HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΜια νέα αφετηρία για τη Λευκάδα!

Μια νέα αφετηρία για τη Λευκάδα!

Η παρακάτω ανάρτηση είναι από το: Καρυά Λευκάδας (Karya village) Κοινότητα

✔ Τρεις μήνες μετά την εκπόνηση σχεδίου για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Λευκάδας, στο οποίο ρητά αναφέρεται πως η δημοτική αρχή: «θέτει το πλαίσιο της συζήτησης µε συγκεκριµένες δράσεις/ έργα και είναι αποφασισµένη να προχωρήσει ακόµα πιο άµεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές και βελτιωτικές παρεµβάσεις που θα αποτελέσουν µια νέα αφετηρία για τη Λευκάδα», είχαμε χθες το πρωί την τιμή να απαθανατίσουμε την επική αυτή εικόνα, που αποδεικνύει το μέγεθος της αποφασιστικότητας τη δημοτικής αρχής για τις περιβόητες διαρθρωτικές αλλαγές, θέτοντας ως προτεραιότητα την «προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ως τη µόνη δικλείδα ασφαλείας για οποιαδήποτε συζήτηση περί τουριστικής ανάπτυξης σε βάθος χρόνου».

Κι επειδή εκεί που τελειώνουν τα λόγια αρχίζει η πραγματικότητα και η τραγικότητα συνάμα, αντιλαμβανόμαστε ότι η έννοια της ανακύκλωσης στο …. “Σμαραγδένιο” το νησί μας έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα καθώς η εικόνα μαρτυρά πως τα ανακυκλώσιμα υλικά καταλήγουν στο ίδιο απορριμματοφόρο με τα σκουπίδια.

Δεν γνωρίζουμε αν ο εν λόγω υπάλληλος καθαριότητας έπραξε κατ’ εντολή των προϊσταμένων του ή απλά αυθαιρέτησε στη συγκεκριμένη στάση απορριμμάτων ή και σε άλλες. Και για όσους σπεύσουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα είτε ο υπάλληλος λειτουργεί κατ’ εντολή της δημοτικής αρχής είτε όχι, δεν απαλλάσσει κανέναν των ευθυνών του.
Αναμένουμε την δέουσα και άμεση αντίδραση των διοικούντων, και ειδικότερα όσων καθημερινά και αδιαλείπτως δίνουν διαδικτυακά το παρόν.

50

51

Μέχρι πότε κάθε πρωί η σημαντικότερη πλατεία της Λευκάδας θα είναι αλάνα φορτοεκφόρτωσης;

✔ Οι παρακάτω φωτογραφίες και τα σχόλια – ερωτηματικά στάλθηκαν από αναγνώστη μας. Γράφει:
«Μέχρι πότε κάθε πρωί η σημαντικότερη πλατεία της Λευκάδας θα είναι αλάνα φορτοεκφόρτωσης; Τέτοιες εικόνες βλέπω κάθε πρωί στην κεντρική πλατεία. Ποιος θα πληρώσει τις πλάκες που σπάνε; Το συγκεκριμένο μάλιστα φορτηγό μοιάζει να ξεπερνά τους τόνους που ορίζει ο κανονισμός»

1

2

Προηγουμενο αρθρο
Κυκλοφόρησαν δυο νέα βιβλία από την Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών
Επομενο αρθρο
Της λιμνοθάλασσας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.