HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΛευκάδα και Καστελλόριζο προτείνουν για παραθεριστική κατοικία οι Financial Times

Λευκάδα και Καστελλόριζο προτείνουν για παραθεριστική κατοικία οι Financial Times

Yπό τον τίτλο «ο μυστικός μου προορισμός» oi Financial Times επιλέγουν τοποθεσίες ανά τον κόσμο στις οποίες αξίζει κανείς να αγοράσει παραθεριστική κατοικία, ώστε να κάνει ήσυχες διακοπές. Έτσι, για την Ελλάδα, η βρετανική εφημερίδα προτείνει δύο λιγότερο δημοφιλή στους τουρίστες νησιά, τη Λευκάδα και το Καστελόριζο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι κρατήσεις για τα ελληνικά νησιά όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος αυξάνονται σιγά σιγά, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να τηρηθούν οι κοινωνικές αποστάσεις που επιτάσσει το καθεστώς της πανδημίας.

Παρουσιάζοντας το Καστελόριζο, οι Financial Times αναφέρουν, αρχικά, ότι είναι το νησί που βρίσκεται πιο μακριά, σε απόσταση, από την Αθήνα.

Οι κάτοικοι του νησιού προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα αγαθά περνούν, μέσω πλοίου, απέναντι όπου βρίσκεται η τουρκική κωμόπολη Κας.

Στο λιμάνι του Καστελόριζου δεσπόζουν κομψά σπίτια καπετάνιων, του 19ου αιώνα, ορισμένα από αυτά πρόσφατα ανακαινισμένα από απογόνους οικογενειών που μετανάστευσαν στην Αυστραλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παρόλο που δεν υπάρχουν παραλίες στο νησί, το κολύμπι στη θάλασσα και οι καταδύσεις είναι γνωστές αγαπημένες συνήθειες.
Είναι το μόνο μέρος, σημειώνεται στην εφημερίδα, όπου έχει κανείς το προνόμιο να βουτήξει έξω από την πόρτα του στα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας.

Ανακαινισμένο σπίτι που διαθέτει ημιώροφο οικογενειακό δωμάτιο, γράφει το βρετανικό μέσο, πωλείται έναντι 500.000 ευρώ.

Για την Λευκάδα

Το γεγονός ότι η Λευκάδα δεν φημίζεται για το πλήθος πολυτελών ξενοδοχείων τής προσδίδει, όπως επισημαίνεται στην εφημερίδα, τη δεδομένη συγκυρία, ειδική αξία.

Οι βίλες στο νησί είναι χτισμένες κατά μήκος της δυτικής ακτής ανάμεσα σε κυπαρίσσια και ελαιόδεντρα, ενώ η θέα βλέπει παραλίες με λευκές αμμουδιές και γαλαζοπράσινα νερά. Στις γωνίες των σπιτιών οι βεράντες ενδείκνυνται για την απόλαυση υπέροχων ηλιοβασιλέματων.

Οι Financial Times δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στον γάμο του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι στον Σκορπιό, όπως και στον σημερινό ιδιοκτήτη του μικρού νησιού, τον Ρώσο διεσεκατομμυριούχο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος χτίζει στην περιοχή πολυτελείς βίλες προς ενοικίαση.

Σύμφωνα, δε, με τον κτηματομεσίτη Κωνσταντίνο Ροκόφυλλο, τον οποίο επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, μια βίλα κοντά στη θάλασσα πωλείται στην τιμή των περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: https://www.liberal.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Ο Αργαλειός και το Ανεμίδι. Κι όμως είναι ακόμα εδώ
Επομενο αρθρο
600.000 ευρώ για προμήθεια υγειονομικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.