HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΝίκος Βερύκιος: Όνειρό μου είναι να αναλάβω την καλλιτεχνική διεύθυνση του Πνευματικού Κέντρου

Νίκος Βερύκιος: Όνειρό μου είναι να αναλάβω την καλλιτεχνική διεύθυνση του Πνευματικού Κέντρου

Γνώρισα τον Νίκο Βερύκιο πέρυσι, με αφορμή την έκδοση του ημερολογίου της ομάδας Νίκη. Είχε την στιλιστική φροντίδα της ομάδας. Μιλήσαμε λίγο τότε και συναντηθήκαμε ελάχιστες φορές φευγαλέα μέχρι σήμερα. Αυτό που αποκόμισα ήταν ότι αυτός ο αεικίνητος νεαρός είναι πάνω απ’ όλα «σεβαστικός», όπως έλεγαν και οι παλαιότεροι.

Και στο φετινό ημερολόγιο της ομάδας, ο Νίκος έβαλε την προσωπική του σφραγίδα. Δεν είναι όμως αυτός ο λόγος που βρεθήκαμε από κοντά και μιλήσαμε. Η εμφάνισή του τις αποκριές ήταν σημαντική τόσο σαν παρουσιαστής στη Λευκάδα, όσο και σαν συμμετέχων στο καρναβάλι του Νυδριού. Κεφάτος, αεικίνητος, ζωντανός, όλο σπίρτο.

13

Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νυδρί. Μετά το Λύκειο τελείωσε τη σχολή Διοίκησης επιχειρήσεων στην Πάτρα και επέτρεψε στη Λευκάδα μετά την αποφοίτηση. Ούτε για μια στιγμή δεν φαντάστηκε τότε, αλλά και τώρα, ότι θα μπορούσε να δουλέψει σ’ ένα γραφείο κάνοντας μια στατική δουλειά. Καλλιτεχνική και ανήσυχη φύση, δεν μπορούσε να περιμένει τα καλοκαίρια να πιάνει πυγολαμπίδες στο Νυδρί και να κάνει σχέδια στην μπλούζα του, που φώτιζαν μόνο τις νύχτες!

22

Του προτάθηκε και το έκανε με μεγάλη επιτυχία τη διακοσμιση στις βιτρίνες αρκετών καταστημάτων. Μια φίλη του διακρίνοντας μέσα από τις ανησυχίες του μια δημιουργική φλέβα, τον παρότρυνε να σπουδάσει ενδυματολογία.

Ένας καινούργιος κόσμος ανοίχτηκε μπροστά του. Σπουδές στο σχέδιο μόδας και θεάτρου, ιστορικά κοστούμια, ιστορία της τέχνης, το styling, το makeup, τα σκηνικά. Όταν τελείωσε τη σχολή «Eva Beauty» βρέθηκε στο «στοιχείο» του και κοντά στις ρίζες του. Ο προπάππους του ήταν φημισμένος για την εποχή ράφτης. Έντυνε και τους Βαλαωριταίους λένε οι παλιότεροι. Και ο Νίκος επί τέλους, μπόρεσε να κάνει αυτό που ήθελε. Να διαλέγει ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, χρώματα και υφάσματα και να δημιουργεί ένα σύνολο ξεχωριστό και μοναδικό για τον καθένα.

24

Σ’ αυτή τη ευχάριστη αλλά και δύσκολη όπως κρίνει σήμερα, φάση της ζωής του, στάθηκε τυχερός. Η δασκάλα του στη σχολή, Ολυμπία Τρίμη, ξεχώρισε το ταλέντο του ανάμεσα από πολλούς αποφοίτους, και τον πήρε υπό την «προστασία» της. Κάτω από την επίβλεψη και τη βοήθειά της, βρέθηκε στο χώρο των καλλιτεχνών και της μόδας. Θα ήταν αδύνατο για ένα νεαρό από την επαρχία όσο και ταλαντούχος να ήταν, να σταθεί σ’ αυτούς τους χώρους χωρίς να πληρώσει μεγάλα ανταλλάγματα. Μετά από τόσα χρόνια παραμένει η καλύτερη του φίλη και συμβουλάτορας για θέματα δουλειάς. «Μαμά» την αποκαλεί!

Οι πελάτες του Νίκου ξεκινούν από τη μητέρα που θέλει να ντυθεί σωστά στο γάμο της κόρης της και φτάνουν μέχρι τους καλλιτέχνες, που εκτός από τις εμφανίσεις τους στη σκηνή θέλουν και στην καθημερινή τους ζωή να ξεχωρίζουν.

Μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Λευκάδας. Έχει βρει ένα ιδανικό τρόπο να δουλεύει κι εδώ και στην Αθήνα χωρίς να αποχωρίζεται τη Λευκάδα που αγαπάει.

23

Αν ξεκινήσεις μαζί του από τον Αη Μηνά θα μεσημεριάσει μέχρι να φτάσεις στην παραλία. Είναι πασίγνωστος, ομιλητικός, έχει έναν καλό λόγο για τον καθένα. Όλοι τον σταματούν για ένα χαιρετισμό και λίγη κουβεντούλα.

Έχει λίγους αλλά καλούς φίλους στην Αθήνα. Έτσι τη μια μέρα μπορείς να τον δεις στο Μιλάνο για προμήθειες της δουλειάς, την άλλη στην Αθήνα με γνωστά ονόματα καλλιτεχνών και την επόμενη στο Νυδρί να συνοδεύει τη μάνα του στο χωράφι για λάχανα. Στο χωριό του δε τα Βουρνικά, έχουν να λένε, για αυτόν τον νεαρό που καλοχαιρετά όλες τις γιαγιούλες του χωριού κι εκείνες του δίνουν την ευχή τους.

12

Οι εμπειρίες που αποκόμισε όλα αυτά τα χρόνια, έχουν καταστήσει το Νίκο πολύτιμο σύμβουλο όχι μόνο ενδυματολογικά αλλά και σε κάθε τι που αφορά την σωστή οργάνωση κάθε εκδήλωσης. Έχει τρομερές ιδέες, είναι απλός, συζητήσιμος, χωρίς έπαρση και εύκολα συνεργάσιμος.

Στο καρναβάλι του Νυδριού κάθε χρόνο δίνει ρεσιτάλ. Η παρουσία του φέτος στο καρναβάλι της Λευκάδας ως παρουσιαστής, ήταν κατά γενική ομολογία πολύ πετυχημένη. Τον είδα από κοντά την πρώτη Κυριακή στο παιδικό καρναβάλι. Εκπληκτική κίνηση, αμεσότητα, σωστή χρήση του λόγου και της κίνησης. Ο ίδιος νοιώθει χαρούμενος που βοήθησε.

Είναι γεμάτος προσόντα. Έχει γρήγορη αντίληψη. Στο λεπτό μπορεί να «σκανάρει» τον άνθρωπο ή το χώρο και να δώσει δέκα εναλλακτικές προτάσεις για την καλύτερη παρουσία τους. Είναι όμως και τυχερός κατά κάποιο τρόπο. Η οικογενειακή επιχείρηση στο Νυδρί του δίνει τη δυνατότητα και την άνεση να μένει όσο θέλει στη Λευκάδα, να επιλέγει τις δουλειές που κάνει, χωρίς το άγχος του βιοπορισμού.

15

Η δήλωσή του «το όνειρο μου είναι να αναλάβω την καλλιτεχνική διεύθυνση του Πνευματικού Κέντρου», είναι απόλυτα τεκμηριωμένη. Έχει ιδέες και προτάσεις για το καρναβάλι, για το φεστιβάλ και για ένα σωρό εκδηλώσεις. Μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, χωρίς να χρειαστεί να γκρεμίσει τίποτα!

21

Ο Νίκος είναι απλός και καταδεχτικός και έχει χρυσή καρδιά. Εκείνο όμως που εγώ κατάλαβα πως του αρέσει περισσότερο, είναι το χωριό του τα Βουρνικά. Εκεί κοντά στη φύση, αντλεί ιδέες, κλέβει από τα λουλούδια συνδυασμούς χρωμάτων και γεμίζει την ψυχή του αρμονία. Κι όταν επιστρέφει είναι γεμάτος ορμή για δημιουργία.

Προηγουμενο αρθρο
Κίτρινη αναρριχώμενη τριανταφυλλιά
Επομενο αρθρο
Σε ψυχιατρικό νοσοκομείο είχε νοσηλευτεί ο χούλιγκαν των επεισοδίων της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.