HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛιμεναρχείο Λευκάδας: Ανακοίνωση έκτακτων καιρικών φαινομένων

Λιμεναρχείο Λευκάδας: Ανακοίνωση έκτακτων καιρικών φαινομένων

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ 

 1. Σύμφωνα με το Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ/Ε.Μ.Κ. 28-09-2020/13:00, για αύριο Τρίτη (29-09- 2020) προβλέπονται στα δυτικά και τα βόρεια βροχές και σποραδικές καταιγίδες , πιθανώς κατά τόπους  ισχυρές τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά με βαθμιαία εξασθένιση το απόγευμα από τα δυτικά ενώ στις  υπόλοιπές περιοχές άστατος καιρός με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι και σταδιακή βελτίωση. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα  σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια. Πιο συγκεκριμένα για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη  δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές  καταιγίδες οι οποίες τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές ενώ βελτίωση  αναμένεται από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το  απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

 2. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή  όρμους της περιοχής μας: 

(α) Να μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους. 

(β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί.

  3. Συνίσταται στους ιδιοκτήτες σκαφών να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου  καιρικών φαινομένων. 

 4. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας  διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 2645022322. 

 Η Αξιωματικός Φυλακής 

Προηγουμενο αρθρο
Νέες θέσεις εργασίας στη Λευκάδα από 28/09/2020 έως 04/10/2020
Επομενο αρθρο
Το Παλάτι του Μυστρά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.