HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚινητικότητα στην Υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας

Κινητικότητα στην Υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας

Με πρόταση από τον τεχνικό σύμβουλο έχει προχωρήσει το θέμα της Ζεύξης Λευκάδας-Αιτωλοαρκαρνανίας. Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου ο βουλευτής Λευκάδας με τη Νέα Δημοκρατίας, κ.Θανάσης Καββαδάς, πρόκειται για αναγνωριστική μελέτη η οποία συνοδεύεται από έκθεση και ένα προκαταρκτικό προσδιορισμό περιβαλλοντικών απαιτήσεων. Σημειώνεται δε πως θα ακολουθήσει η αξιολόγηση όλων των ανωτέρω και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για την προώθηση του έργου. Ως πιο πιθανό σενάριο είναι εκείνο του ΣΔΙΤ που μπορεί να αποτρέψει και την επιβολή διοδίων, κάτι που δεν επιθυμούν οι κάτοικοι του νησιού.

Η υποθαλάσσια σύνδεση δείχνει να είναι ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να υλοποιηθεί. Σύμμαχος σε αυτό, είναι ο ρηχός βυθός της περιοχής, γεγονός που υπολογίζεται πως η σήραγγα μαζί με τις προσβάσεις της δεν θα είναι μεγαλύτερη από 600-700 μέτρα.

Υπενθυμίζεται πως υποθαλάσσια σήραγγα έχει προκρίνει ως καταλληλότερη λύση για την ζεύξη της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων/Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης Αρχαιολογικών Ερευνών και Εργασιών στο πλαίσιο Μεγάλων Δημοσίων Έργων, της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού. Προεκλογικά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δεσμευτεί ότι η υποθαλάσσια Λευκάδας-Αιτωλοακαρνανίας είναι ένα από τα έργα προς υλοποίηση.

Πηγή: ypodomes.com

Προηγουμενο αρθρο
Καλό βράδυ από τον Λευτέρη
Επομενο αρθρο
Αρχοντιά, νοικοκυροσύνη, συμμετρία

1 Σχόλιο

  1. Κατ Κατ
    27 Οκτωβρίου 2021 at 00:29 — Απάντηση

    Κινητικότητα σε έργο που απορρίπτει ο φορέας διαχείρισης καθώς το έργο ενοχλεί το ιδιαίτερο και προστατευόμενο οικοσύστημα της περιοχής;;;
    Απόσπασμα από άρθρο στο aromalefkadas στις 23/02/2021
    “Οι λύσεις 1, 1.1 και 1β κρίνονται (σε συμφωνία με τους μελετητές) ως απορριπτέες εξαιτίας του γεγονότος ότι η δημιουργία χαμηλού επιχώματος (λύσεις 1, 1.1) ή και ενίσχυσης του εδάφους με χαλικοπασσάλους (λύση 1β) εντός της προστατευόμενης περιοχής της λιμνοθάλασσας Αβλέμων, θα επιβαρύνει σημαντικά το περιβάλλον της εν λόγω λιμνοθάλασσας.”
    Ξεπουλήστε τα όλα, τσιμεντώστε τα όλα και μετά να δούμε ποιος θα νοικιάσει τα δωμάτιά σας χωρίς φυσική ομορφιά!
    Επιτέλους, ας επέμβει εισαγγελέας

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.