HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΗ Φιλαρμονική Λευκάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, δεν θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις της 21ης Μαΐου

Η Φιλαρμονική Λευκάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, δεν θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις της 21ης Μαΐου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα 10-5-2019

Ενημερώνουμε τον Λευκαδίτικο λαό και τα μέλη του σωματείου ότι η Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, δεν θα λάβει μέρος στην επίσημη δοξολογία της 21ης Μαΐου 2019 που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορα και στην κατάθεση στεφάνων για την 155η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Με έγγραφο προς τον Περιφερειάρχη Λευκάδας, το οποίο και κοινοποιούμε, αναλύουμε τους λόγους που μας οδήγησαν σαν Δ.Σ. να λάβουμε μια τέτοια απόφαση.

Για το Δ.Σ.

Λευκάδα, 8 Μαΐου 2019
Αριθμ Πρωτ : 421
Προς : Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κο Χαλικιά Θεόδωρο

ΘΕΜΑ : Συμμετοχή της Φιλαρμονικής στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παντοκράτορα Λευκάδας την Τρίτη 21 Μαΐου 2019.

Απαντώντας στην από 6-5-2019 πρόσκλησή σας για συμμετοχή της μπάντας της ΦΕΛ στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παντοκράτορα Λευκάδος, την Τρίτη 21-5-2019, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
Ανοίγοντας την Δευτέρα 6-5-2019 και μετά από τις διακοπές του Πάσχα το κατάστημα της Φιλαρμονικής αντικρίσαμε το εξής θέαμα:

Νερά να τρέχουν στις σκάλες, ο τοίχος της αίθουσας θεωρίας να έχει πέσει, κάποιες στολές να έχουν βραχεί και στην μια από τις αίθουσες των οργάνων να έχει περάσει το νερό μέσα στις ντουλάπες που είναι τοποθετημένα τα όργανα.

Πρωταρχικό μέλημα του συμβουλίου της Φιλαρμονικής, είναι να διαφυλάττει την περιουσία του σωματείου που με τόσο κόπο απέκτησε, από τα έσοδά της αλλά και από τις χορηγίες των Λευκαδιτών που αγαπούν αυτό το σωματείο. Επίσης μέλημα του συμβουλίου είναι να κάνει το παν έτσι ώστε να βρίσκει πόρους & χορηγίες έτσι ώστε να λύνει τα πάρα πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται και να μπορεί να συνεχίζει την αδιάκοπη λειτουργία του το πιο Ιστορικό σωματείο του νησιού μας.

Έτσι λοιπόν και εμείς σαν Δ.Σ. από το 2016 που μας εξέλεξαν τα μέλη του σωματείου μας, έχουμε επισκεφθεί όλα τα Δημόσια πρόσωπα του νησιού μας ( Βουλευτή, Δήμαρχο κ.λ.π.) και όχι μόνο, με σκοπό να τους ενημερώσουμε για τα προβλήματα του σωματείου μας και να βρούμε λύσεις για αυτά. Για τον παραπάνω λόγο επισκεφθήκαμε και το γραφείο σας ουκ ολίγες φορές και σας ενημερώσαμε για τα προβλήματα και τις ζημιές που έχει υποστεί το κτίριο της Φιλαρμονικής τόσο από την φυσιολογική φθορά του χρόνου, όσο και από τους αλλεπάλληλους δυνατούς σεισμούς που κατά καιρούς έχουν γίνει στο νησί μας.

Τα προβλήματα για τα οποία σας ενημερώσαμε είναι η στέγη που όποτε βρέχει είμαστε με τους κουβάδες στο χέρι, τα παράθυρα τα οποία επειδή είναι ξύλινα από την φυσιολογική φθορά των χρόνων, το νερό της βροχής τα διαπερνάει σαν να μην υπάρχουν και τέλος τα παντζούρια τα οποία έχουν σαπίσει και πέφτουν στον δρόμο με κίνδυνο την ανθρώπινη ακεραιότητα των περαστικών. Μάλιστα σας δείξαμε και κάποιες προσφορές τις οποίες είχαμε φροντίσει να πάρουμε από επαγγελματίες για να έχετε μια εικόνα για το τι χρειαζόμαστε.

Η απάντησή σας τότε σε όλα αυτά που σας θέσαμε ήταν «για τέτοια ποσά μιλάμε; Αυτά μπορεί να γίνουν άμεσα». Βέβαια τίποτα δεν έγινε και φτάσαμε σε αυτό το σημείο τώρα.

Επίσης εδώ και σχεδόν τρείς μήνες επικοινωνήσαμε με το γραφείο του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κο Γαλιατσάτο για να κλείσουμε ραντεβού και να τον ενημερώσουμε για τα προβλήματά μας και αφού μιλήσαμε τρείς φορές με την γραμματέα του, η οποία μας διαβεβαίωσε ότι θα μας δεχτεί, αλλά «κάνοντας υπομονή», ακόμα περιμένουμε την σειρά μας. Ίσως να είναι τόσο βαρύ το πρόγραμμα του κου Περιφερειάρχη που δεν μπορεί να δεχτεί το Δ.Σ. του δεύτερου αρχαιότερου σωματείου της Περιφέρειας που ηγείται.

Επίσης θα θέλαμε να τονίσουμε το γεγονός ότι ενώ όποτε και αν μας ζητήσατε την συμμετοχή της μπάντας μας δεν σας αρνηθήκαμε ποτέ, από το 2016 έως και σήμερα το σωματείο μας ποτέ δεν έχει επιχορηγηθεί ή λάβει χρήματα για συνδιοργάνωση από την Π.Ε. Λευκάδας ή και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Είναι πραγματικά λυπηρό ένα τέτοιο σωματείο με αυτή την τεράστια Ιστορία και Προσφορά να το αγνοείτε.

Τέλος για όλους αυτούς τους λόγους και σε ένδειξη διαμαρτυρίας

η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 155η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Με κάθε εκτίμηση.
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         O ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                ΧΑΛΙΚΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Προηγουμενο αρθρο
Με κάθε λαμπρότητα πανηγύρισε η Μονή Αγίου Νικολάου Ιράς
Επομενο αρθρο
Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου: Απαντάμε στην προεκλογική «φιέστα» των εγκαινίων..

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.