HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚάλεσμα – Ψήφισμα Φορέων για την Υγεία

Κάλεσμα – Ψήφισμα Φορέων για την Υγεία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. – ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – Ε.Λ.Μ.Ε ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-

Η υγεία είναι βασικό δικαίωμα για όλο το λαό.

Μαζί με την ανεργία, τη φτώχεια την ακρίβεια, το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων, η κυβέρνηση δίνει τελειωτικό κτύπημα σε ότι έχει απομείνει από την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Για τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για την εργατική – λαϊκή οικογένεια η κατάσταση θα είναι δραματική και θα γίνει ακόμα χειρότερη.

Θεωρούμε ότι πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζεται ενιαία δράση.

Είναι σήμερα αναγκαία η πλατιά συμπόρευση των εργαζομένων, με τους φτωχούς αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες της πόλης.

Συμφωνούμε στο παρακάτω πλαίσιο διεκδικήσεων με την ανάπτυξη μαζικών, ενωτικών αγώνων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
• αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και βιβλιάριο υγείας.
• Δωρεάν κάλυψη όλου του πληθυσμού, με υπηρεσίες πρόληψης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δημόσιας υγείας, νοσοκομειακής περίθαλψης και επείγουσας ιατρικής βοήθειας.
• Δωρεάν παροχή όλων των εμβολίων για όλα τα παιδιά και των εξετάσεων που απαιτούνται για την εγγραφή τους στα σχολεία.
• Κατάργηση των πληρωμών, εισιτηρίων, συμμετοχών για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, στο υγειονομικό υλικό και στις υπηρεσίες Υγείας και μακροπρόθεσμα δωρεάν φάρμακα σε όλους, με προτεραιότητα στα ΑμΕΑ, στους χρόνιους πάσχοντες, στους καρκινοπαθείς.
• ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ
• ΑΜΕΣΗ κάλυψη των κενών θέσεων του Νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, λοιπό προσωπικό και άλλων υγειονομικών με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στις δημόσιες μονάδες υγείας και στο ΠΕΔΥ.

 

Α/ΑΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΙΔΙΟΤΗΤΑΥΠΟΓΡΑΦΗ
    
    
    
    

+Σ+ο+β+μ+μ+Σ 25-10-2014-page1

Προηγουμενο αρθρο
ΕΛΜΕ Λευκάδας: Έξω η Χρυσή Αυγή από τα Σχολεία!
Επομενο αρθρο
Πέθανε στα 86 του ο ερμηνευτής και συνθέτης Σπύρος Ζαγοραίος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.