HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΝέα Μαρίνα δυο χιλιάδων θέσεων δημιουργείται στη Λευκάδα

Νέα Μαρίνα δυο χιλιάδων θέσεων δημιουργείται στη Λευκάδα

Καλά διαβασμένοι και με πολλά επιχειρήματα, έφτασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 21 Μαρτίου, όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Ο λόγος ήταν ένα σημαντικό θέμα που υπήρχε προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη. Το συμβούλιο καλούνταν να γνωμοδοτήσει σε αίτημα της «Αναπτυξιακής Εταιρείας Λευκάδας Α.Ε», για τη δημιουργία νέας Μαρίνας ελλιμενισμού και διαχείμασης δυο χιλιάδων σκαφών, σε μια περιοχή που θα ξεκινά από τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού και θα φτάνει σχεδόν στους Καρυώτες. Η επί πλέον προετοιμασία των συμβούλων της αντιπολίτευσης έγινε λόγω της σπουδαιότητας του έργου, αλλά και λόγω του φόβου τους, ότι η Δημοτική αρχή με τον κρατισμό που τη διακρίνει, θα μπορούσε να γνωματεύσει αρνητικά.

Τα πράγματα όμως εξελίχτηκαν τελείως διαφορετικά και απρόσμενα για όλους. Όσοι είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε αυτό το ΔΣ, πέφταμε από την μια έκπληξη στην άλλη. Η αντιπολίτευση, έκλεισε τα ντοσιέ της και παρακολουθούσε αποσβολωμένη το Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, να υποστηρίζουν με σθένος το έργο.

Την εισήγηση του έργου έκανε ο αντιδήμαρχος κ. Σέρβος, ο οποίος στην επιχειρηματολογία του ανέφερε: «το μέλλον του θαλάσσιου τουρισμού διαγράφεται λαμπρό. Η δημιουργία της νέας Μαρίνας θα καλύψει την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει για ελλιμενισμό και διαχείμαση σκαφών. Η υπάρχουσα Μαρίνα παρότι έχει πληρότητα 100%, δεν μπορεί να καλύψει την αυξημένη ζήτηση. Τα σκάφη αναγκάζονται και πηγαίνουν στην Πρέβεζα. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται εκεί 3000 -5000 σκάφη»

Ο Δήμαρχος που πήρε το λόγο στη συνέχεια τόνισε τη συμβολή που θα έχει το έργο, όχι μόνο στην οικονομία της Λευκάδας, αλλά και της χώρας. «Τέτοιες επενδύσεις χρειάζονται για την επανεκκίνηση της οικονομίας», δήλωσε επί λέξει. Για να συνεχίσει: «η νέα Μαρίνα θα δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας, θα τονώσει το τοπικό εμπόριο, θα φέρει χρήματα στο νησί, θα πληρώνει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και θα προσφέρει στην εθνική οικονομία”.

Αποσβολωμένοι έμειναν όλοι οι παραβρισκόμενοι στο χώρο του ΔΣ. Δεν πίστευαν στα αυτιά τους με αυτά που άκουγαν.

Οι εκπλήξεις όμως συνεχίστηκαν και ενισχύθηκαν όταν πήρε το λόγο ο εντεταλμένος σύμβουλους καθαριότητας κ. Στάθης Βλάχος. Δεν ήταν μόνο το πλήθος των επιχειρημάτων που ανέφερε, που έκαναν την ομιλία του ενδιαφέρουσα, αλλά και ο τόνος της φωνής του –με τα χαρακτηριστικά σκαμπανεβάσματα. Με ένα εύρος οικονομικών επιχειρημάτων, που ξεκινούσε από τον Άνταμ Σμιθ και έφτανε μέχρι τον πιο σύγχρονο και κάπως αιρετικό Μίλτον Φρίντμαν, κατάφερε να συνδυάσει αριστοτεχνικά τον Κεϋνσιανισμό με τον Μονεταρισμό . Για να καταλήξει ως εξής: «Μόνο μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να έλθει η ανάπτυξη της χώρας. Χαιρετίζουμε την επένδυση. Το έργο θα δώσει πνοή στο νησί.»

Οι εκπλήξεις κορυφώθηκαν όταν πήρε το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ευάγγελος Θερμός. Είναι αλήθεια πως σπάνια τοποθετείται στο ΔΣ, αλλά αποζημίωσε όλους με την ιστορική ομιλία του τη Δευτέρα. Με λόγο μεστό, με επιχειρηματολογία άπιαστη, με πίνακες, σχεδιαγράμματα και αριθμούς και με χρήση του ορθού λόγου, έκλεισε σχεδόν το θέμα.

Θα ήταν παράληψη να μην αναφέρουμε το παρασκήνιο που υπάρχει γύρω από το θέμα. Φημολογείται πως μετά τη κατασκευή της, η νέα Μαρίνα, θα εξαγοραστεί πάραυτα από την υπάρχουσα. Ο κ. Δαλλός διευθυντής της υπάρχουσας Μαρίνας, καλοβλέπει μια τέτοια προοπτική. Το έχει μάλιστα εκμυστηρευτεί στους φίλους του, οι οποίοι άρχισαν από τώρα να τον αποκαλούν «διαυλάρχη»!

Όλα αυτά δεν μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστα από τον κ. Θερμό, ο οποίος σε οξύ τόνο, δήλωσε: «Όσοι ονειρεύονται να γίνουν άρχοντες του διαύλου, πρέπει να το ξεχάσουν. Εμείς δεν θα γίνουμε ποτέ αιτία για να καταστρατηγηθούν τα οφέλη του ελεύθερου ανταγωνισμού»!

Η αντιπολίτευση τα είχε χαμένα. Μια ερώτηση τόλμησε να εκστομίσει ο Θωμάς Καββαδάς για να τον «στολίσει» άμεσα ο Δήμαρχος. «Όσοι φορούν παραμορφωτικά γυαλιά, πρέπει κάποια στιγμή να τα βγάλουν. Δεν μπορούμε να αποφασίζουμε για το μέλλον και την προκοπή του νησιού με ιδεοληψίες», δήλωσε, αποστομώνοντας τον κ. Καββαδά.
Η έγκριση για τη δημιουργία της νέας Μαρίνας ψηφίστηκε  ομόφωνα.

line2

Πρωταπριλιά σήμερα και εμείς τηρώντας το έθιμο και συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων, δημιουργήσαμε μια φανταστική συνεδρίαση του ΔΣ, παίρνοντας αφορμή από ένα σχετικό θέμα που συζητήθηκε στο ΔΣ, στις 21 Μαρτίου, με τελείως διαφορετική πλοκή και εξέλιξη.

Προηγουμενο αρθρο
Οικολογικό έγκλημα στο Μεγανήσι. Μπάζωναν φυσικό έλος όλη νύχτα
Επομενο αρθρο
Υπεγράφησαν οι αποφάσεις για την προμήθεια 10 οικίσκων - χορήγηση στεγαστικής συνδρομής στους σεισμοπαθείς

3 Σχόλια

  1. νικος γαζης
    2 Απριλίου 2016 at 00:51 — Απάντηση

    Ας ελπίσουμε πως οι θέσεις θα διπλασιαστούν μέχρι του χρόνου την πρωταπριλιά…

  2. Ηλίας
    1 Απριλίου 2016 at 09:02 — Απάντηση

    Χρόνια Πολλά Βιολέτα, καλό μήνα. Διασκεδαστικό το άρθρο σου, μου έφτιαξες τη μέρα!

  3. Vag.
    1 Απριλίου 2016 at 01:15 — Απάντηση

    Πρωτη του Απριλη σημερα.
    προβλεψιμο το αρθρο σας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.