιόφωνο στο δημοτικό συμβούλιο στην αγόρευση του Δημάρχου για το θέμα του Γιαλού με καρδιναλικό και τσαμπουκαλεμένο ύφος είναι το εξής. Ότι πρώτη φορά γίνονται τέτοια έργα στις περιοχές εκεί πίσω και πρώτη φορά πέφτουν τόσα χρήματα εκεί. Βρε αθεόφοβε λεφτά του υπουργείου είναι όχι του Δήμου και μάλιστα για αποκατάσταση απο φυσικές καταστροφές! Τι πας να καρπωθεις τη δόξα? Ούτε μισή μελέτη δεν έκανες εσύ για εκεί. Άσε που κι αυτά τα καθυστέρησες και ξέχασες και τη Λαγκάδα. Και μηδενίζεις και όλους τους προκατόχους σου. Πως έγιναν οι αρχικοί δρόμοι και υποδομές και αναπτύχθηκαν οι περιοχές? Από τα κατσίκια?

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.