HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΝέα Χορωδία Λευκάδας: Ένα ταξίδι στο χρόνο

Νέα Χορωδία Λευκάδας: Ένα ταξίδι στο χρόνο

Φωτορεπορτάζ: Ελεάννα Ματαράγκα

Πενήντα χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου της Νέας χορωδίας συμπληρώνονται φέτος. Το Σωματείο από την αρχή του χρόνου γιορτάζει το γενέθλιο αυτό γεγονός με την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η χτεσινοβραδινή παράσταση του χορευτικού τμήματος του Σωματείου στο Ανοιχτό Θέατρο. Ο χορευτικό τμήμα της Νέας Χορωδίας διέσχισε την κεντρική αγορά της Λευκάδας και έφτασε στο Ανοιχτό Θέατρο δίνοντας εορταστικό τόνο στην εκδήλωση.

Η παράσταση περιλάμβανε χορούς από τα Επτάνησα, την Μακεδονία, τη Θράκη, την Καππαδοκία, τη Μικρά Ασία, τα νησιά του Αιγαίου και την Ηπειρωτική Ελλάδα. Ήταν μια όμορφη, πλούσια και χορταστική εκδήλωση στην οποία πήραν μέρος και παλιοί χορευτές του Σωματείου. Η Αγιομαυριτικη παρέα έπαιξε και τραγούδησε συνοδεύοντας το χορευτικό σε χορούς από τα Επτάνησα.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν όλοι οι χοροδιδάσκαλοι της Νέας χορωδίας: Τζίμης Κανέλλος, Ανδρέας Μήτσου, χάρης Ορφανός και Φίλιππος Μελάς.

Συγκινητική υπήρξε η παρουσία της Αγγέλας Κόγκα -παλιάς χορεύτριας-που παρουσίασε το πρόγραμμα μαζί με παιδιά από τα παιδικά χορευτικά. Η μητέρα της, αείμνηστη Αλίκη Κόγκα, υπήρξε για πολλά χρόνια μαέστρος της χορωδίας του Σωματείου και ο πατέρας της Σπύρος Κόγκας πρόεδρος επί πολλά έτη της Νέας Χορωδίας.

Προηγουμενο αρθρο
Τον Armanto Luzi απέκτησε ο Τηλυκράτης
Επομενο αρθρο
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης για την Επτανησιακή Λογοτεχνία στην Κεφαλονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.