HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚώστας Τριαντακωνσταντής: Προς το Δήμαρχο Λευκάδας κ. Καλό Χαράλαμπο

Κώστας Τριαντακωνσταντής: Προς το Δήμαρχο Λευκάδας κ. Καλό Χαράλαμπο

Προς το Δήμαρχο του Δήμου Λευκάδας κ. Καλό Χαράλαμπο

Κύριε Δήμαρχε

 Είμαι Ανταποκριτής της Εφημερίδας <<Παλμός της Αιτ/νιας >> στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας. Επιπρόσθετα είμαι μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας ύστερα από αίτηση μου.

Αρθρογραφώ σε ενημερωτικές ιστοσελίδες. Πάνω από όλα όμως είμαι ενεργός πολίτης με την Αριστοτελική έννοια. Στο κουρμπέτι της πολιτικής από το 1977 , πρωτοετής φοιτητής. Είμαι υποστηριχτής της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης του δημοσίου χρήματος, της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης. Θεωρώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση βάθρο της Δημοκρατίας και μοχλός για την ανάπτυξη. Κατάγομαι από τη Πογωνιά. Ένας κοινός γνωστός μας και βασικός πολιτικός υποστηρικτής σας με πληροφόρησε ότι έχετε ρίζες από τη Πογωνιά από τη πλευρά της μητέρας σας .Με χαροποίησε ιδιαίτερα. Ομολογώ δεν το γνώρισα.

Το θέμα του ΧΥΤΑ- χωματερή πολυτελείας ταλανίζει το τόπο μας εδώ και είκοσι χρόνια. Στο βιβλίο μου << Ελεύθερος Ενεργός Πολίτης και όχι Φοβισμένος Υπήκοος>> , το οποίο σας δώρισα ( το έστειλα στο γραφείο σας του Δημάρχου) είναι γραμμένα από τη σελίδα 141-166 τα σχετικά με το θέμα και τίτλο<< «Άφρων και κοντόμυαλη πολιτική η δημιουργία του ΧΥΤΑ>>.

Είχα προβλέψει από πολύ παλιά τι θα γίνει. Από το 2014 έγγραφα και έλεγα στις ομιλίες μου θα φέρουν τα σκουπίδια της ΠΕ Λευκάδας στο ΧΥΤΑ- Χωματερή πολυτελείας. Δυστυχώς τη Δευτέρα 03-08-2020 στη συνεδρίαση του ΔΣ στη Πάλαιρο δεν καθίσατε να ακούσατε τους Δημότες και εμένα ( που σας κάλεσα να μείνετε για λίγο ακόμη) που μίλησα με επίσημα έγγραφα και στοιχεία για το θέμα. Έχω επίσημα έγγραφα που στηρίζουν και δικαιολογούν πλήρως τις απόψεις μου.

Δυστυχώς δεν ακούσατε το κυριότερο λόγο της αντίθεσης μου στο να μετατραπεί ο υπέροχος τόπος μας σε χωματερή.  Γιατί;

Τις τρείς πρώτες τάξεις του εξατάξιου Γυμνασίου τις τελείωσα στο τότε Γυμνάσιο Αρρένων της Λευκάδας. Γνωρίζω πρόσωπα, καταστάσεις, έχω φίλους, συναδέρφους και φυσικά επισκέπτομαι το νησί δεκάδες φορές το χρόνο. Στη θέση τηγάνια που είναι σήμερα χωματερή έχω παίξει μπάλα άπειρες φορές. Μιλάμε αρχές της δεκαετίας του 70. Μετά από όλα αυτά και πολλά άλλα θεωρώ ότι μπορώ να ισχυριστώ ότι με τους φίλους και γείτονες Λευκαδίτες ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ τόσο σε προσωπικό όσο και άλλου είδους επίπεδο.

Θα μου επιτρέψετε όμως να έχω τις απόψεις μου και να γνωρίζω καλύτερα από εσάς το ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

 Διακατέχομαι όμως από βαθιά Δημοκρατική Συνείδηση, ως φάρος και επιλογή ζωής. Στο πλαίσιο αυτό σας δίνω βήμα επικοινωνίας με τους Δημότες του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας, του Δήμου Ξηρομέρου, του Δήμου Λευκάδας, του Δήμου Μεγανησίου αλλά και των αναγνωστών της εφημερίδας.

Ο εκδότης και ιδιοκτήτης της εφημερίδας κ Σβέρκας Θεόδωρος και εγώ προσωπικά θα θεωρούσαμε ιδιαίτερη τιμή να μας παραχωρήσετε μία συνέντευξή με θέμα το ΧΥΤΑ-χωματερή πολυτελείας και βεβαίως τα υπόλοιπα θέματα που έχουν σχέση με τη συνεργασία των δύο Δήμων. Ευελπιστώ να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση μας

Με φιλικούς Χαιρετισμούς
 Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός

Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας Ανταποκριτής της εφημερίδας << Παλμός της Αιτ/νιας>>

 Αρθρογράφος σε ενημερωτικές ιστοσελίδες.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

 1)Θα σας παρακαλέσω κύριε Δήμαρχε να προμηθευτείτε από το ΦΟΣΔΑ της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας της ΠΕ Αιτ/νιας ή τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  έγγραφο με θέμα Έγκριση του πρωτοκόλλου Προσωρινής & Προσωρινής παραλαβής του έργου: << Kατασκευή ΧΥΤΑ 3ης ΓΕΝ Αιτ/νιας, Αποκατάσταση χωματερής Αμφιλοχίας και κατασκευή ΣΜΑ Αμφιλοχίας, Αποκατάσταση χωματερής Αστακού και κατασκευή ΣΜΑ Αστακού>>.

 Τούτο συνοδεύεται και από τη γνωμοδότηση του κ Χρήστου Τσιλιγιάννη , Νόμιμο εκπρόσωπο Τεχνικού Συμβούλου Έργων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν Αιτ/νιας.

 Σας πληροφορώ ότι ο τότε Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ κ Κατσαμπίρης Μηχανολόγος- Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου ( πρώην ευφυέστατος μαθητής μου ) και ο αναπληρωτής του ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ και ΟΡΙΣΤΙΚΗ Παραλαβή του ΧΥΤΑ. Τυχαία; H απλή λογική λέει όχι τυχαία.

 Βεβαίως ουδέποτε εξήγησε το λόγο της απουσίας του αν και πολλές φορές μέσα από τα άρθρα μου τον κάλεσα να τον κάνει. Μετά τη μελέτη του παραπάνω θα διαμορφώσετε πληρέστερη άποψη και θα σας λυθούν πολλές απορίες.

 Περιμένω να επικοινωνήσετε μαζί μου, να τακτοποιήσουμε τα σχετικά με τη παραχώρηση της συνέντευξης. Η οποία μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα θα δημοσιευτεί σε ενημερωτικές ιστοσελίδες Λευκάδας και Αιτ/νιας.

2) Σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου Δήμαρχε  του Δήμου Λευκάδας  τα δώρα , αν δεν τα θέλουν τα επιστρέφουν, αν τα δεχτούν εκφράζουν τις ευχαριστίες τους. Δυστυχώς δεν κάνετε τίποτε από τα δύο.

3) Δήμαρχε του Δήμου Λευκάδας  είναι δικαίωμα σας  που ούτε καν απαντήσατε αρνητικά  και ασφαλώς όχι υποχρέωση σας  να μας παραχωρήσετε τη συνέντευξη.  Θα μου επιτρέψετε όμως να κάνω ένα πολιτικό σχόλιο.

 Ο διάλογος, η σύνθεση των διαφορετικών απόψεων  είναι το λίπασμα της Δημοκρατίας. Εμείς οι Βλάχοι έτσι μάθαμε και αυτό πράττουμε.  Συζητάμε. Εσείς γιατί το αρνείστε;

4) Ασφαλώς αντιλαμβάνομαι τη θέση σας.  Εκμεταλλευτήκατε πολιτικά την άφρονα πολιτική της δημιουργίας και  της λειτουργίας του ΧΥΤΑ των δικών μας Δημοτικών Αρχών και κάνατε τη δουλειά σας.  Λύσατε ένα σοβαρότατο θέμα για τη Λευκάδα.  

5) Πάντως για το εργοστάσιο που λέτε ότι θα φτιάξετε έχω, να σας πω το εξής. 

Εμείς οι σκεπτόμενοι Βλάχοι  γνωρίζουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

6)  Η εφημερίδα και εγώ προσωπικά είμαστε εδώ.  Σας δίνουμε βήμα επικοινωνίας. Τι φοβάστε;  Aνταποκριθείτε στο αίτημα μας. Αποδείξετε ότι  δεν κρύβεστε.

Προηγουμενο αρθρο
Σχολεία: Διακόπτεται η παραγωγή μασκών για τους μαθητές -Με απόφαση της ΚΕΔΕ
Επομενο αρθρο
Αγωνιστικό μέτωπο Λευκάδας: Άγιος Μηνάς- H ταλαιπωρία συνεχίζεται και μεγαλώνει

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.