HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΝα ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και… οι εκλογές του Επιμελητηρίου!

Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και… οι εκλογές του Επιμελητηρίου!

«Ήταν δυο γείτονες σ’ ένα χωριό.
Ο ένας απ’ αυτούς λοιπόν όλο παραπονιόταν στον Θεό επειδή ο γείτονάς του είχε κατσίκα ενώ αυτός δεν είχε. Και όσο έβλεπε τον γείτονά του να χαίρεται με την κατσίκα του, τόσο και θύμωνε και ζήλευε περισσότερο.
Εμφανίζεται λοιπόν κάποια στιγμή ο Θεός και του λέει…
– Έλα Τάκη μου, πες μου τέκνο μου κι εσύ τι θέλεις. Ότι ευχή έχεις θα σου την εκπληρώσω. Θέλεις κατσίκα, θέλεις πρόβατα, θέλεις χωράφια, τι θέλεις;
Και απαντά ο Τάκης:
– Θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονά μου.»

Αυτή την παροιμία μας θύμισαν οι εκλογές του Επιμελητηρίου Λευκάδας.

Δεν είμαστε μέλη του επιμελητηρίου. Φύση και θέση δεν είχαμε προτιμήσεις για κανέναν υποψήφιο. Δημοσιεύσαμε όλες τις δηλώσεις, το υλικό και τις ανακοινώσεις που έφτασαν σ΄ αυτή την ιστοσελίδα.

Θεωρώντας μάλιστα ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν «κανονικά», με λόγο, αντίλογο, επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα, ως ιστοσελίδα είχαμε σκεφτεί να θέσουμε προς συζήτηση στους υποψήφιους ένα σοβαρό κατά την άποψη μας θέμα: «Την κοινωνική ευθύνη που πρέπει να διέπει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Λευκάδα». Αν εφαρμόζεται, σε ποιο βαθμό και τι μπορεί να γίνει στο μέλλον.

Όχι μόνο τέτοια θέματα δεν θίχτηκαν, αλλά πιστεύω πως ο κ. Σκιαδαρέσης σήμερα, θα αισθάνεται «μεγάλος και τρανός»! Όλη η προεκλογική περίοδος ήταν μια αντί Σκιαδαρέση εκστρατεία και τίποτα άλλο. Και όσο πλησίαζαν οι εκλογές, ο πήχης όλο και κατέβαινε. Περιμέναμε φρέσκιες ιδέες και προτάσεις και βλέπαμε ένα συνεχές: «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα»!

Κάποιες παρατηρήσεις μας:

-Όλοι οι υποψήφιοι έπεσαν στην παγίδα μιας πλασματικής όξυνσης, που δημιουργήθηκε και σκοπίμως καλλιεργήθηκε, από όσους ωφελήθηκαν από αυτή.

-Οι εκλογές έφτασαν να γίνουν το θέμα της κάθε μέρας για κάποιους, ενώ κάτι τέτοιο δεν δικαιολογούταν από την δυναμική τους.

-Όσοι ζούμε χρόνια και μόνιμα σ΄ αυτό το νησί, προβληματιστήκαμε για τον τζερτζελέ που παρακολουθήσαμε να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας.

-Επιλεκτικές προτιμήσεις σε ΜΜΕ από κάποιους επικεφαλής, που θα δημιουργούσαν το Επιμελητήριο όλων! Προσωπικά τους ευχαριστούμε που μας εξαίρεσαν από την επιλογή τους!

– Έχοντας ασχοληθεί κάπως στον εργασιακό μας βίο με συνδικαλιστικές εκλογές, ακόμα δεν μπορούμε να χωνέψουμε αυτό με τους αλλαγμένους εκλογικούς καταλόγους και την παραίτηση της υπεύθυνης δικαστικού. Οι εκλογικοί κατάλογοι από όσο γνωρίζουμε είναι κύρια και πρωταρχική ευθύνη της επιτροπής που εκτελεί τις εκλογές.

– Τα μέλη του Επιμελητηρίου ψήφισαν με ωριμότητα, χωρίς να επηρεαστούν από την υποβάθμιση που επιχειρήθηκε. Οι ίντριγκες και το παρασκήνιο δεν κατάφεραν να τους κλονίσουν. Ή μάλλον μπορεί και να λειτούργησαν αντίστροφα. Τους πεισμάτωσαν και τους συσπείρωσαν. Παρότι επιχειρήθηκε από κάποιος, για αλλότριους λόγους, θα δοθεί μεγαλύτερη διάσταση από ότι άρμοζε στις εκλογές ενός μικρού Επιμελητηρίου, δεν έπεσαν στην παγίδα.

– Ίσως από τώρα και πέρα να το σκεφτούν καλύτερα όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν… «τερατογενέσεις».

– Η λάσπη που πετάχτηκε στον ανεμιστήρα, από τους «γνωστούς αγνώστους», είναι από τις λίγες φορές, που δεν κόλλησε πουθενά, κατά πως φαίνεται. Κι αυτό είναι παρήγορο αν συνεχιστεί και σε άλλους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής…

Προηγουμενο αρθρο
Μεγάλη νίκη για τον συνδυασμό του Σωτήρη Σκιαδαρεση στο Επιμελητήριο
Επομενο αρθρο
Εκδήλωση 4ου Δημοτικού Σχολείου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρίες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.