HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚοροναϊός: Εκτακτα μέτρα στα σύνορα ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Κοροναϊός: Εκτακτα μέτρα στα σύνορα ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Στ. Πέτσας μετά τη σύσκεψη υπό τον Κ. Μητσοτάκη στο μέγαρο Μαξίμου για την τήρηση των κανόνων δημόσιας υγείας από τον κοροναϊό

Νέα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κοροναϊού από τις βαλκανικές χώρες και συγκεκριμένα από την πύλη εισόδου του Προμαχώνα ανακοίνωσε ο Στ. Πέτσας μετά τη σύσκεψη υπό τον Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε κανένας πολίτης δεν θα εισέρχεται στη χώρας μας αν δεν επιδεικνύει αρνητικό τεστ μοριακού ελέγχουν που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση του PLF. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Τέλος, ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για το λόγο αυτό, δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους, πάνω από 300, ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση», προσθέτοντας ότι το άνοιγμα της χώρας πρέπει να γίνεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών».

Επέμεινε δε στην αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων που έχουν προβλεφθεί, στην εντατικοποίηση των ελέγχων και στη λήψη πρόσθετων προστατευτικών μέτρων, ειδικά στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Στην ατομική ευθύνη και τη συλλογική ωριμότητα, αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τονίζοντας ότι «η Πατρίδα μας αναδείχθηκε σε διεθνές πρότυπο στον πόλεμο κατά του κοροναϊού».

Τονίσαμε, πως γυρίζουμε στη «νέα κανονικότητα», τηρώντας τις συστάσεις των ειδικών. Τονίσαμε, πως ανοίγουμε τις πύλες της χώρας, χωρίς καμιά έκπτωση στα ζητήματα δημόσιας υγείας, είπε ο Στέλιος Πέτσας προσθέτοντας ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των εργαζομένων, των κατοίκων και των επισκεπτών.
«Η αύξηση στα εισαγόμενα και στα εσωτερικά κρούσματα, χτυπά καμπάνα κινδύνου. Απαιτεί, να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό. Διότι ο κοροναϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ, και τρέφεται, από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης», είπε ο Στ. Πέτσας.
Η Κυβέρνηση αξιολογεί συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και λαμβάνει τις αποφάσεις της, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.
Την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης και την ανησυχία του για την υγειονομική κατάσταση στα Βαλκάνια, εξέφρασε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Νέα «βόμβα» κοροναϊού στον Προμαχώνα: Βρέθηκαν 29 θετικά κρούσματα

Σημειώνεται, ότι μετά την χθεσινή ανακοίνωση για 27 εισαγόμενα κρούσματα -50 στο σύνολο- βρέθηκαν σήμερα ακόμη 29 τουρίστες με τον ιό στα σύνορα.

Ειδικότερα στον Προμαχώνα βρέθηκαν θετικοί στον δειγματοληπτικό έλεγχο 29 τουρίστες που έρχονταν στη χώρα μας από την Ρουμανία και την Βουλγαρία για διακοπές.

Τα αποτελέσματα προέκυψαν μετά από ελέγχους που έκανε ο ΕΟΔΥ στα σύνορα, καθώς όπως έγινε γνωστό πρόσφατα υπό έλεγχο υπόκεινται ανεξαιρέτως όλοι όσοι περνούν από τον Προμαχώνα.

Προηγουμενο αρθρο
Θετικό το test covid-19 που λήφθηκε χτες από το Νοσοκομείο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Εκεί που παράγεται ο πολιτισμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.