HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚέντρο Νεότητας: “Επανεκκίνηση” στις Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές των Ενοριών μας

Κέντρο Νεότητας: “Επανεκκίνηση” στις Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές των Ενοριών μας

«Επανεκκίνηση» για τις παιδικές και νεανικές συντροφιές της τοπικής μας Εκκλησίας!

Σε «επανεκκίνηση» προσκαλεί τα παιδιά και τους νέους μας μαζί με τις οικογένειές τους η τοπική μας Εκκλησία! Σε μια περίοδο έντονης αβεβαιότητας και σύγχυσης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε πορεία επιστροφής, σε ένα καινούριο ξεκίνημα μέσα στον φυσικό χώρο συνάντησης με τον Χριστό και τον αδελφό μας, στην Ενορία!

Το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης για μια ακόμη χρονιά καλεί όλους τους νέους και τις νέες της περιοχής μας σε συνάντηση και επι – κοινωνία στις Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές που θα υπάρχουν και φέτος στις Ενορίες των νησιών μας για τα παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και στις παιδικές συντροφιές για τους μικρούς μας φίλους (από 5 έως 7 ετών).

Όπως πάντα, με παιχνίδι πολύ και δραστηριότητες δημιουργικές και ευχάριστες, αφουγκραζόμαστε το διαχρονικό μήνυμα του Χριστού μας και γνωρίζουμε βιωματικά τη ζωή της Εκκλησίας μας και τη ρωμέικη παράδοσή μας, απολαμβάνοντας τη χαρά της Κοινωνίας και της συνάντησης.

Αυτονόητη είναι η τήρηση των προβλεπόμενων για μαθητικές ομάδες μέτρων πρόληψης της διασποράς του Covid-2019, με την υπευθυνότητα που υπαγορεύουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Καθώς στη συγκυρία που διανύουμε αναδείχθηκε περισσότερο εμφατικά η αξία της οικογένειας και της συνοχής της για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού και την ολόπλευρη ασφάλειά του, προγραμματίζονται ιδιαίτερες ευκαιρίες για τους νέους γονείς που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Στις περισσότερες Ενορίες της Ι. Μητροπόλεώς μας η έναρξη των Παιδικών και Νεανικών Συντροφιών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020.

Την ημέρα αυτή ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας π. Θεόφιλος θα ευλογήσει την έναρξη του νεανικού έργου με τη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες, γονείς και παιδιά μπορούν να απευθύνονται στον εφημέριο της Ενορίας τους και στο Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας (τηλ.:  26450 22415, εσωτ.: 22 και 6974795265 – e-mail: neotita_lefkas@yahoo.gr – FB: Κέντρο Νεότητας – Instagram: kentro_neotitas_).

Προσκαλούνται ακόμη όσοι θα ήθελαν να βοηθήσουν στις νεανικές μας δράσεις να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές στα ίδια στοιχεία επικοινωνίας.

Ιδιαίτερα παρακαλούνται όσοι εκπαιδευτικοί θα ήθελαν να συνεισφέρουν αφιλοκερδώς τον κόπο και τον χρόνο τους, ώστε να βοηθηθούν μαθητές που χρειάζονται στήριξη τον δύσκολο χειμώνα που πλησιάζει.

Λευκάδα, 23 Σεπτεμβρίου 2020

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Προηγουμενο αρθρο
Ευχαριστίες Οδυσσέα Νυδριού προς το Φαρμακείο Αλέξανδρου Κολυβά
Επομενο αρθρο
Βύθιση επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στον Μικρό Γιαλό Πόρου Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.