HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚάλεσμα σε συλλαλητήριο για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
«ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιουλίου ενάντια στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει ακάθεκτη τις επιθέσεις ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, στο δημόσιο χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών, με την επιδίωξη συρρίκνωσής τους προς χάρη ιδιωτικών συμφερόντων αλλά και στον πυρήνα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση. Ένα θεμελιώδες και συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα.
Ο περιορισμός των διαδηλώσεων και ειδικά στην παρούσα περίοδο δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια. Είναι πια γνωστή η τακτική και αυτό δείχνει και η εμπειρία πολλών ετών, η αφαίρεση δικαιωμάτων πάντα να συνοδεύεται με κατασταλτικά μέτρα.
Το επόμενο διάστημα και σε συνέχεια των μέτρων που πέρασαν εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την υγειονομική κρίση, έρχεται νέα αντιλαϊκή καταιγίδα εναντίον όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Μπροστά και στη νέα κρίση και ύφεση της οικονομίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, η κυβέρνηση, το αστικό κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι λαμβάνουν τα μέτρα τους.
Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση, σε συνέχεια των προηγούμενων, θα κληθούν αντικειμενικά να τα αντιπαλέψουν οι εργαζόμενοι και γνωρίζουν πολύ καλά ότι η δικαιολογημένη λαϊκή οργή δεν θα αργήσει να ξεσπάσει !!!

Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά!

Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!

Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις είναι ο μόνος δρόμος που μπορούμε να πορευτούμε ως εργαζόμενοι για να υπερασπιστούμε τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας ενάντια στις επιθέσεις των κυβερνώντων στο δικαίωμα στην εργασία και τη ζωή δίχως εκμετάλλευση και φτώχεια.

Οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης θα μας βρουν απέναντι με δυναμικό και μαχητικό τρόπο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 8:ΟΟ μμ ΣΤΟΝ ΑΗ-ΜΗΝΑ

ΤΟ ΔΣ
8/7/2020

———————————-
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ 8:00 μμ Αη – Μηνάς
Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό «νομοσχέδιο» περιορισμού των διαδηλώσεων & των συγκεντρώσεων

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε στη βουλή τη Δευτέρα 29 Ιούνη, ένα αντεργατικό «νομοσχέδιο» τερατούργημα, με την επωνυμία «δημόσιες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις».
Με το «νομοσχέδιο» αυτό , γίνονται πλέον ποινικό αδίκημα οι διεκδικήσεις των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες δουλειάς , για δουλειά με δικαιώματα, για δωρεάν και δημόσια υγεία, για μόρφωση των παιδιών και γενικά ό,τι βελτιώνει τις συνθήκες ζωής τους.
Το «νομοσχέδιο» που είναι αντιγραφή του χουντικού νόμου του 1971 !!!, ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα «ερμηνείας του νόμου». Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση και συγκέντρωση αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται.
Φέρνουν ξανά το χωροφύλακα μέσα στα σωματεία, στις διαδηλώσεις, στις συγκεντρώσεις, στις συνελεύσεις.
Ο περιορισμός των διαδηλώσεων και ειδικά στην παρούσα περίοδο δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια. Είναι πια γνωστή η τακτική και αυτό δείχνει και η εμπειρία πολλών ετών, η αφαίρεση δικαιωμάτων πάντα να συνοδεύεται με κατασταλτικά μέτρα.
Το επόμενο διάστημα και σε συνέχεια των μέτρων που πέρασαν εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την υγειονομική κρίση, έρχεται νέα αντιλαϊκή καταιγίδα εναντίον όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Μπροστά και στη νέα καπιταλιστική κρίση και ύφεση της οικονομίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, η κυβέρνηση, το αστικό κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι λαμβάνουν τα μέτρα τους.
Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση σε συνέχεια των προηγούμενων, θα κληθούν αντικειμενικά να τα αντιπαλέψουν οι εργαζόμενοι και γνωρίζουν πολύ καλά ότι η δικαιολογημένη λαϊκή οργή ότι δεν θα αργήσει να ξεσπάσει !!!
Η «κανονικότητα» τους επιτάσσει σιγή νεκροταφείου και σκυμμένο κεφάλι!!! Η πρόθεση παρέμβασης στις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο.
Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και αφορά την καταστολή και τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος και μόνο.
Καλούμε όλους τους υγειονομικούς, όλους τους εργαζόμενους, κάθε τίμιο συνδικαλιστή και λαϊκό άνθρωπο, να ενώσουμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να μην περάσει αυτό το τερατούργημα .
Να μην επιτρέψουμε να μπει ταφόπλακα στο δικαίωμά μας, να διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας και να μην παραδώσουμε μόνοι μας το μόνο όπλο που έχουμε σαν εργαζόμενοι.
Το ΔΣ

————————————-
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Το Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας καλεί όλους τους εργαζόμενους των δήμων (Λευκάδας – Μεγανησίου) σε μαζικό ξεσηκωμό για να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ, που προσπαθεί να “βάλει στο γύψο” το δικαίωμα στη διαδήλωση, στη διεκδίκηση, στην απεργία και στους αγώνες του λαού και των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, βάζει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία, μπροστά στη νέα καπιταλιστική κρίση και τους ανταγωνισμούς των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.Η σκακιέρα έχει στηθεί για τη νέα μοιρασιά, απαραίτητη προϋπόθεση για τα κέρδη τους είναι η εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι να μην διεκδικούν, να μην παλεύουν για δικαιώματα και κατακτήσεις.
Όλα τα κόμματα της αστικής τάξης τα τελευταία χρόνια μέσα από τις καπιταλιστικές κρίσεις μοναδικό στόχο έχουν να θωρακίσουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου με αυταρχικά κατασταλτικά μέτρα σε βάρος του λαού. Ο βασικός στόχος τέτοιων αυταρχικών κατασταλτικών μέτρων είναι το ίδιο το εργατικό, ταξικό κίνημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όσο κι αν φωνάζει σήμερα έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης, αυτοί ήταν που θέσπισαν την απαγόρευση των κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών ως ιδιώνυμο αδίκημα, δεν ξεχνάμε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το δρόμο με νόμο που έφερε και ψήφισε για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, ας αφήσουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί σήμερα τα δώρα του ΣΥΡΙΖΑ στο επαρκές και έρχεται με το νομοσχέδιο έκτρωμα που μόνο την περίοδο της χούντας είχε ξαναζήσει ο τόπος, να ικανοποιήσει το διακαή πόθο των αφεντικών. Η εργοδοτική τρομοκρατία πάει χέρι – χέρι με τα αντεργατικά μέτρα και την καταστολή.
Οι εργαζόμενοι έχουν πλούσια πείρα από την καταστολή του αστικού κράτους σε βάρος τους όταν διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους. Όμως, είναι βαθιά γελασμένοι και ανιστόρητοι όλοι τους αν νομίζουν ότι αυτό το έκτρωμα θα εφαρμοστεί και θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων.
Αυτό που ξέρουμε καλά και το όπλο που έχουμε είναι η οργάνωση και μαζικοποίηση των σωματείων μας, ο αγώνας μας μέχρι την τελική κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ , ΚΑΙ ΩΡΑ 8:00 μ.μ. ΣΤΟΝ ΆΗ ΜΗΝΑ.

Το ΔΣ

Προηγουμενο αρθρο
Π.Ε. Λευκάδας: Προκήρυξη έργου αναμόρφωσης του Γηροκομείου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Ανέγερση μνημείου στην περιοχή του «Μαγεμένου» στη Νικιάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.