HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΘέση επί της συμφωνίας του βουλευτή Σταύρου Γρηγόρη

Θέση επί της συμφωνίας του βουλευτή Σταύρου Γρηγόρη

Βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη και σημαντική καμπή στο τέλος της διαπραγμάτευσης. Η διαπραγμάτευση αυτή οδηγήθηκε σε αδιέξοδο με αποκλειστική ευθύνη των λεγόμενων «εταίρων» και δανειστών, με επικεφαλής τη Γερμανία και των δορυφόρων της, που όπως αποδείχθηκε, ο στόχος τους από την αρχή ήταν η πτώση της Ελληνικής Κυβέρνησης, της μόνης αριστερής κυβέρνησης στην Ευρώπη, την οποία θεωρούν ως ένα ενοχλητικό αγκάθι .Με υπαιτιότητά τους η διαπραγμάτευση έφθασε το Σαββατοκύριακο σε αδιέξοδο, με τον ωμό εκβιασμό τους, ειδικά μετά το δημοψήφισμα, για Grexit μέσω του κλεισίματος των τραπεζών και της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας.

Δεν αμφισβητεί κανείς ότι η προτεινόμενη συμφωνία περιλαμβάνει πολύ σκληρά μέτρα, έξω από την ιδεολογία μας και τις κοινωνικές μας ευαισθησίες, ενώ η άλλη λύση ήταν η άτακτη χρεοκοπία και κατάρρευση από τη Δευτέρα, που ήταν και το σχέδιο, το οποίο είχαν ετοιμάσει και αρχίσει να υλοποιούν ακραίες αντιευρωπαϊκές δυνάμεις με επικεφαλής τη Γερμανία.

Η δύσκολη απόφαση με την οποία συμβιβάστηκε η Κυβέρνηση ήταν το πρώτο βήμα για να αποτραπεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ που αυτή τη στιγμή ισοδυναμούσε με καταστροφή. Η συμφωνία λοιπόν σε αυτή τη φάση, που δεν υπήρχε από καμία πλευρά κατατιθεμένη σοβαρή εναλλακτική πρόταση, παρά το ότι είναι σκληρή, δίνει τη δυνατότητα να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να αποτρέψει τη χρηματοπιστωτική ασφυξία, την κατάρρευση των τραπεζών και την εξαέρωση των καταθέσεων του Ελληνικού λαού.

Από την άλλη περιέχει και θετικά στοιχεία, όπως την αναδιάρθρωση του χρέους, το επενδυτικό πακέτο και τη δυνατότητα ανακατανομής των βαρών που μέχρι τώρα βάραιναν αποκλειστικά τους μη έχοντες, και βελτίωση των παραμέτρων ανάλογα με την επιτυχία των στόχων.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, κάθε ρητορική και ειδικά από αριστερές δυνάμεις, δεν είναι τίποτε άλλο από, αθέλητα, βοήθεια στις δυνάμεις εκείνες που το μόνο που θέλουν είναι η πτώση της Κυβέρνησης, ώστε να υλοποιηθεί το σενάριο της αριστερής παρένθεσης.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, όλοι πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της Κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα στον τιτάνιο αγώνα που δίνουν. Είναι θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και συγχρόνως απόφασή μας.

Κάθε άλλη θέση, όσο ευγενή και αν είναι τα συναισθήματα, στην πράξη οδηγούν στην αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης και στην υλοποίηση των πραξικοπηματικών σχεδίων των γνωστών ευρωπαϊκών κύκλων και των εδώ εκφραστών τους.

Η ενότητά μας και όχι η επίκληση θέσεων ιδεολογικής καθαρότητας πρέπει να είναι η απάντησή μας. Το χρωστάμε στο λαό μας που προσβλέπει σε μας για ένα καλύτερο αύριο.

Προηγουμενο αρθρο
Ποιος μπορεί να βοηθήσει να βρει σπίτι αυτός ο μικρός σκυλάκος ?
Επομενο αρθρο
Συνελήφθη 38χρονος για πλαστογραφία στο Άκτιο

2 Σχόλια

  1. ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ
    19 Ιουλίου 2015 at 20:55 — Απάντηση

    κυριε βουλευτη 25 Ιανουαριου ο ΣΥΡΙΖΑ βγηκε πρωτο στις εκλογες και αυτο εγινε γιατι ο Τσιπρας ειπε και πολλα αλλα .Ενα δημοψηφισμα που το ΟΧΙ σαρωσε.Τι βλεπουμε τωρα το οχι εγινε ναι , μνημονιο ερχεται τροικα ερχεται σκληρα μετρα που θα πληξουν ξανα τους αδυναμους ερχονται, ενα βουλευτη Λευκαδας να παιρνει ξανα την κομματικη γραμμη και να ψηφιζει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

  2. Byron
    19 Ιουλίου 2015 at 16:53 — Απάντηση

    Αγαπητέ Σταύρο,
    Καταλαβαίνω την ανάγκη που νιώθεις για να επικοινωνήσεις με τους ψηφοφόρους σου και όχι μόνο, την επιλογή σου για το ΝΑΙ στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
    Μετά από 5 Μήνες δημιουργικής ασάφειας (αλήθεια ,πόσο δημιουργική μπορεί να είναι η ΑΣΑΦΕΙΑ) και απουσίας plan B , λίγο πριν οδηγήσετε την Ελλάδα στα βράχια, πήρατε την δύσκολη απόφαση του συμβιβασμού (όπως γράφεις ). Μόνο που δεν την πήρατε Σταυρό μου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ(ΣΥΡΙΖΑ).Το ένα τρίτο περίπου έμεινε να κοιτά προς ΧΟΛΑΡΓΟ ΜΕΡΙΑ και εάν δεν ήταν οι ΑΛΛΟΙ, ξέρεις αυτοί που του έλεγαν ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΕΣ ,ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ κλπ. να ψηφίσουν, η ΕΛΛΑΔΑ θα πήγαινε στα Βράχια.
    Άλλωστε την επιλογή σου η οποία για μένα είναι και ΥΠΕΥΘΥΝΗ και ΓΕΝΝΑΙΑ την χαιρετίζω.
    Έπραξες αυτό που πρέπει να κάνει ένας υπεύθυνος εκπρόσωπος του Έθνους ,γιατί Σταύρο μου είσαι εκπρόσωπος όλης της ΛΕΥΚΑΔΑΣ , ΟΧΙ μόνο του ΣΥΡΙΖΑ και όπως γράφεις (και είπε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη του ) οι συνέπειες θα ήταν μεγάλες για ΟΛΟΝ τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ .
    Μόνο που Πρέπει να το πιστέψετε αυτό γιατί Σταύρο μου όπως ξέρεις (γιατί ΓΙΑΤΡΟΣ εισαι),εάν ένας ασθενής κινδυνεύει να πεθάνει εάν τον αφήσουμε χωρίς θεραπεία ,το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουμε και εάν του χορηγήσουμε μια θεραπεία που δεν θα πιστεύουμε σε αυτή…….και το έγκλημα… δεν θα είναι εξ αμελείας….αλλά…εκ προμελέτης…
    Byron

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.