HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΛευκάδα, τέλος μιας εποχής

Λευκάδα, τέλος μιας εποχής

Η κεντρική πλατεία της Λευκάδας, τα στενά δρομάκια της πόλης με το μισοκατεστραμμένο καλντερίμι και τα κάρα, οι δυο Μόλοι, το Κάστρο, η Αμμόγλωσσα, πρόσωπα γνωστά και άγνωστα -σε άσπρο μαύρο- συνθέτουν το φωτογραφικό υλικό που συγκέντρωσαν η Μίρκα Ζακυνθινού και Μαριάννα Ζακυνθινού και αποτελούν το θέμα της Έκθεσης με τίτλο «Λευκάδα, τέλος μιας εποχής».

Με απόλυτη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης παλιών και ανέκδοτων φωτογραφιών, που συγκέντρωσαν και επιμελήθηκαν με αγάπη και ζήλο, η Μίρκα και η Μαριάννα, στην αίθουσα Τέχνης «Θεόδωρος Στάμος» στην πλατεία Μαρκά.

Στην εκδήλωση κυριάρχησε το συναισθηματικό στοιχείο τόσο στις διοργανώτριες όσο και στους περισσότερους επισκέπτες, αφού, εκτός από τα εικονιζόμενα πρόσωπα, οι παλιές φωτογραφίες αποτελούν μέρος της παιδικής ηλικίας και των αναμνήσεών τους.

Οι διοργανώτριες σημειώνουν:
«…Από τότε κάθε φορά που κλείνουμε τα μάτια, η θάλασσα του Κάστρου κυλάει το διάφανο νερό της στα χέρια μας, μυρίζουμε σχεδόν την φρέσκια της αλμύρα, είναι σαν να αγγίζουμε ξανά την χρυσή της άμμο, κι ο Φάρος της Αμμόγλωσσας ρίχνει το φως του στη χαμένη παιδικότητά μας, όλα χορεύουν γύρω μας, όλα… οι δρόμοι στα στενά που περπατήσαμε τα σπίτια μας τα αγαπημένα, η σιγανή βροχή στα θολά φωτισμένα τζάμια των καφενείων τους χειμώνες που μας συνόδευε σαν μακρινό τραγούδι… η φωνή του εφημεριδοπώλη με τα λαχεία και τις εφημερίδες, η στοργή του σπιτιού μας, οι φιλίες μας, οι βόλτες μας…»

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Οκτωβρίου. Θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα από 10:30 – 13:30 και 18:00 – 22:30.

Προηγουμενο αρθρο
Βραδιάζει... Μιά Γύρα με απ' όλα!
Επομενο αρθρο
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες στο Μεγανήσι

2 Σχόλια

  1. ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
    16 Οκτωβρίου 2018 at 13:16 — Απάντηση

    Συγχαρητήρια πολλά…μια έκθεση πραγματικού πολιτισμού..! Ένα γεγονός που εκπέμπει συναισθήματα συγκίνησης, νοσταλγίας και αγάπης για τον τόπο μας, την αγαπημένη μας ΛΕΥΚΑΔΑ, που δυστυχώς σήμερα δεν την προσέχουμε όσο θα έπρεπε και όσο της αξίζει..! ΟΛΟΙ οι ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ πρέπει να την δουν. Θα νοσταλγήσουν και θα συγκινηθούν..!

  2. Μαριλού
    13 Οκτωβρίου 2018 at 15:04 — Απάντηση

    Mπράβο, καλή προσπάθεια νοσταλγική και αληθινή, συναισθηματικά φορτισμένη….

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.