HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΚαι το όνομα αυτής Μαρία-Στέλλα! H παρουσία στις απουσίες!

Και το όνομα αυτής Μαρία-Στέλλα! H παρουσία στις απουσίες!

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε η βάφτιση της Μαρίας-Στέλλας Πετροπούλου στην Ιερά μονή της Φανερωμένης προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλου και χοροστατούντος του Ηγουμένου της Μονής κ. Νικηφόρου.

Η νεοφώτιστη, κόρη της Κατερίνας Βονιτσάνου και του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Δημήτρη Πετρόπουλου, ευλογήθηκε να πάρει τα ονόματα δύο γυναικών, που έφυγαν νωρίς ορφανεύοντας και τις δυό πλευρές της οικογένειας.

Το όνομα Μαρία το πήρε στη μνήμη της θείας της Μαρίας Πετροπούλου που έφυγε νεότατη, χτυπημένη απο την επάρατη νόσο. Το όνομα Στέλλα δόθηκε στη μνήμη της Στέλλας Βονιτσάνου, μητρικής γιαγιάς της, η οποία επίσης έφυγε σε σχετικά νεαρή ηλικία. Η οικογένεια θρήνησε δυό πρόωρους θανάτους το 2016 αλλά ο ερχομός της Μαρίας –Στέλλας αναπλήρωσε τις απουσίες, επιβεβαιώνοντας την ανθρώπινη νομοτέλεια.

Ανάδοχοι της νεοφώτιστης ήταν η Αννα Νιφόρου με το σύζυγό της Νικόλαο Πατέλη, που έγιναν πανευτυχείς νονοί.

Στη βάφτιση η μικρή Μαρία-Στέλλα επέδειξε κατ’ αρχήν ψυχραιμία παρά το πλήθος του κόσμου, αλλά η ώρα της κολυμπήθρας της προκάλεσε έντονο κλάμα. Η μεγαλύτερη αδελφή της Νικολέτα τριγυρνούσε στο προαύλιο της Φανερωμένης σκορπώντας χαμόγελα στους καλεσμένους.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Λευκάδας παρευρέθηκε στη βάφτιση, απο τοn δήμαρχο κ. Κώστα Δρακονταειδή, τον αντιδήμαρχο κ. Σέρβο μέχρι τον πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Ξενοφώντα Βεργίνη καθώς και τον πρώην δήμαρχο Απολλωνίων κ. Μάκη Μελά.

Η δεξίωση δόθηκε στον Πολυχώρο με ωραία εδέσματα από catering Σταύρακα.
Να σας ζήσει η Μαρία-Στέλλα. Αξιοι οι νονοί και οι γονείς της νεοφώτιστης.

Προηγουμενο αρθρο
Κάστρο Αγίας Μαύρας στη Λευκάδα: Ένα από τα πιο επιβλητικά μεσαιωνικά κτίσματα στην Ελλάδα
Επομενο αρθρο
Αγρίεψαν τα πράγματα και στον Άγιο Νικήτα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.