HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΜια πρόσφατη επίσκεψη στην Κόκκινη Εκκλησιά

Μια πρόσφατη επίσκεψη στην Κόκκινη Εκκλησιά

Το ιστορικό μοναστήρι της Κόκκινης Εκκλησιάς βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές των Σκάρων, στην περιφέρεια του χωριού Πλατύστομα, κοντά στο δρόμο που συνδέει την ενδοχώρα του νησιού με τα παραθαλάσσια χωριά Περιγιάλι και Νυδρί.

Σύμφωνα με την παράδοση η ονομασία του προήλθε από τον κόκκινο πηλό που υπάρχει στην περιοχή και χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή του ναού. Είναι αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εορτάζει στις 25 Μαρτίου.

Το τοπίο είναι ειδυλλιακό   και αποζημιώνει τον επισκέπτη μετά το  -μικρό ευτυχώς- κατεστραμμένο κομμάτι του δρόμου που διασχίζει, λίγο πριν βρεθεί στην απλωσιά που περιβάλει το Μοναστήρι. Οι ελιές έξω από τον περίβολο του μοναστηριού είναι αρκετά σοδιασμένες.

Στα 50 μέτρα ξεκινά ένα υπέροχο μονοπάτι που χρησιμοποιείται στην διαδρομή των αγώνων ορεινού τρεξίματος «Lefkas Trail Run». Τα πανύψηλα δέντρα έχουν σμίξει και  σχηματίζουν μια συνεχόμενη… αψίδα.

Το περασμένο καλοκαίρι ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του καθολικού της Μονής. Η εργασίες χρηματοδοτήθηκαν από τον εφοπλιστή και διοικητή του Αγίου Όρους Θανάση Μαρτίνο.

Διαβάστε περισσότερα για την ιστορία της Μονή της Κόκκινης εκκλησιάς ΕΔΩ.

Προηγουμενο αρθρο
Αρκεί που έστειλε το σακάκι του!
Επομενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: Καθαρισμός και απολύμανση Κεντρικής Αγοράς & Κεντρικής Πλατείας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.