HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜέλος του κυκλώματος ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε στην Άρτα, είχε καταγωγή από τη Λευκάδα

Μέλος του κυκλώματος ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε στην Άρτα, είχε καταγωγή από τη Λευκάδα

Η ιστοσελίδα των Ιωαννίνων : www.epiruspost.gr αναφέρει:

Δικογραφία- φωτιά για το κύκλωμα της κοκαΐνης..

Συχνά αλισβερίσια με τα Γιάννινα είχαν μέλη του μεγάλου κυκλώματος με έδρα την Άρτα, το οποίο διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.. Όπως προκύπτει από το προανακριτικό υλικό αλλά και από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, ορισμένοι έρχονταν τακτικά στην πόλη των Ιωαννίνων είτε για «μπουζούκια», είτε για να διακινήσουν, μετά από συμφωνία ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης.

Όπως προκύπτει από τις εξήντα σελίδες της δικογραφίας, το κύκλωμα ήταν πολύ καλά δομημένο, ενώ λάμβανε μέτρα προστασίας αλλάζοντας συχνά τηλεφωνικά νούμερα και κάνοντας όλες τις συνεννοήσεις κωδικοποιημένα.

Ωστόσο η πολύμηνη παρακολούθηση επέτρεψε στους αστυνομικούς να σπάσουν τους κώδικες και να φτάσουν στην εξάρθρωση του κυκλώματος.

Ένα από μέλη της εγκληματικής ομάδας, με καταγωγή από τη Λευκάδα, φαίνεται ότι είχε πολύ στενές σχέσεις με γιατρό των Ιωαννίνων.

Ο γιατρός τον φιλοξενούσε συχνά στο σπίτι του και από τις συνομιλίες προκύπτει ότι κατείχαν κοκαΐνη.

«Στις 14 Μαΐου 2016 και περί ώρα 22:59 από την συνομιλία τους προκύπτει ότι και οι δύο βρίσκονται στην περιοχή των Ιωαννίνων. Από την συνομιλία τους προκύπτει ότι ο Κ. (κάτοικος Λευκάδας) και ο φίλος του Κ. ο οποίος είναι ιατρός στην περιοχή των Ιωαννίνων και στην οικία του οποίου φιλοξενείται ο Κ. κατέχουν ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα κοκαΐνη.

Ο Σ. ζητά από τον Κ. (εννοεί τον κάτοικο Λευκάδας) να βγάλει γι΄αυτόν και τον φίλο του Χρήστο, ο οποίος έχει φτάσει από τη Σαντορίνη στα Ιωάννινα «δύο καλές» και τον διαβεβαιώνει ότι αν αυτό συμβεί δεν θα τον αφήσουν έτσι και τον γιατρό»..

Ακολουθεί μία σειρά γραπτών μηνυμάτων μεταξύ τους και συνάντησή τους σε μπαρ των Ιωαννίνων όπου γίνεται η ανταλλαγή της κοκαΐνης.

Η δράση του γιατρού δεν έχει διερευνηθεί περαιτέρω στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δικογραφίας.

dikografia1

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων καταγράφονταν για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών και στην Εισαγγελέα μαζί με την δικογραφία έχει διαβιβαστεί και πλήθος DVD.

Τα μέλη της οργάνωσης κατείχαν και χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις ενεργοποιώντας εν συνεχεία, για λόγους ασφαλείας κι άλλες, γεγονός που δυσχέρανε την πορεία της έρευνας ενώ από το προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε προέκυψε ότι ορισμένες εξ αυτών ανήκουν σε αλλοδαπούς υπηκόους Αφρικής κι Ασίας, τους λεγόμενους αχυρανθρώπους προκειμένου να καθίσταται δυσχερής έως αδύνατος ο εντοπισμός τους από τις αρχές.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συναντιούνται τακτικά και συνομιλούν δια ζώσης ενώ όταν προκύπτει ανάγκη τηλεφωνικής συνομιλίας τόσο μεταξύ τους όσο και με τα άτομα που προμηθεύουν ναρκωτικές ουσίες όλοι τους μιλούν κωδικοποιημένα, χρησιμοποιώντας φράσεις οι οποίες από μόνες τους δεν αποτυπώνουν το θέμα συζήτησης αλλά προσδίδουν νόημα μόνο μεταξύ αυτών που γνωρίζουν το αντικείμενο της συνομιλίας.

Ειδικότερα όλα τα εμπλεκόμενα άτομα αποφεύγουν να κατονομάσουν τις ναρκωτικές ουσίες και τις αναφέρουν αόριστα ως κάτι το ουδέτερο συνήθως με τις φράσεις «να ρθω, είμαι έτοιμος, εντυπώσεις, μυξαρισμένο, ανεβαστικό..».

Επίσης από το πλήθος των συνομιλιών οι οποίες περιλαμβάνουν «μισόλογα» ή «κωδικές λέξεις- φράσεις», «κομμάτι, λαδάκι, γλυκάκι, στικάκι, αντιγραφικό, εργαλείο, μηχανάκι (ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας), πλακάκι, μπλουζάκι, ψημένο κλπ» διαπιστώνεται ότι ενδιαφέρονται για την αγοραπωλησία ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης.

Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν συστηματικά για την «αποθήκευση» διαμέρισμα στην Άρτα και όπως αναφέρεται στη δικογραφία, στον ίδιο χώρο προχωρούσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε νόθευση της κοκαΐνης με την μέθοδο του «βρασμού».

Πηγή: www.epiruspost.gr

Προηγουμενο αρθρο
Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το έργο: «Το όνειρο του σκιάχτρου»
Επομενο αρθρο
Συλλήψεις σε Λευκάδα, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Κεφαλονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.