HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΚατερίνα Σολδάτου: Η Festa del Canale είναι ο λόγος που οι επισκέψεις μου στη Λευκάδα θα γίνουν συχνότερες

Κατερίνα Σολδάτου: Η Festa del Canale είναι ο λόγος που οι επισκέψεις μου στη Λευκάδα θα γίνουν συχνότερες

Ήταν αρχές Μαΐου όταν τυχαία είχαμε ανακαλύψει ένα βίντεο –μικρό διαμάντι. Ήταν γυρισμένο στην Σαντορίνη. Με φόντο τις απόκρημνες ηφαιστιογενείς πλαγιές της Σαντορίνης ένα κορίτσι, αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας, λικνίζονταν στον αέρα. Σκέτο αερικό, να σου κόβει την ανάσα και ένα επώνυμο να οδηγεί στο νησί μας.

Βάλαμε τότε τίτλο «Μια Λευκαδίτισσα χορεύει στον αέρα της Σαντορίνης» και αρχίσαμε να ονειρευόμαστε. Η πρώτη εικόνα που σχηματίστηκε στο μυαλό μας, ήταν ένα βίντεο γυρισμένο για τη Λευκάδα και τούτη, η δική μας νεράιδα, να χορεύει με φόντο τους βράχους του Λευκάτα! Στην άκρη του νησιού, σ’ αυτόν τον ιερό βράχο που τον συνοδεύουν θρύλοι και παραδόσεις, ένα κορίτσι, σκέτο αερικό να χορεύει, να πετά στην κυριολεξία στον αέρα της Λευκάδας.

1
Φωτογραφία: Pavlos Addimando

Μετά από λίγο καιρό είδαμε με χαρά ότι η Κατερίνα θα λάβει μέρος στο Festa Del Canale. Η Κατερίνα ήρθε στη Λευκάδα και μάγεψε. Χόρεψε στον αέρα της Λευκάδας, πάνω από το κανάλι μας. Το θέαμα μας έκοψε την ανάσα. Δεν ήταν τρικ, δεν ήταν ακροβατικά, είναι μια τέχνη που η Κατερίνα σπούδασε για πολλά χρόνια.

«Χορεύω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Κατά τα σχολικά χρόνια χόρευα ως μαθήτρια διαφόρων σχολών χορού και σε πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά με τον εναέριο χορό, οπότε και ξεκίνησε η ιστορία του AerialEverAfter. Ο χώρος του AerialEverAfter βρίσκεται μέσα στο κλειστό κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Σταδίου στο Μαρούσι. Είναι η πρώτη σχολή εναέριου χορού στην Ελλάδα.»

2
Η Κατερίνα γεννήθηκε στο Birmingham της Αγγλίας. Ξεκίνησε σπουδές χορού σε πολύ μικρή ηλικία, αμέσως μετά από την επιστροφή της από την Αγγλία. Πέντε μόλις χρονών άρχισε να μαθαίνει κλασικό μπαλέτο και κατά τα επόμενα χρόνια έλαβε τα διπλώματα του συστήματος RAD (Royal Academy of Dancing), στον τομέα του μοντέρνου χορού και της τζαζ.

Υπήρξε αθλήτρια του κλασικού αθλητισμού στον Πανελλήνιο (ΠΓΣ), ενώ παράλληλα σπούδαζε στο Deree College από όπου πήρε πτυχίο Μάρκετινγκ (BSc Marketing). Αργότερα ανακάλυψε το μεγάλο της πάθος για τον εναέριο χορό που τελικά έγινε ο επαγγελματικός στόχος της ζωής της . Σήμερα είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια Aerial Yoga.

«Όταν ξεκίνησα με τον εναέριο χορό (Aerial Dance), η μορφή αυτή της τέχνης υπήρχε μόνο στο εξωτερικό, κι εκεί με πολύ μικρή παρουσία. Το κίνητρό μου ήταν μια εσωτερική ανησυχία και επιθυμία αποδέσμευσης από τα δεσμά της βαρύτητας, έτσι ώστε χορεύοντας να απελευθερώνομαι από τους περιορισμούς του επίγειου χορού.»

3
Ο εναέριος χορός είναι ελάχιστα διαδεδομένος στην Ελλάδα. Υπάρχουν λίγοι εκπαιδευτές αλλά και εκπαιδευόμενοι. Η Κατερίνα δικαιωματικά ανήκει στους πρωτοπόρους. Το μέλλον της ανήκει. Είναι ανήσυχη και δημιουργική.

«Για το μέλλον τα σχέδια μου είναι μεγάλα και οι στόχοι πολύ ψηλοί. Τα μέχρι σήμερα δεδομένα με ενθαρρύνουν και μου δίνουν κουράγιο για να καταφέρω κάτι αξιόλογο και χρήσιμο.»

Ανήσυχο πνεύμα η Κατερίνα δεν επαναπαύεται. Προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνεται σε ότι έχει να κάνει με τον εναέριο χορό αλλά συμμετέχει και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις καλλιτεχνικού και αθλητικού περιεχομένου.

«Μέχρι σήμερα έχω συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις και διαγωνισμούς όπως στην μικρού μήκους ταινία «Games of Trust» που διακρίθηκε κατακτώντας μια από τις δέκα καλύτερες θέσεις του διαγωνισμού του Ιδρύματος Ωνάση που οργανώθηκε από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και με την διάκριση official dance video για την Σχολή Καλών Τεχνών.»

4
Φωτογραφία: Pavlos Addimando

Η εμφάνιση της Κατερίνας στη Λευκάδα, η άψογη συνεργασία που είχε με τον Σπύρο Παπουτσόπουλο, η αποδοχή και το χειροκρότημα του κόσμου, λειτούργησαν καταλυτικά στην ψυχολογία αυτής της Λευκαδίτισσας του κόσμου.

6

«Έχω επισκεφθεί τη Λευκάδα αρκετές φορές και κάθε φορά μαγεύομαι από τη φυσική της ομορφιά και τα συναισθήματα που δημιουργεί σ’ αυτούς που έχουν δεσμούς μαζί της. Στο νησί υπάρχουν μόνο σχετικά μακρινοί συγγενείς και αυτό είναι ίσως η αιτία που δεν έχω την ευκαιρία να επισκέπτομαι τακτικότερα τον τόπο μου. Αυτό όμως πλέον θα αλλάξει αφού ο κύριος Παπουτσόπουλος, η Festa και οι άνθρωποί της μου δώσανε ένα λόγο να επιστρέφω. Η Festa del Canale είναι ο λόγος που οι επισκέψεις μου στο νησί θα γίνουν συχνότερες. H Festa είχε ψυχή όπως και οι άνθρωποί της.»

Ελεάννα Ματαράγκα

Προηγουμενο αρθρο
Συνεχίζει με σημαντικές δράσεις η εθελοντική ομάδα του Αγίου Νικήτα
Επομενο αρθρο
Ποσόστωση: Παιδιά γαλουχημένα από τα 17 τους να δρουν με οδηγό τους μικροσυμφέροντα, ατομικά ή συντεχνιακά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.