HomeΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑΚαθημερινά και άλλα -Γράφει η Ειρήνη Μεσσήνη

Καθημερινά και άλλα -Γράφει η Ειρήνη Μεσσήνη

ΕΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣ……..

Ευχαριστώ πολύ τους 1500 και πλέον που με διαβάσατε από χτες αλλά να σας πω ότι τη: λέξη, την έκλεψα… Δεν ήταν όλη δική μου………. Ήθελα να καταλήξω στο ότι δεν πιστεύω στις ευχές. Πιστεύω στη μοίρα…… Πιστεύω στην ώρα…… Πιστεύω στο τώρα……….. Πιστεύω στο ζω όσο ζω……………….

Δεν πιστεύω στην εκκλησία, δεν πιστεύω στον άνθρωπο, δεν πιστεύω στην αγάπη. Πιστεύω μόνο στην αγάπη της μάνας για το παιδί της. Ίσως γιατί είναι σώμα της. Δεν πιστεύω σε τίποτα άλλο πέρα από την εσωτερική δύναμη που έχει ή δεν έχει ο καθένας μέσα του. Κάποτε μου ‘πε η μάνα του αγαπημένου μου φίλου: Ξέρεις γιατί τον πήρε από μένα ο Θεός; Γιατί ήξερε ότι εγώ έχω τη δύναμη να το αντέξω……….. ΑΝΤΟΧΗ-ΚΟΥΡΑΓΙΟ= ΜΕΓΑΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ….

Εεεεεεεεεε φοβερά όμως ε;;; Απεργήσατε 2-3 ώρες χτες το πρωί για να πάτε για καφέ και το απόγευμα… μια χαρά ανοίξατε χι χι χι! Να χέσω μες στο επαναστατικό σας πνεύμα οεοοοοοοοοο!!! Μανούλα μου… ο Τσε πήρε τα όρη και τα βουνά για χρόνια και για ζαμάνια και όχι για ένα πρωινό! Αφού δεν το ‘χουμε το 2016… τι το παλεύετε;;;;Όχι φυσικά ότι θα αλλάξει κάτι.. Δεν ξέρω αν το ΄χετε προσέξει αλλά…. δεν πάμε κατά διαόλου.. έχουμε φτάσει χο χο χο!

Πάντως δεν μπορώ να πω…ααααααααα μάθατε ότι σαν χτες πέθανε ο Κολοκοτρώνης. Ποιος ήταν.. το ‘χουμε έτσι;;; Αρχιστράτηγος ηγετική μορφή της μοναδικής ελληνικής επανάστασης (και εκεί μας τέλειωσαν οι επαναστάτες), ο γέρος του Μοριά που τον έφαγαν λάχανο οι άλλοι επαναστάτες σα να λέμε… Κάτι σαν σήμερα βρε αδερφέ…. Δεν σας τα λέω γω;; Είμαστε σκατολαός ρε παιδί μου! Ότι φάει κι ότι αρπάξει ο κόλος μας. Και εμένα ποσώς με χαλάει αλλά δεν ενοχλώ και κανέναν βρε αδερφέ.. Τι να κάνεις τους άλλους… αυτούς που μας χαλάνε… Ποιό τζιμάνι υπουργός διόΡισε λέει τον αδερφό του στο υπουργείο προσφάτως;;; Ωρεεεεεεεεεεεεεε πού πάμεεεεεεε;; Μάλλον: που φτάσαμεεεεεεεεεεε;;;;

Δεν ξέρω για σας αλλά εμένα τώρα που το σκέφτομαι δεν με προβληματίζει, τι θα απογίνει η ξινή η Βικτόρια τώρα που την χώρισε ο Μπέκαμ αλλά γιατί να μην είμαι δίμετρη και να ζω και στην Αγγλία για να ‘χω ελπίδες! Αιιιιιιιιι στο καλόοοοοο! Ζωή και αυτή εδώ που ζούμε!!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ…ΖΩΗ:

Περίπου 200 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια στον κόσμο υπέστησαν το 2015 κλειτοριδεκτομή, εκ των οποίων οι μισές ζουν στην Αίγυπτο, την Αιθιοπία και την Ινδονησία, σύμφωνα με νέα έκθεση της UNICEF.Η Σομαλία, η Γουινέα και το Τζιμπουτί παραμένουν οι χώρες με το υψηλότερο ποσοστό κλειτοριδεκτομών στον κόσμο. Ωστόσο το ποσοστό των κοριτσιών που υφίστανται αυτόν τον ακρωτηριασμό στα γεννητικά τους όργανα μειώθηκε σε τριάντα χώρες, κυρίως στη Λιβερία, τη Μπουρκίνα Φάσο ή την Κένυα, επισημαίνει επίσης στην έκθεσή της η UNICEF.

Μεταξύ των 200 εκατομμυρίων θυμάτων της πρακτικής αυτής, τα 44 εκατομμύρια είναι κορίτσια ηλικίας 14 ετών ή μικρότερα. Στις 30 χώρες στις οποίες η πρακτική αυτή είναι πιο εξαπλωμένη, η πλειοψηφία των κοριτσιών υποβάλλεται σε κλειτοριδεκτομή πριν από την ηλικία των 5 ετών.

ΦΙΛΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ……………

Προηγουμενο αρθρο
Άγιος Νικόλαος Νιράς: Ένα μικρό μοναστήρι με υπέροχη θέα
Επομενο αρθρο
Πάει και ο φάρος της αμμόγλωσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.