HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΘανάσης Καββαδάς: Ευεργετική η ρύθμιση που δίνει διπλάσιο χώρο στα καταστήματα για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων

Θανάσης Καββαδάς: Ευεργετική η ρύθμιση που δίνει διπλάσιο χώρο στα καταστήματα για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα, 14 Ιουλίου 2020

Θανάσης Καββαδάς: «Ευεργετική η ρύθμιση που δίνει διπλάσιο χώρο στα καταστήματα για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων» – Ομιλία του Βουλευτή στη Βουλή σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών

Ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών. Πριν την ομιλία του, με αφορμή σχετική αναφορά του προεδρεύοντος, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις παραλίες της Λευκάδας, το Πόρτο Κατσίκι, τους Εγκρεμνούς, τον Αιγιαλό και το Κάθισμα, σχολιάζοντας ότι είναι οι καλύτερες στον κόσμο.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Ναυτιλίας, η οποία προβλέπει θετικές ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε χερσαίες ζώνες λιμένα, ενώ ζήτησε παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων και στην προθεσμία σύνδεσης των επιχειρήσεων με το Taxis Net.

Σχετικά με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ο Βουλευτής ανέφερε:

«Θέλω να αναφερθώ σε μία πολύ θετική τροπολογία του Υπουργείου Ναυτιλίας, σχετικά με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελών σε χερσαίες ζώνες λιμένα από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η ρύθμιση προβλέπει έως και τον διπλασιασμό του χώρου που μπορούν να καταλαμβάνουν τα καταστήματα, πρόβλεψη απαραίτητη προκειμένου να μπορέσουν να τηρηθούν τα μέτρα για τον κορονοϊό, αλλά και να λειτουργήσουν τα μαγαζιά. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος, η τροπολογία προβλέπει έκπτωση 50% στο μίσθωμα για τους μήνες εφαρμογής της ρύθμισης, η οποία ισχύει αναδρομικά από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Και θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό, τον κύριο Πλακιωτάκη, διότι ανταποκρίθηκε θετικά σε αυτό το αίτημα δεκάδων επιχειρηματιών της Λευκάδας, αλλά και όλης της Ελλάδας, το οποίο του είχα μεταφέρει από τις 2 Ιουνίου, προσωπικά, σε συνάντηση που είχαμε στο γραφείο του.

Αποδεικνύει ότι, εν μέσω κρίσης, η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επιβιώσουν, διασφαλίζοντας παράλληλα τη δημόσια υγεία.»

Στη συνέχεια, ο κ.Καββαδάς ζήτησε επιπλέον παράταση για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων και τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με το Taxis Net, καθώς λόγω της πανδημίας, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο όγκο της δουλειάς που έχει συσσωρευτεί, επισημαίνοντας ότι εκκρεμεί η υποβολή δυόμιση εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων που είναι αδύνατον να υποβληθούν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 29ης Ιουλίου.

Ο κ. Καββαδάς αναφέρθηκε και στο κατεξοχήν αντικείμενο του νομοσχεδίου, δηλαδή τη δημιουργία ενός πλαισίου διαφάνειας και εμπιστοσύνης στη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς και του χρηματιστηρίου, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν όσα συνέβησαν το 2000 στο ελληνικό χρηματιστήριο, που στοίχισε πανάκριβα στους μικροεπενδυτές,

Ανέφερε ότι στόχοι του νομοσχεδίου είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου προστασίας και κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των μετόχων και επενδυτών, η κυριαρχία κανόνων διαφάνειας στην εταιρική διακυβέρνηση, η ενίσχυση του ελεγκτικού και εποπτικού ρόλου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και η ενίσχυση επενδύσεων σε start up επιχειρήσεις.

Ο Βουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις φορολογικές διευκολύνσεις που θεσπίζονται, και οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

Α) κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις εποχικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, που είναι ο τομέας με τη μεγαλύτερη έκθεση στις επιπτώσεις από την κρίση.
Β) απαλλαγή των συγκεκριμένων επιχειρήσεων από την υποχρέωση καταβολής εργοδοτικών εισφορών για το τρίμηνο Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος.
Γ) επιστρεπτέα προκαταβολή και για ατομικές επιχειρήσεις, που δεν διαθέτουν εργαζόμενο αλλά ούτε και ταμειακή μηχανή.
Δ) αύξηση του αριθμού των δόσεων για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων φυσικών και νομικών προσώπων και
Ε) αύξηση αριθμού δόσεων για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε 6 αντί για 5.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής ανέφερε:

«Χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους. Η προσπάθεια για την επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δεν έχει κομματικά χαρακτηριστικά, έχει εθνικά χαρακτηριστικά. Με αυτό τον τρόπο αντιλαμβάνονται αυτή την προσπάθεια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και το γεγονός ότι ο δείκτης εμπιστοσύνης των πολιτών αλλά και της αποδοχής του Πρωθυπουργού αυξάνεται, επιβεβαιώνει ότι η ελληνική κοινωνία αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλει ο Πρωθυπουργός, τη συγκροτημένη σκέψη και λειτουργία του, τη σοβαρότητα και την ειλικρίνεια με την οποία απευθύνεται στους πολίτες.»

Το βίντεο της ομιλίας μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ

Προηγουμενο αρθρο
Θάνος Αξαρλιάν: 28 χρόνια από τη δολοφονία του - η «παράπλευρη απώλεια» της 17Ν
Επομενο αρθρο
Εκλογές στον ΠΑΣ Σφακιωτών την Κυριακή 19 Ιουλίου

1 Σχόλιο

  1. Σπύρος Γαζης
    14 Ιουλίου 2020 at 19:49 — Απάντηση

    Το Λιμενικό ταμείο Λευκάδας και το Λιμεναρχείο ας εφαρμόσουν τον διπλασιασμό της παραχωρουμενης χερσαίας ζώνης στα καταστήματα εστίασης να λυθεί ένα από τα πολλά προβλήματα που έχουν οι ιδιοκτήτες των ως άνω καταστηματων

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.