HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙσχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αττική – Οι πρώτες εικόνες

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αττική – Οι πρώτες εικόνες

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 14:13 στην Αττική. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 23 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας και 4 χλμ βόρεια της Μαγούλας Αττικής.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός σε μεγάλη απόσταση από το επίκεντρο.

Στη συνέχεια ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, οι οποίοι συνεχίζουν να εκδηλώνονται.

Στα 4,3 Ρίχτερ ο ισχυρότερος μετασεισμός

Στις 15:11 καταγράφηκε μετασεισμός μεγέθους 4,3 Ρίχτερ, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 18 χλμ. ΒΔ της Αθήνας.

Η ηλεκτροδότηση, σε μεγάλο μέρος της Αθήνας, έχει διακοπή, ενώ και οι τηλεπικοινωνίες παρουσιάζουν προβλήματα

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 15 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ στην Αθήνα και κυρίως στη λεωφόρο Αμαλίας στην Κυψέλη και στην πλατεία Βάθης, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έπεσαν βράχια στην Περιφερειακή Αιγάλεω.

Η εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 14:13 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 23 χλμ. ΒΔ της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 23 χλμ. ΒΔ της Αθήνας.

Η εκτίμηση του Σεισμολογικού Κέντρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Επιφανειακή ήταν η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 14.13 ώρα Ελλάδας και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αθήνα, σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη Μαγούλα, 10 χιλιόμετρα βόρεια της Ελευσίνας. Αυτή την ώρα σημειώνονται μετασεισμοί, τους οποίους παρακολουθούν οι επιστήμονες του σεισμολογικού κέντρου.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο κέντρο της Αθήνας και ο κόσμος βγήκε φοβισμένος στους δρόμους. Η φωτογραφία είναι από την Πανεπιστημίου

Μέχρι στιγμής η πυροσβεστική έχει δεχθεί 12 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ στην Αθήνα και κυρίως στη λεωφόρο Αμαλίας στην Κυψέλη και στην πλατεία Βάθη

Οι μόνες ζημιές που έχουν αναφερθεί ως τώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει ως τώρα, είναι μια παλαιά κατοικία στη Δραπετσώνα, και ένα ακατοίκητο σπίτι στα Πετράλωνα, επίσης έχουν πέσει προσόψεις στο Αιγάλεω, Πειραιά και Μοναστηράκι.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ. Επίσης τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας παρουσίασαν πρόσκαιρα προβλήματα, λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μικρές ζημιές στην Αθήνα

Κομμάτια από μάρμαρα έχουν πέσει στο δρόμο μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης επί της οδού Αιόλου, καθώς μπροστά και από το δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά.

Όπως αναφέρεται επίσης έπεσε και παλιό κτίριο στην οδό Ερμού 90, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, εκτός από υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο από κάτω.

Σοβάδες όμως έχουν πέσει και στο κτίριο της Βουλής αλλά και στους διαδρόμους του κτιρίου όπου στεγάζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Κατέρρευσε παλιό κτίριο στο λιμάνι του Πειραιά (βίντεο)

Ενα παλιό κτίριο στην πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά κατέρρευσε λόγω του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στις 14.13 το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αττική.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η παλιά κατασκευή βρίσκεται μακριά από το σημείο που δένουν τα πλοία, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους στα ερείπια.

Δείτε το βίντεο:

Κατέρρευσε σπίτι στην Ερμού

Κατέρρευσε ακατοίκητο σπίτι στην οδό Ερμού 90 και έχει προκληθεί ζημιές σε όχημα που ήταν σταθμευμένο μπροστά στο κτίριο, ανέφερε πριν από λίγο ο ΣΚΑΙ.

Μία έγκυος τουρίστρια τραυματίσθηκε από σοβάδες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, ενώ ένας ακόμη τραυματίας από σπασμένα τζάμια νοσηλεύεται στον Ερυθρό. Το ΕΚΑΒ επισημαίνει  ότι εφημερεύουν τα νοσοκομεία Θριάσιο, Ερυθρός, Ιπποκρατειο.

Ρωγμές, σπασμένα τζάμια αλλά και πανικό προκάλεσε ο σεισμός της Αθήνας, των 5,1 Ρίχτερ, στο κτίριο της Βουλής. Από το σεισμό της Αθήνας άνοιξαν ρωγμές στους τοίχους της Βουλής και συγκεκριμένα στα γραφεία του ΚΚΕ και στην αίθουσα εκθέσεων του ισογείου, ενώ έσπασαν και κάποια τζάμια.

Ο σεισμός της Αθήνας προκάλεσε τρόμο στους υπαλλήλους που εκείνη τη στιγμή εργάζονταν στο κτίριο οι οποίοι έντρομοι βγήκαν από τα γραφεία τους. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έδωσε εντολή να φύγουν από το κτίριο οι υπάλληλοι μισή ώρα νωρίτερα. Πανικός πάντως προκλήθηκε και στο βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής, όπου βρίσκονταν νήπια.

«Έμφραγμα» στους δρόμους της Αττικής -Πού εντοπίζονται προβλήματα
Εξαιτίας του σεισμού, οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου πετάχτηκαν από σπίτια και γραφεία, ενώ υπήρξαν και λιποθυμίες.

Στην Αθηνών – Λαμίας επικρατεί χάος και στα δύο ρεύματα, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στην Αθηνών – Κορίνθου, στην Αττική Οδό και την Κηφισίας.

Προηγουμενο αρθρο
Ανάκληση νοθευμένου προϊόντος καφέ από τον ΕΦΕΤ
Επομενο αρθρο
Υπεγράφη σύμβαση για νέα αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.