HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΙωακειμίδη και Φυτόπουλος ξανά σε βάθρο Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Ιωακειμίδη και Φυτόπουλος ξανά σε βάθρο Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Ιωακειμίδη και Φυτόπουλος ξανά σε βάθρο Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Αυγούστου 2020 πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες». Οι αγώνες χαρακτηρίστηκαν από την επίτευξη τεσσάρων πανελληνίων και ενός παγκοσμίου ρεκόρ, καθώς και πολλών καλών επιδόσεων, παρ’ όλη τη δυσκολία στην προετοιμασία των αθλητών, λόγω της πανδημίας, αλλά και της έλλειψης αγώνων.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας συμμετείχε με την Γεωργιάννα Ιωακειμίδη στο ύψος Γυναικών, τον Κων/νο Φυτόπουλο στο Δέκαθλο και τον Δημήτρη Κουτουρίνη στη δισκοβολία Ανδρών.

Η Γεωργιάννα στην προθέρμανση έδειξε σε καλή κατάσταση περνώντας ψηλά στα δοκιμαστικά, πέρασε όλα τα ύψη με την πρώτη μέχρι το 1,65μ αλλά το κρίσιμο άλμα του αγώνα στο ψυχολογικό όριο των 1,70μ, χάθηκε πάλι στην λεπτομέρεια.. Το 1,65μ όμως ήταν αρκετό να της χαρίσει μια θέση στο βάθρο και το χάλκινο μετάλλιο, καθώς και καλή ψυχολογία ώστε να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο το επόμενο Σάββατο στην Πάτρα, που θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών/Γυναικών.

Ο Κων/νος αγωνίστηκε με διάστρεμα στο δεξί ποδί και ήρθε με στόχο να δώσει έμφαση σε ορισμένα αγωνίσματα, χωρίς να ζοριστεί πολύ σε κάποια, περισσότερο για να μπει σε ρυθμό αγώνων, ενόψει του σημαντικού αγώνα στόχου της χρονιάς την επόμενη εβδομάδα που είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 στην Πάτρα. Παρ’ όλα αυτά βελτίωσε τις επιδόσεις του σε πολλά από αυτά και πέτυχε ατομικό ρεκόρ στο σύνολο με 5397 βαθμούς, κατακτώντας και αυτός το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Δημήτρης Κουτουρίνης, ένας γίγαντας ύψους 1,94μ ξεκίνησε φέτος προπόνηση στην αρχή του χρόνου και παρ’ όλο που μεσολάβησε η καραντίνα όπου δεν μπόρεσε να γυμναστεί κατάλληλα, κατάφερε πρόκριση με την όγδοη καλύτερη επίδοση πανελληνίως σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και τεχνικό αγώνισμα, αυτό της δισκοβολίας. Το αναμενόμενο βέβαια «άγχος της πρεμιέρας» σε συνδυασμό με την εμφανή έλλειψη τεχνικής, τον οδήγησε να πετύχει βολή μόλις στα 29,02μ και να καταλάβει την δέκατη θέση.

Με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών/Γυναικών στις 8 και 9 Αυγούστου και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Κ18 στις 10 και 11 Αυγούστου, κλείνουν οι φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλητών και αθλητριών μας, οι οποίοι σε μια απρόβλεπτη και πολύ δύσκολη χρονιά μας έχουν χαρίσει απίστευτες στιγμές με πολύ καλές επιδόσεις και μεχρι στιγμής τέσσερα πανελλήνια μετάλλια, αριθμός που έχουμε βάσιμες ελπίδες οτι θα μεγαλώσει την επόμενη εβδομάδα..

Προηγουμενο αρθρο
Κορονοϊός: Απίστευτος συνωστισμός σε καραβάκι στο Πόρτο Κατσίκι
Επομενο αρθρο
Νίκος Πολίτης-Χάλκας: Ένας Μύθος κι ένας Θυμός

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.