HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜαζική φυγή… ανευθυνότητας -Γέμισαν κόσμο τα νησιά, ουρές στα διόδια- ενέργειες Δήμου Λευκάδας

Μαζική φυγή… ανευθυνότητας -Γέμισαν κόσμο τα νησιά, ουρές στα διόδια- ενέργειες Δήμου Λευκάδας

Παρά τις δραματικές προειδοποιήσεις, τόσο του Σωτήρη Τσιόδρα χθες, όσο και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η εγκατάλειψη της Αθήνας προς την επαρχία, εν μέσω κρίσης κορωνοϊού, συνεχίστηκε.

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τα διόδια Ελευσίνας όπου εκατοντάδες αυτοκίνητα περνούν το μεσημέρι της Παρασκευής προκειμένου, προφανώς, να ταξιδέψουν για το χωριό τους.

Και δεν είναι μόνο τα διόδια… Τις τελευταίες ημέρες πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να φύγουν από την πρωτεύουσα για τα νησιά! Οι δήμαρχοι με εκκλήσεις τους τόνιζαν ότι δεν πρέπει όσοι έχουν εξοχικά να πάνε στα νησιά για δύο λόγους, αφενός για να μην μεταφέρουν τον κορωνοϊό και αφετέρου γιατί και να χρειάζονταν κάτι δεν θα μπορούσαν να τους το παρέχουν οι τοπικές δομές υγείας και σε περίπτωση που χρειαστεί θα πρέπει να γίνει αεροδιακομιδή.

Οι εκκλήσεις ωστόσο, δεν φαίνεται να εισακούστηκαν, με Ελληνες και ξένους τουρίστες να κατακλύζουν τα νησιά, βλέποντας το κλείσιμο των σχολείων και την τηλεργασία στην οποία υποχρεώθηκαν ως ευκαιρία για απόδραση στη φύση! Ολα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα με απόφαση Πλακιωτάκη, που ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι, να μπορούν να ταξιδεύουν προς τα νησιά μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι.

Εν τω μεταξύ όποιος περάσει την πλωτή γέφυρα της Λευκάδας αντικρίζει το πανό της φωτογραφίας, το οποίο, όπως πληροφορηθήκαμε, τοποθέτησε η ΔΕΠΟΚΑΛ και ο Δήμος Λευκάδας.

Η ενέργεια είναι αξιέπαινη, έχει μεγάλη σημειολογική σημασία αλλά απευθύνεται και πάλι στην ατομική ευθύνη, η οποία δυστυχώς βρίσκεται σε έλλειψη σε όσους ξεκινούν ταξίδια αυτές τις μέρες.

Ακόμα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος:

Λευκαδίτισες και Λευκαδίτες,
Σας ενημερώνω ότι έγιναν οι απαραίτητες επαφές με τους τρεις αρμόδιους υπουργούς, κ.κ Χρυσοχοΐδη, Πλακιωτάκη και Χαρδαλιά, έτσι ώστε να συμπεριληφθεί και η ΛΕΥΚΑΔΑ στην απόφαση για τον περιορισμό και τις εξαιρέσεις για την μετακίνηση πολιτών, από και προς το νησί μας. Κρίθηκε επιβεβλημένο, καθότι η πρόβλεψη αφορούσε μόνο ακτοπλοϊκές συνδέσεις και λιμενική αστυνόμευση.
Αναμένουμε την ανταπόκριση της πολιτείας, στο δίκαιο αίτημα μας.

Προηγουμενο αρθρο
Συναγερμός για 41 εργαζομένους στο νοσοκομείο Άρτας
Επομενο αρθρο
Έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία από το Νοσοκομείο Λευκάδας

2 Σχόλια

  1. Ελεύθεροι κορονοΠολιορκημένοι
    21 Μαρτίου 2020 at 14:46 — Απάντηση

    Μια τρύπα στο νερό τελικά.
    Παρότι ελήφθησαν μέτρα εκτάκτως, έμεινε ορθάνοιχτη μια κερκόπορτα ναααα: η μετακίνηση από τα αστικά κέντρα που είχαν κρούσματα από τις πρώτες μέρες (Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα/Ηλεία) και διεθνείς υποδομές προς την περιφέρεια και τα νησιά.

    Δυστυχώς, η εσωτερική διασπορά έχει ξεκινήσει. Ο ιός “περπατάει” πανελλαδικά.

    Έκλεισαν τα σχολεία και οι καφετέριες. Καλώς. Αλλά αυτό ήταν το δεύτερο μέτρο. Το πρώτο ήταν να ανασταλλούν οι διεθνείς ανταποκρίσεις στα αεροδρόμια. Μέχρι πριν λίγα 24ωρα κόσμος πήγαινε κι ερχόταν!!!!! Κι αν δεν μπορούσε να συμβεί, θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα εσωτερικά για τις μετακινήσεις όπως ζήτησε ο κ. Αγοραστός της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

    Από το ‘Ελ. Βενιζέλος’ διασκορπίστηκαν οι φορείς οδικά και ακτοπλοϊκά σε περιοχές με μόνιμους κατοίκους που δεν ταξιδεύουν, υπερήλικες, με υποτυπώδη κέντρα υγείας.

    Τα διαγγέλματα δεν είναι ψωμοτύρι. Δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση. Μια φορά τα λες. Την επομένη αν ο κόσμος δεν συνετιστεί, λαμβάνεις μέτρα. Όσο “σκληρά” κι αν είναι. Δεν κάνεις συνεχώς… συστάσεις.

    Είναι θέμα ημερών και για το δικό μας τόπο λόγω “εύκολης πρόσβασης” = πήγαινε έλα…

  2. ΚΩΣΤΑΣ
    21 Μαρτίου 2020 at 10:00 — Απάντηση

    Οι αρχαίοι έλεγαν “Αρχή άνδρα δείκνυσι”, δηλαδή η άσκηση της εξουσίας δείχνει τι αξίζει κάποιος (και όχι βέβαια τα λόγια-σαπουνόφουσκες). Αυτό σήμερα μπορεί να αναδιατυπωθεί “Επιδημία άνδρα δείκνυσι”. Επομένως δεν έχουμε μόνο τη μάχη με τον ιό αλλά και τη μάχη με τους ανεγκέφαλους “εγκληματίες” που θέλουν να μας πάρουν όλους μαζί τους στην κόλαση. Απέναντί τους πρέπει να είμαστε ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ. Πρώτα πρώτα η Πολιτεία που ΄χει το μαχαίρι και το πεπόνι. Και να μην υποκύπτει στις άλλες φωνές της άλλης ηλιθιότητας των “πονόψυχων”!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.