HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΜια «Βαρκαρόλα Αγάπης» διοργάνωσαν οι Λευκαδίτες της Πάτρας

Μια «Βαρκαρόλα Αγάπης» διοργάνωσαν οι Λευκαδίτες της Πάτρας

Η Βαρκαρόλα μας Σερενάτα υπό το Σεληνόφως στον Πατραϊκό

Με τη «Βαρκαρόλα Αγάπης» την Κυριακή 23/9/2018 στις 20.00 μ.μ. , οι Λευκαδίτες της Πάτρας αναβίωσαν για μια ακόμη φορά στο Πατραϊκό κόλπο, ένα έθιμο της γενέθλιας Ιόνιας Γης το οποίο κάθε Αύγουστο επαναλαμβάνεται στη Λευκάδα, δίνοντας συγχρόνως και το μήνυμα της παντοτινής θύμησης του γενέθλιου τόπου τους, ξεκινώντας με καντάδες από το θεατράκι στη Μαρίνα μέχρι στο μώλο Αγ. Νικολάου

Τόσο στο Θεατράκι, όσο και στον Μώλο της Αγ Νικολάου, πλήθος κόσμου σιγοτραγουδώντας, χειροκροτούσε το φαντασμαγορικό θέαμα, επευφημώντας και επιθυμώντας περισσότερα τραγούδια.

Ακούστηκαν οι Καντάδες: Ωδή στη Λευκάδα, Μενεξέδες και Ζουμπούλια, εις τον αφρό της θάλασσας, Δυό γλυκά ματάκια, πάμε σαν άλλοτε -πάμε αγάπη μου πάμε, Απόψε την κιθάρα μου, γυαλό -γυαλό , Χαραυγή, Λαλούν τ αηδόνια, κ.λ.π.

Το σεργιάνισμα τραγουδώντας καντάδες στη θάλασσα, έγινε με την Βάρκα του Καπετάν Νικηφόρου, Αγ Φανούριος ενώ μας συνόδευσε -σαν έκπληξη με το υπέροχο κότερό του ο κ. Σπύρος Αντωνιάδης, καθηγητής φυσικής αγωγής και έφορος δημοσίων σχέσεων, μέλος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα

Ο ίδιος δείχνει να είναι ένας από αυτούς που έχει μαγευτεί από την θάλασσα, τους ανέμους, τα ταξίδια και το σκάφος του, λέγοντάς μας «Η ιστιοπλοΐα σου δίνει την δυνατότητα να γνωρίσεις έναν διαφορετικό κόσμο. Τον κόσμο της θάλασσας, των ταξιδιών και της περιπέτειας»

Η Τελετή έκλεισε με πυροτεχνήματα και άσπρα μπαλόνια που αφέθηκαν στον ουρανό σαν αποχαιρετισμό του άνεμου και του αποκαλόκαιρου.

Σε πολλούς ,ακόμα και σε Λευκαδίτες δεύτερης γενιάς, δεν ήταν γνωστή η Βαρκαρόλα

Συντελεστές της διοργάνωσης:

Οι Κανταδόροι της Santa Maura του Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας «Η Φανερωμένη»

Μαέστρος: κ. Αψόμωτου Δήμητρα.

Μουσικοί: Ζακυνθινός Στάθης, Καλαματαράς Γιώργος, Λουκοπούλου Ελένη, Μιχαλόπουλος Γιώργος, Μπάσσης Αντώνης, Μπράβος Ηλίας.

Κανταδόροι: Αναστασόπουλος Νίκος, Γρηγορόπουλος Βασίλης, Γασπαρινάτος Δημήτρης, Γασπαρινάτου Γιόλα, Γιαννακοπούλου Μαρία – Κακλαμάνη Νόνη,Κάνιστρα Μαρία, Κάτσιου Μαντώ, Κλωναράκης Σπύρος, Κονδύλης Βασίλης, Κονδύλη Άννα, Κούτση Ουρανία, Μουζακίτη Μαρία, Μπαρδακλής Γρηγόρης, Μπάσση Τώνια, Μακρυγιώργου Βιργινία, Μακρυγιώργος Θέμις, Μακρυγιώργου Μαρία-Πάλμου, Κόκκινου Ρένα, Παρίση Μάρθα, Τζωρτζοπούλου Μαίρη.

Προηγουμενο αρθρο
Δικηγόρος από την Μελβούρνη, Λευκαδίτης στην καταγωγή, κάνει viral βίντεο για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα
Επομενο αρθρο
Να ακυρωθεί η μεταβίβαση των ακινήτων της Λευκάδας στην ΕΤΑΔ Α.Ε ζητά ο Θανάσης Καββαδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.