HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚοσεύουμε στα μονοπάτια και μπρουτσαλίζουμε στις πηγές!

Κοσεύουμε στα μονοπάτια και μπρουτσαλίζουμε στις πηγές!

Λαρώστε κι ακουρμαστείται

Ο Σύλλογος πήρε α προπόζιτο να πάρει τσ ρούγες και τα ρόβολα και να κάμει βιάτζο σε βολιούς, σαλίτζα, ρέχες και ραχούλες, να διαβεί βρυτσούλια, πγάδια λαγκάδια και πηγές εκεί δηλαδή που οι γονείδες μας κι ελόγου μας κοσέβαμε, σκλιμδέβαμε και μπρουτσαλίζαμε.

Γι΄αυτό μας κατσαρίστ’κε τ’ν άλλη μέρα τ’ Άι Θανασού μπονώρα μπονώρα να αριβάρουμε απάν’ απ’ τ’ αλώνια και διαβατ’κού απ’ τα Σμαϊλια, τον Άι Ν’κόλα, τ’ Παλιολαϊνα, τα Λαχίδια τα Χαλέπεδα τα Τρικλίνια, το Σμλάκι κι αλλού που κάποτε κυν’γάγαμε σκοταρέλες και φουρδακλάδες να τερματίσουμε στο Παράδεισο για να μαζωχτούμε στα κονάκια μας.

Επειδή ετούτ’ οι τσαβαγιαρσέν’ οι μινίστροι πάνε τη δλειά αλπέγκιο και μας έχνε καταντήσ’ ζορκόκολους διακονιαρέους για να μη μας έρτ’ κάνας κόλπος και μετά έχουμε το κάμπο ράχ’ και τ’ν Απόλπαινα σγούμπα λ’μασμένοι απ’ τ’ πείνα να πάρτε δελόγκ’ τσ θυατέρες σας και τα σερνικά σας και σεις οι παλιότεροι τ’ αγκόνια σας και τσ’ αγκονιές σας κι ο Σύλλογος έχ’ κ’αμ’ τα κουμάντα του.

Για να μη μας πονέσ’ κι η βελανίδα μας θα κάμουμε και κάνα διάλειμα για να φάμε τσ’ ξεραθμιές μας και μη βάλτε με το νού σας τίποτα άλλο από ξερομπούκνα και κολ’μπάδες γιατί θα γελαστείτε.
Θά ‘χτε να αβαντσάρτε για άλλη βολά.

Μη σπαβεντάρετε λοιπόν και μεις με τ’ν αλεγρία μας θα το περάσουμε και τούτο το κάβο αλλά διελεμπαμέσα σας μώμολα, νάχτε το νού σας μη ξαχουρδήστε πθενά και σκομπλιαστείται γιατί δεν θάχ’ ούτε ιώδιο.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μοντέτος
ΛΑΟΓΡΑΦΟΣ: Γιώργος Λάζαρης Τσιγκεν

ΟΔΗΓΙΕΣ 1

ςςς

mprotsa

Προηγουμενο αρθρο
Ο ΑΝΤ1 στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Στους Σκάρους για Πρωτομαγιά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.