HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΛευκάδα 1950, τοπική ενδυμασία

Λευκάδα 1950, τοπική ενδυμασία

Ένα τετράδιο της Μακεδονικής χαρτοβιομηχανίας κοσμούσε το 1950 η παραδοσιακή νυφιάτικη φορεσιά της Λευκάδας. Η τοποθεσία που τραβήχτηκε η φωτογραφία είναι δύσκολο να «εντοπιστεί». Θα διακινδυνεύσουμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για τη Φανερωμένη.

1950

1950(1)

Να επανέλθουμε προσθέτοντας κάποια στοιχεία που συγκεντρώσαμε από το facebook και από προφορικές μαρτυρίες. Η εικονιζόμενη της φωτογραφίας ειναι η αείμνηστη Ναταλία Διγενή – Γαζή, αδελφή της επίσης αείμνηστης μαέστρου και μουσικού της Νέας Χορωδίας, Αλίκης Κόγκα. Η φωτογραφία της με παραδοσιακή λευκαδίτικη φορεσιά υπάρχει σε πολλές κάρτες της δεκαετίας του ’60. Στην ίδια δεκαετία χρονολογείται και η παραπάνω φωτογραφία.

Όπως επίσης μας πληροφόρησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος η φωτογραφία είναι από κάρτα του Νίκου Κατωπόδη (Πανοθώμου). Τη δημοσιεύουμε παρακάτω. Η τοποθεσία που τραβήχτηκε η φωτογραφία είναι πράγματι η Φανερωμένη με το «παλιό» καμπαναριό. Αντικαταστάθηκε το 1970, καθότι είχε χτυπηθεί από το σεισμό του 1948.

lefkada_nyfiatiko

lefkada_nyfiatiko_pisw opsi

Προηγουμενο αρθρο
Νέα πολύ μεγάλη επίδοση με 7,41μ από τον Παναγιώτη Σταύρακα
Επομενο αρθρο
Γιατί η Κύπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.