HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚοπή πίτας Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής και Ομοσπονδίας Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων

Κοπή πίτας Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής και Ομοσπονδίας Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2019

Την Κυριακή 27/1/2019 ο Σύλλογος Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα» και η Ομοσπονδία των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων, έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα, στα γραφεία τους Γερανίου 41, Αθήνα.

Οι Λευκαδίτες της Αττικής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συλλόγων τους και γέμισαν την αίθουσα. Παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους:

1. Ο κος Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, Δήμαρχος Λευκάδας
2. Ο κος Μάρκος Νικητάκης, Αντιδήμαρχος Λευκάδας
3. Ο κος Γεώργιος Κούρτης, πρώην Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
4. Η κα Άννα Αλεξανδράτου, Γενικός Γραμματέας της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας
5. Ο κος Αθανάσιος Μελάς, Πρόεδρος της Εταιρείας Λευκαδιτών Μελετών
6. Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Λευκαδίτικων Συλλόγων της Αττικής Εγκλουβής, Χορτάτων, Καρυάς, Αλέξανδρου, Αγίου Πέτρου, Αγίου Νικήτα, Δραγάνου, Εξάνθειας, Ευγήρου & ΛΑΟ.ΠΟΛΙ.Σ.

Τις ευχές τους μας έστειλαν ο Βουλευτής Λευκάδος και ο Αντιπεριφερειάρχης οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων τους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν. Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσε η χορωδία του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής. Οι χορωδοί της μας ταξίδεψαν με τις μελωδίες τους. Η χορωδία του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής που αποτελείται από Λευκαδίτες και φίλους της Λευκάδας παρουσίασε κάλαντα και μελοποιημένα ποιήματα Λευκαδιτών ποιητών, ειδικότερα το πρόγραμμα της περιελάμβανε.

1. Πάει ο παλιός ο χρόνος
2. Αθηναϊκά κάλαντα πρωτοχρονιάς
3. Κάλαντα πρωτοχρονιάς Κεφαλλονιάς
4. Λεμονιά (παραδοσιακό)
5. Αγιομαυρίτισσα (Μουσική Δ. Γράψας-ποίηση Σπ. Γράψας)
6. Δίστιχα (Μουσική Δ. Γράψας-ποίηση Νίκος Βλάχος)
7. Μαριγώ (Μουσική Δ. Γράψας-ποίηση Ηλ. Γιωργάκης)
8. Απόψε την κιθάρα μου (επτανησιακή καντάδα)

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αποδίδονται στη Μαέστρο της χορωδίας μας, κα Δώρα Μουρμούρη και στον συμπατριώτη μας μαέστρο κο Διονύση Γράψα που μελοποίησε τα ποιήματα των Λευκαδίων ποιητών που τραγούδησε η χορωδία.

Ο πάτερ Δημοσθένης Παπακωστόπουλος όπως κάθε χρόνο ευλόγησε την πίτα μας. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα» κ. Σωκράτης Κακλαμάνης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Απανταχού Λευκαδιτών Συλλόγων κ. Θεοφύλακτος Λογοθέτης έκοψαν την πίτα. Ο Δήμαρχος Λευκάδας στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην συνεργασία του Δήμου και του Λευκαδίτικου στοιχείου της Αττικής που εκπροσωπείται από την Ομοσπονδία των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων και πρόσφερε στους δυο Προέδρους αναμνηστικές γκραβούρες της Λευκάδας. Η παραδοσιακή λαδόπιτα (χουσμερή) που κόψαμε και προσφέρθηκε στους παρισταμένους ήταν ευγενική προσφορά των Ζαχαροπλαστείων Ανδρέα Σταύρακα Α.Ε., που πάντα στηρίζουν τις προσπάθειες μας. Τους εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες.

Ακολούθησε μπουφές όπου οι συμπατριώτες μας της Αττικής είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος.

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση υπάρχει στο site της Ομοσπονδίας www.oals.gr στην ενότητα τα Νέα μας.

Τα Δ.Σ.

Προηγουμενο αρθρο
Εθελοντική αιμοδοσία Φιλανθρωπικού Συλλόγου ΦΑΡΟΣ και Συλλόγου Φοιτητών Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Διαθεσιμότητα φαρμάκων Κοινωνικού φαρμακείου για την τρέχουσα εβδομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.