HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΜέχρι πότε η διέλευση θα γίνεται με ευθύνη των οδηγών;

Μέχρι πότε η διέλευση θα γίνεται με ευθύνη των οδηγών;

Ένα κομμάτι της οδού Φιλοσόφων ξεκινά από τον επαρχιακό δρόμο Λευκάδας – Νυδριού και καταλήγει στο ΚΤΕΛ. Η κατασκευή του δρόμου έχει ολοκληρωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Διαθέτει μάλιστα και πεζοδρόμια, τα οποία αυτή ιδιαίτερα την εποχή, είναι πολυσύχναστα από περιπατητές.

Στο σημείο που ο δρόμος διασταυρώνεται με την οδό Καραβέλα, κάποιος, άγνωστο πότε, τοποθέτησε μια πινακίδα που γράφει «Δρόμος υπό κατασκευή, η διέλευση γίνεται με ευθύνη των οδηγών». Από τα γραφόμενα της πινακίδας συμπεραίνουμε ότι αυτή τοποθετήθηκε ενόσω ο δρόμος κατασκευαζόταν. Η πινακίδα με τον τρόπο που τοποθετήθηκε κατέλαβε το μισό πεζοδρόμιο.

IMG_2089

Λογικά σκεπτόμενοι, συμπεραίνουμε επίσης, ότι όταν ο δρόμος παραδόθηκε στην κυκλοφορία τοποθετήθηκαν και οι πινακίδες σήμανσης της τροχαίας. Έτσι λοιπόν η πινακίδα με το STOP τοποθετήθηκε δίπλα και κατέλαβε το άλλο μισό του πεζοδρομίου, χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός!

Όποιος χρησιμοποιεί στο πεζοδρόμιο, μόλις φτάσει στο συγκεκριμένο σημείο, πρέπει είτε να κατέβει στο δρόμο είτε να διπλωθεί και να περάσει από κάτω. Αυτές οι επιλογές υπάρχουν αν είναι προσεκτικός, στην αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει να χτυπήσει.

IMG_2091

Έχουμε ξανακάνει αναφορά γι’ αυτό το «υπέροχο σύμπλεγμα πινακίδων» πριν από σχεδόν ένα χρόνο, αλλά κανένας δεν ασχολήθηκε. Από εκεί πέρασε πρόσφατα και το συνεργείο το Δήμου μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, όταν καθάριζαν λέει τους δρόμους από τις ρυπογόνες πινακίδες, χωρίς να δώσουν σημασία!

Υπάρχει και μια ακόμα κωμικοτραγική παράμετρος του συγκεκριμένου δρόμου. Η κατασκευή αυτού του τμήματος πρέπει να ξεκίνησε επί Δημαρχίας Σταματέλου! Κι όμως σε ένα από τα τελευταία δημοτικά συμβούλια του 2015, έγινε επίσημα η παραλαβή του από το Δήμο! Μετρήστε Δημάρχους, πολλαπλασιάστε επί τέσσερα και βγάλετε συμπεράσματα! Χειροκροτήστε το κράτος και υποψιαστείτε γιατί δεν θέλουμε να το αλλάξουμε στο παραμικρό.

Σε κάθε περίπτωση, τώρα που ο Δήμος παρέλαβε το έργο, ας φροντίσει να ανοιχτεί το πεζοδρόμιο αφαιρώντας τη μια άχρηστη πινακίδα.

Προηγουμενο αρθρο
Πρόγραμμα σεμιναριακών μαθημάτων της σκιτσογράφου Τέτης Σώλου στα σχολεία της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Συμμετοχή της Καρυάς στη δράση: Let’s do it

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.