HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το δρόμο στο νταμάρι της Απόλπαινας

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το δρόμο στο νταμάρι της Απόλπαινας

Πολύωρη ήταν η χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο στο θέμα που έφερε η δημοτική Αρχή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για το οριστικό κλείσιμο του δρόμου της Απόλπαινας μετά την κατολίσθηση που έγινε στις 28/2 και παρότι ο δρόμος ήταν ήδη τυπικά κλειστός από τότε.

Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη με κόσμο, λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το θέμα. Παρίσταντο οι πρόεδροι των κοινοτήτων Τσουκαλάδων, Κλαμιστσίου, Απόλπαινας, ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας. Υποβλήθηκαν ερωτήσεις από προέδρους κοινοτήτων καθώς και μεμονωμένους πολίτες. Σημαντική αποδείχτηκε η παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη κ. Χαλικιά.

Την πρόταση για το κλείσιμο του δρόμου της Απόλπαινας,  συνόδεψε ο Δήμαρχος με την υπόσχεση, πως θα πραγματοποιηθεί έργο, ώστε να δοθεί προσωρινή και κατά το δυνατόν ασφαλής λύση, που θα επιτρέπει την διέλευση το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα μίλησε για διαπλάτυνση του δρόμου προς το εσωτερικό του πετάλου. Δεν δεσμεύτηκε όμως για τον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου. Τόσο οι τρεις μήνες όσο και οι δυο, που ακούστηκαν, δείχνουν απολύτως ανέφικτοι και μοιάζουν περισσότερο με… ευχές. Μόνο η απαλλοτρίωση μέρους του λαγκαδιού, που θα απαιτηθεί για την διαπλάτυνση, είναι χρονοβόρα, ανεξαρτήτως αν ο Δήμαρχος δήλωσε πως συναντήθηκε ήδη με τον ιδιοκτήτη.

Δεν γνωρίζουμε αν πείστηκαν οι   παρευρισκόμενοι ότι ο δρόμος θα ανοίξει σύντομα. Πάντως «αποσύρθηκαν ησύχως»! Είτε πεπεισμένοι είτε… «ζαλισμένοι»! Από τις 4 ώρες που διήρκησε το δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος πρέπει να μίλησε τουλάχιστον δυο ώρες!

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό εν όψει του καλοκαιριού. Δεν αμφισβητείται από κανέναν η πρόθεση του Δήμου για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος που έχει ανακύψει. Όλα όμως θα κριθούν στους χειρισμούς.

Στην παρέμβασή του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χαλικας ανέφερε πως οι τεχνικοί της Περιφέρειας έχουν μια άλλη πρόταση -σαν προσωρινή λύση-  που στο άκουσμά της, τουλάχιστον, δείχνει εφικτή και συντομότερα πραγματοποιήσιμη.

Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, εκτιμούν πως μπορεί στο συγκεκριμένο σημείο να καθαιρεθεί ένα κομμάτι, να τοποθετηθούν βραχοπαγίδες -όπως στην περίπτωση του Αγίου Νικήτα- να κτιστεί ένα τοιχείο για να μεγαλώσει το όριο ασφαλείας και να χρησιμοποιείται η μια λωρίδα του δρόμου μόνο για άνοδο και η κάθοδος να γίνεται από το Φρύνι.

Θεωρούμε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία του Δήμου και της Περιφέρειας και κάθε φορέα που μπορεί να συνεισφέρει και να αναζητηθεί εκείνη η λύση, που θα φέρει το συντομότερο αποτέλεσμα και με ασφάλεια για τους διερχόμενους…

Προηγουμενο αρθρο
Η πόλη που αφέθηκε στην αγκαλιά του Ιβάν Σαββίδη
Επομενο αρθρο
Η βασίλισσα όλων των λουλουδιών Παιώνια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.