HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΚι όμως μπορούμε να ελπίζουμε

Κι όμως μπορούμε να ελπίζουμε

Της Ελεάννας Ματαράγκα

Το παρακάτω βίντεο μαζί με τα σχόλια κοινοποίησε χτες τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Δίαυλος», Κώστας Γληγόρης.

Πριν διαβάσετε τις πληροφορίες-επεξηγήσεις, παρακολουθείστε το βίντεο και θα με δικαιώσετε για τον τίτλο. Απολαύστε τις εικόνες μιας μακέτας, που όμως έχει τη δύναμη να μας κάνει να ελπίζουμε και να ονειρευόμαστε το καλύτερο για την πόλη μας.

Στη γενική στασιμότητα και μιζέρια που βιώνουμε, έχουμε τόσο ανάγκη να οραματιζόμαστε (ακόμα και με ρεαλισμό!) και να κοιτάζουμε το αύριο με καθαρό μυαλό και διαυγή σκέψη.

«Κύριος στόχος ενός ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των αστικών περιοχών και η παροχή υψηλής ποιότητας μεταφορών με έμφαση στο περπάτημα, το ποδήλατο και τη δημόσια συγκοινωνία, διαμέσου και εντός της αστικής περιοχής…

Το σχέδιο αποτυπώνει μια ολοκληρωμένη σειρά τεχνικών μέτρων, μέτρων υποδομής, μέτρων πολιτικής και ήπιων μέτρων για τη βελτίωση της απόδοσης και της σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητας ως προς τον δεδηλωμένο στόχο και τις επιμέρους επιδιώξεις.

Ο Δήμος Λευκάδας και ο Δήμος Κοζάνης (καθώς και 148 ακόμα Δήμοι) χρηματοδοτήθηκαν μαζί από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση ΣΒΑΚ. Σίγουρα θα μπορούσε ο Δήμος Λευκάδας να προχωρήσει και μόνος του στην εκπόνηση ενός ΣΒΑΚ με ιδίους πόρους καθώς το ποσό χρηματοδότησης είναι μόλις 30,000 ευρώ αλλά το παραβλέπουμε αυτό. Για τη Κοζάνη μπορείτε να δείτε το βίντεο ενώ στη Λευκάδα αναζητούμε ακόμα μελετητή.»

Προηγουμενο αρθρο
Λαϊκή Συνέλευση στους Τσουκαλάδες για τις εξελίξεις στο Κτηματολόγιο
Επομενο αρθρο
Σε δύο Ημιμαραθωνίους ο Φίλανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.