HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΛευκάδα, επίκεντρο του χορωδιακού γίγνεσθαι των Επτανήσων

Λευκάδα, επίκεντρο του χορωδιακού γίγνεσθαι των Επτανήσων

Το Σάββατο το βράδυ πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα το 15ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Λευκάδας, που διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, η «Νέα Χορωδία Λευκάδας», με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή ενότητα Λευκάδας.

Πήραν μέρος οι Χορωδίες: Μουσικοφιλολογικός Όμιλος «Ορφεύς» Λευκάδας, «Χορωδία Λευκίμμης Κέρκυρας», «το Φιόρο του Λεβάντε» (Ζάκυνθος), «Δημοτική Χορωδία Λειβαθούς» (Κεφαλονιά) και Μουσικοχορευτικός Όμιλος «Νέα Χορωδία Λευκάδας».

Σοφή η σκέψη της Νέας Χορωδίας να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα φέτος μόνο Χορωδίες των Επτανήσων. «Επτανησίων μελωδίες» ονόμασε την εκδήλωση και παρακολουθήσαμε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα σε ένα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο.

Η κατάμεστη αίθουσα του φουαγιέ πλημμύρισε μελωδίες από καταξιωμένες επτανησιακές χορωδίες, τις οποίες συνοδεύουν μαντολινάτες και μουσικά σύνολα.

Το 15ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Λευκάδας ήταν το καλύτερο από όσα έχουμε παρακολουθήσει τα πολλά τελευταία χρόνια. Κι είναι ελπιδοφόρο μια εκδήλωση στο πέρασμα του χρόνου να αναβαθμίζεται αντί να φθίνει. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Νέα Χορωδία.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης η Νέα Χορωδία τίμησε τον αείμνηστο Σπύρο Κόγκα, στο πρόσωπο της θυγατέρας του Αγγελικής.

Προηγουμενο αρθρο
Η Αναγέννηση Τσουκαλάδων εύχεται περαστικά στον Μάκη Φούντα
Επομενο αρθρο
Ο Νίκος Σβορώνος, η Λευκάδα και οι Λευκαδίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.